Astianpesukoneen puhdistus myrkyttömästi

Astianpesukoneen puhdistus myrkyttömästi

Moikka ihana lukijani!

Ekologiset vaihtoehdot ovat puhuttaneet osaa jo jonkin aikaa ja itsekin olen näistä ekologisemmista vaihtoehdoista tullut entistä kiinnostuneemmaksi ja siitä syystä lähtenyt etsimään meidän perheen tarpeisiin sopivia ekologisempia vaihtoehtoja mm. siivouksessa.

Voimakkaat pesuainemyrkyt huolestuttavat minua ja olen tullut entistä kiinnostuneemmaksi siitä mitä aineita päästän esim. keittiömme viemäristä valumaan tuonne imeytyskenttään ja sitä kautta tänne saaremme luontoon.

Tiskokone voi olla oikea bakteeripesäke ja onkin hyvä huolehtia tiskikoneensa puhtaudesta säännöllisin väliajoin, itse havahduin puhdistamaan astianpesukonettamme, kun pesujälki alkoi olla todella huonoa lähes joka pesukerralla ja jos totta puhutaan en ollutkaan puhdistanut suodatinta ja tiivisteitä enempää koko koneen oston jälkeen eli viime syksystä eli oli jo korkea aikakin hoitaa tiskikoneen puhdistus kuntoon 😀

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on i-hCPzFXt-M.jpg
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on i-Zx7k5xH-M.jpg

Etikka on superhyvä ekologinen puhdistusaine vaikka miten moneen asiaan ja luonnollisena aineena sitä mielelläni käytänkin. Lähdin siis etsimään tietoa käykö etikka tiskikoneen puhdistamiseenkin ja käyhän se, mutta yksinään se ei ole aivan niin tehokas kuin tämän toisen luonnollisen aineen aisaparina.

Ohje:

Tyhjennä tiksikoneesta ensin aterinlaatikko ja muut ylimääräiset jutut. Puhdista sen jälkeen suodatin huolellisesti ja halutessasi myös tiskikoneen suihkuvarret ja muut irtoavat osat.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Laita tiskikoneen alimpaan koriin astia johon kaadat 2 desiä väkiviinaetikkaa ja yläkoriin astia johon annostelet yhden desin ruokasoodaa:

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on i-vsPxFx4-L.jpg

Pese kuumimmalla ja pisimmällä ohjelmalla ja saat säihkyvän puhtaan koneen. Jätä vielä luukku kiinni pesun jälkeen joksikin aikaa niin kuuma höyry jatkaa puhdistustyötä.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on i-6rMR2Sb-M.jpg
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on i-ZdzgdDM-M.jpg

Etikka poistaa bakteereja ja hajottaa likakertymiä, ruokasooda taas poistaa kalkkisaostumat ja yhdessä nämä lisäävät toistensa tehoa entisestään.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Ps. Ekologiset kotimaiset pesuaineet löydät Neitikuulta! Ole Hyvä konetiskijauhe on terveydellesi turvallisempi vaihtoehto

Katso vinkit Saaren Taian blogista kuinka siivoat ekologisemmin ilman voimakkaita pesuaineita!

Lue Saaren Taian blogista kuinka peset saunan ilman myrkkyjä, ekologisesti ja biohajoavasti, mutta samalla tehokkaasti:

Katso myös vinkit mökin ekologiseen siivoamiseen: