Astianpesukoneen puhdistus myrkyttömästi

Moikka ihanat lukijani!

Ekologiset vaihtoehdot ovat puhuttaneet osaa jo jonkin aikaa ja itsekin olen näistä ekologisemmista vaihtoehdoista tullut entistä kiinnostuneemmaksi ja siitä syystä lähtenyt etsimään meidän perheen tarpeisiin sopivia ekologisempia vaihtoehtoja mm. siivouksessa.

Voimakkaat pesuainemyrkyt huolestuttavat minua ja olen tullut entistä kiinnostuneemmaksi siitä mitä aineita päästän esim. keittiömme viemäristä valumaan tuonne imeytyskenttään ja sitä kautta tänne saaremme luontoon.

Tiskokone voi olla oikea bakteeripesäke ja onkin hyvä huolehtia tiskikoneensa puhtaudesta säännöllisin väliajoin, itse havahduin puhdistamaan astianpesukonettamme, kun pesujälki alkoi olla todella huonoa lähes joka pesukerralla ja jos totta puhutaan en ollutkaan puhdistanut suodatinta ja tiivisteitä enempää koko koneen oston jälkeen eli viime syksystä eli oli jo korkea aikakin hoitaa tiskikoneen puhdistus kuntoon 😀

Etikka on superhyvä ekologinen puhdistusaine vaikka miten moneen asiaan ja luonnollisena aineena sitä mielelläni käytänkin. Lähdin siis etsimään tietoa käykö etikka tiskikoneen puhdistamiseenkin ja käyhän se, mutta yksinään se ei ole aivan niin tehokas kuin tämän toisen luonnollisen aineen aisaparina.

Ohje:

Tyhjennä tiksikoneesta ensin aterinlaatikko ja muut ylimääräiset jutut. Puhdista sen jälkeen suodatin huolellisesti ja halutessasi myös tiskikoneen suihkuvarret ja muut irtoavat osat.

Laita tiskikoneen alimpaan koriin astia johon kaadat 2 desiä väkiviinaetikkaa ja yläkoriin astia johon annostelet yhden desin ruokasoodaa:

Pese kuumimmalla ja pisimmällä ohjelmalla ja saat säihkyvän puhtaan koneen. Jätä vielä luukku kiinni pesun jälkeen joksikin aikaa niin kuuma höyry jatkaa puhdistustyötä.

Etikan antibakteerisuus poistaa bakteereja ja hajottaa likakertymiä, ruokasooda taas poistaa kalkkisaostumat ja yhdessä nämä lisäävät toistensa tehoa entisestään.

 

Etikoiden erot:

Valkoviinietikasta jää luontoon rikkidioksidia joka vaikuttaa erittyisesti vesistöihin ja vesieliöihin, rikkidioksidi aiheuttaa myös kutinaa, päänsärkyä, hengitysoireita jne.

Etikka taas on synteettinen valmiste joka tehdään hapettamalla joko etanolia tai butaania.

Väkiviinaetikka hajoaa luonnossa, synteettinen ei.

 

Lue lisää tuoksuetikan monista käyttökohteista:

https://www.butik-o.fi/pyykkietikka-puhdistaa-puhtaasti/

Osta täysekologista Saaren Taika® pyykkietikkaa tästä

[product id=”66075″][product id=”66100″][product id=”66760″][product id=”66764″]

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika® valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika® tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.comVastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: