Kevät, katupöly, siitepöly ja kasvojen puhdistuksen tärkeys

Kevät, katupöly, siitepöly ja kasvojen puhdistuksen tärkeys. Keväällä iho altistuu monille erilaisille epäpuhtauksille, kuten katupölylle, siitepölylle ja muille ympäristön epäpuhtauksille. Tämä voi johtaa ihon tukkeutumiseen, mikä voi taas aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, kuten ihon kutinaa, punoitusta ja näppyjä.

Kevät on ihanaa aikaa, kun lämpötilat nousevat ja luonto herää uuteen eloon. Kuitenkin keväällä ilmassa on myös paljon katupölyä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa ihoa ja aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, kuten kutinaa, punoitusta ja tukkoisuutta. Tässä artikkelissa kerron kasvojen ja ihon puhdistuksen tärkeyttä keväällä, kun ilmassa on paljon epäpuhtauksia.

Kasvojen ja ihon puhdistus keväällä

Keväällä iho altistuu monille erilaisille epäpuhtauksille, kuten katupölylle, siitepölylle ja muille ympäristön epäpuhtauksille. Tämä voi johtaa ihon tukkeutumiseen, mikä voi taas aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, kuten ihon kutinaa, punoitusta ja näppyjä. Kasvojen ja ihon puhdistus on siis erittäin tärkeää keväällä, jotta voit pitää ihosi terveenä ja raikkaana.

Kasvojen ja ihon puhdistus tulisi tehdä päivittäin. Puhdistus auttaa poistamaan epäpuhtauksia iholta ja estää niiden kertymisen ihohuokosiin. Kun ihohuokoset tukkeutuvat, se johtaa helposti erilaisiin iho-ongelmiin, kuten mustapäihin ja finneihin.

Ps. Olenko muuten muistanut kertoa, miten oma sukuperintönä saatu ja toistakymmentä vuotta otsavaossani viihtynyt mustapää on alkannut vihdoin häivyttyä, kun olen säännöllisen epäsäännöllisesti kasvojen pesun jälkeen laittanut siihen Salisyylihappovoidetta?

Jos en, niin voisin tehdä siitä ihan oman blogikirjoituksensa myöhemmin, tässä kuitenkin nopea kooste; eli mulla on syvällä otsavaossa mustapää. Se on samassa kohdassa kuin äitini äidillä, eli Muorilla. Lienee siis joku sukurasitteensa saatu juttu. Anyway, sitä on siis puristeltu, puhdistettu, syväpuhdistettu ja vaikka mitä, mutta aina se on seissyt jykevänä pakoillaan.

Paitsi nyt viimeaikoina olen huomannut sen vihdoin alkaneen pienentyä, enkä ole tehnyt sille mitään muuta kuin päivittäinen kasvojen pesu joko Saaren Taika Teepuusaippualla tai Aktiivihiili Teepuusaippualla ja epäsäännöllisen säännöllisesti sipaisu Salisyylihappovoidetta, jonka pitäisikin liuottaa mustapäitä syvemmältä. Huonot kuvat, mutta otan paremman “jälkeen” -kuvan, kun teen aiheesta oman kirjoituksensa. Nyt jatkan tässä ilmansaaste -aiheessa 😀

Mustapää

Kasvojen ja ihon puhdistus

Kasvojen ja ihon puhdistus keväällä ei ole vaikeaa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pitämään ihosi terveenä ja raikkaana kevään aikana.

1. Puhdista iho kahdesti päivässä

Puhdista kasvot aamuin illoin. Tämä auttaa poistamaan päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet ja estää niiden kertymisen iholle.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

2. Käytä hellävaraista puhdistusainetta

Valitse puhdistusaine, joka on hellävarainen iholle. Vältä voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa epämiellyttäviä oireita.

Osta ihoa kuivattamattomat Saaren Taika kasvosaippuat tästä

3. Käytä kasvovettä

Kasvovesi auttaa poistamaan viimeisetkin epäpuhtaudet ja jättää ihon raikkaaksi. Valitse alkoholiton kasvovesi, sillä alkoholi voi kuivattaa ihoa.

Osta parhaat kasvovedet tästä

4. Kuori iho säännöllisesti

Kevät on hyvä aika kuoria ihoa säännöllisesti, jotta talven aikana kertynyt kuollut ihosolukko saadaan poistettua. Valitse hellävarainen kuorinta-aine ja käytä sitä 1-2 kertaa viikossa.

Osta Saaren Taika kasvokuorinnat tästä

5. Käytä kosteuttavaa voidetta

Kevät saattaa tuoda mukanaan kuivaa ja tuulista säätä, joka voi kuivattaa ihoa. Muista käyttää kosteuttavaa voidetta päivittäin, jotta iho pysyy pehmeänä ja kosteutettuna.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Osta Saaren Taika kosteusvoiteet tästä

6. Suojaa iho auringolta

Kevätaurinko voi olla voimakas ja aiheuttaa iholle vaurioita. Muista käyttää aurinkosuojavoidetta päivittäin, vaikka aurinko ei paistaisikaan kovin voimakkaasti.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit pitää ihosi terveenä ja kauniina kevään aikana. Muista myös juoda paljon vettä ja syödä terveellisesti, sillä ravinto vaikuttaa suuresti ihon kuntoon!

Onko kasvojen pesu aamulla tarpeellista?

Jos olet jo vannoutunut aamupesun ohittamiseen, niin älä huoli, jos et halua muuttaa rutiiniasi. Tietyille ihotyypeille, erityisesti kuiville ja herkille ihotyypeille, yksinkertaisesti huuhtelu vedellä voi olla hyödyllisempi kuin täysi puhdistus.

Kuitenkin, monet asiantuntijat ehdottavat aamupesun harkitsemista seerumin tehokkuuden kannalta, ja olen itse myös vahva aamupesun kannattaja. Etenkin jos käytät raskaita, okklusiivisia yövoiteita ja öljyjä kasvoille illalla, pelkkä vedellä huuhtelu ei välttämättä pese niitä kokonaan pois.

Tämä okklusiivinen kerros voi jopa estää muiden ainesosien imeytymisen ihoosi ja vaikuttamasta, kuten esimerkiksi C-vitamiinin. Tämän suositun kirkastavan ainesosan täytyy päästä imeytymään ihoon toimiakseen.

Siksi, kaiken ihonhoitotuotteiden jäännöksien peseminen kasvoilta edelliseltä illalta voi auttaa seerumia (ja muita käyttämiäsi aamutuotteita) toimimaan vielä tehokkaammin.

Toisaalta, sinun ei tarvitse tehdä kaksoispuhdistusta ensin, koska ei ole tarvetta poistaa sitkeää aurinkosuojaa tai meikkiä. Yksinkertaisesti kostuta kasvosi vedellä, puhdista kevyesti kasvosaippualla ja jatka normaalia aamurutiiniasi.

Muista, sinun tulisi aina kuunnella omaa ihoasi. Voit jatkaa aamupesun ohittamista, jos ihosi on erittäin kuiva tai ärsyyntynyt. Kuitenkin, kasvojen puhdistamisella aamulla on etuja, kuten tuoreen pohjan luominen C-vitamiinin kaltaisille aktiivisille aineille.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: