Kevät, katupöly, siitepöly ja kasvojen puhdistuksen tärkeys

Kevät, katupöly, siitepöly ja kasvojen puhdistuksen tärkeys. Keväällä iho altistuu monille erilaisille epäpuhtauksille, kuten katupölylle, siitepölylle ja muille ympäristön epäpuhtauksille. Tämä voi johtaa ihon tukkeutumiseen, mikä voi taas aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, kuten ihon kutinaa, punoitusta ja näppyjä.

Kevät on ihanaa aikaa, kun lämpötilat nousevat ja luonto herää uuteen eloon. Kuitenkin keväällä ilmassa on myös paljon katupölyä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa ihoa ja aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, kuten kutinaa, punoitusta ja tukkoisuutta. Tässä artikkelissa kerron kasvojen ja ihon puhdistuksen tärkeyttä keväällä, kun ilmassa on paljon epäpuhtauksia.

Kasvojen ja ihon puhdistus keväällä

Keväällä iho altistuu monille erilaisille epäpuhtauksille, kuten katupölylle, siitepölylle ja muille ympäristön epäpuhtauksille. Tämä voi johtaa ihon tukkeutumiseen, mikä voi taas aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, kuten ihon kutinaa, punoitusta ja näppyjä. Kasvojen ja ihon puhdistus on siis erittäin tärkeää keväällä, jotta voit pitää ihosi terveenä ja raikkaana.

Kasvojen ja ihon puhdistus tulisi tehdä päivittäin. Puhdistus auttaa poistamaan epäpuhtauksia iholta ja estää niiden kertymisen ihohuokosiin. Kun ihohuokoset tukkeutuvat, se johtaa helposti erilaisiin iho-ongelmiin, kuten mustapäihin ja finneihin.

Ps. Olenko muuten muistanut kertoa, miten oma sukuperintönä saatu ja toistakymmentä vuotta otsavaossani viihtynyt mustapää on alkannut vihdoin häivyttyä, kun olen säännöllisen epäsäännöllisesti kasvojen pesun jälkeen laittanut siihen Salisyylihappovoidetta?

Jos en, niin voisin tehdä siitä ihan oman blogikirjoituksensa myöhemmin, tässä kuitenkin nopea kooste; eli mulla on syvällä otsavaossa mustapää. Se on samassa kohdassa kuin äitini äidillä, eli Muorilla. Lienee siis joku sukurasitteensa saatu juttu. Anyway, sitä on siis puristeltu, puhdistettu, syväpuhdistettu ja vaikka mitä, mutta aina se on seissyt jykevänä pakoillaan.

Paitsi nyt viimeaikoina olen huomannut sen vihdoin alkaneen pienentyä, enkä ole tehnyt sille mitään muuta kuin päivittäinen kasvojen pesu joko Saaren Taika Teepuusaippualla tai Aktiivihiili Teepuusaippualla ja epäsäännöllisen säännöllisesti sipaisu Salisyylihappovoidetta, jonka pitäisikin liuottaa mustapäitä syvemmältä. Huonot kuvat, mutta otan paremman “jälkeen” -kuvan, kun teen aiheesta oman kirjoituksensa. Nyt jatkan tässä ilmansaaste -aiheessa 😀

Mustapää

Kasvojen ja ihon puhdistus

Kasvojen ja ihon puhdistus keväällä ei ole vaikeaa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pitämään ihosi terveenä ja raikkaana kevään aikana.

1. Puhdista iho kahdesti päivässä

Puhdista kasvot aamuin illoin. Tämä auttaa poistamaan päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet ja estää niiden kertymisen iholle.

2. Käytä hellävaraista puhdistusainetta

Valitse puhdistusaine, joka on hellävarainen iholle. Vältä voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa epämiellyttäviä oireita.

Osta ihoa kuivattamattomat Saaren Taika kasvosaippuat tästä

3. Käytä kasvovettä

Kasvovesi auttaa poistamaan viimeisetkin epäpuhtaudet ja jättää ihon raikkaaksi. Valitse alkoholiton kasvovesi, sillä alkoholi voi kuivattaa ihoa.

Osta parhaat kasvovedet tästä

4. Kuori iho säännöllisesti

Kevät on hyvä aika kuoria ihoa säännöllisesti, jotta talven aikana kertynyt kuollut ihosolukko saadaan poistettua. Valitse hellävarainen kuorinta-aine ja käytä sitä 1-2 kertaa viikossa.

Osta Saaren Taika kasvokuorinnat tästä

5. Käytä kosteuttavaa voidetta

Kevät saattaa tuoda mukanaan kuivaa ja tuulista säätä, joka voi kuivattaa ihoa. Muista käyttää kosteuttavaa voidetta päivittäin, jotta iho pysyy pehmeänä ja kosteutettuna.

Osta Saaren Taika kosteusvoiteet tästä

6. Suojaa iho auringolta

Kevätaurinko voi olla voimakas ja aiheuttaa iholle vaurioita. Muista käyttää aurinkosuojavoidetta päivittäin, vaikka aurinko ei paistaisikaan kovin voimakkaasti.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit pitää ihosi terveenä ja kauniina kevään aikana. Muista myös juoda paljon vettä ja syödä terveellisesti, sillä ravinto vaikuttaa suuresti ihon kuntoon!

Onko kasvojen pesu aamulla tarpeellista?

Jos olet jo vannoutunut aamupesun ohittamiseen, niin älä huoli, jos et halua muuttaa rutiiniasi. Tietyille ihotyypeille, erityisesti kuiville ja herkille ihotyypeille, yksinkertaisesti huuhtelu vedellä voi olla hyödyllisempi kuin täysi puhdistus.

Kuitenkin, monet asiantuntijat ehdottavat aamupesun harkitsemista seerumin tehokkuuden kannalta, ja olen itse myös vahva aamupesun kannattaja. Etenkin jos käytät raskaita, okklusiivisia yövoiteita ja öljyjä kasvoille illalla, pelkkä vedellä huuhtelu ei välttämättä pese niitä kokonaan pois.

Tämä okklusiivinen kerros voi jopa estää muiden ainesosien imeytymisen ihoosi ja vaikuttamasta, kuten esimerkiksi C-vitamiinin. Tämän suositun kirkastavan ainesosan täytyy päästä imeytymään ihoon toimiakseen.

Siksi, kaiken ihonhoitotuotteiden jäännöksien peseminen kasvoilta edelliseltä illalta voi auttaa seerumia (ja muita käyttämiäsi aamutuotteita) toimimaan vielä tehokkaammin.

Toisaalta, sinun ei tarvitse tehdä kaksoispuhdistusta ensin, koska ei ole tarvetta poistaa sitkeää aurinkosuojaa tai meikkiä. Yksinkertaisesti kostuta kasvosi vedellä, puhdista kevyesti kasvosaippualla ja jatka normaalia aamurutiiniasi.

Muista, sinun tulisi aina kuunnella omaa ihoasi. Voit jatkaa aamupesun ohittamista, jos ihosi on erittäin kuiva tai ärsyyntynyt. Kuitenkin, kasvojen puhdistamisella aamulla on etuja, kuten tuoreen pohjan luominen C-vitamiinin kaltaisille aktiivisille aineille.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.