Arjessa käyttämäsi VOC-yhdisteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia terveydellesi

Arjessa käyttämäsi VOC-kemikaalit voivat aiheuttaa haittavaikutuksia terveydellesi
Arjessa käyttämäsi VOC-yhdisteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia terveydellesi. Monet kosmetiikkatuotteet voivat sisältää VOC-yhdisteitä, kuten formaldehydiä, tolueenia ja bentsiiniä. Formaldehydiä voi löytyä muun muassa kynsilakassa, ripsivärissä ja hiusten suoristusaineissa. Tolueenia käytetään usein kynsilakan ja hiuslakan ohentimena, mutta sitä voi löytyä myös muista kosmetiikkatuotteista, kuten hajuvedestä ja aurinkovoiteesta.

Kemikaalit ovat merkittävä osa kulutustavaroita, joita käytämme päivittäin. Valitettavasti monet näistä kemikaaleista ovat myös erittäin myrkyllisiä ja voivat aiheuttaa terveysriskejä kuluttajille. VOC-yhdisteet, lyhennys englanninkielisestä termistä volatile organic compounds, ovat yksi tärkeimmistä näistä myrkyllisistä kemikaaleista.

Mikä on VOC-yhdiste?

VOC-yhdisteet ovat orgaanisia yhdisteitä, joita käytetään monissa teollisissa ja kuluttajatuotteissa. Yleisimmät VOC-kemikaalit ovat formaldehydi, bentsiini, tolueeni, ksyleeni, etyleenioksidi, n-butyylieetteri ja metyylikloriformiaatti.

Missä kaikkialla voi esiintyä VOC-yhdisteitä?

VOC-yhdisteistä löytyy laajalti kulutustuotteista, kuten puhdistusaineista, ilmanraikastimista, hiustenhoitotuotteista ja maaleista.

Monet kosmetiikkatuotteet voivat sisältää VOC-yhdisteitä, kuten formaldehydiä, tolueenia ja bentsiiniä.

Formaldehydiä voi löytyä muun muassa kynsilakassa, ripsivärissä ja hiusten suoristusaineissa.

Tolueenia käytetään usein kynsilakan ja hiuslakan ohentimena, mutta sitä voi löytyä myös muista kosmetiikkatuotteista, kuten hajuvedestä ja aurinkovoiteesta.

Bentsiiniä voi löytyä esimerkiksi hajuvedestä, aurinkovoiteesta ja huulipunasta.

On tärkeää huomioida, että kosmetiikkatuotteiden VOC-kemikaalipitoisuudet ovat yleensä hyvin alhaisia, eivätkä siten aiheuta suurta altistumisriskiä. Kuitenkin, jos henkilö käyttää päivittäin paljon kosmetiikkatuotteita, altistuminen voi kumuloitua ajan mittaan, jolloin riski kasvaa.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Nämä kemikaalit ovat erittäin haihtuvia, mikä tarkoittaa, että ne vapautuvat helposti ilmaan ja niitä hengitetään sisään, mikä voi aiheuttaa terveysongelmia.

Formaldehydiä käytetään muun muassa rakennusmateriaaleissa, kuten lastulevyissä ja vanerissa, mutta myös tekstiileissä ja kosmetiikassa.

Bentsiini on yleisesti käytetty liuotin, jota löytyy muun muassa maaleista, lakasta ja liimoista.

Tolueenia käytetään muun muassa maalien ja lakkojen ohentimena, mutta myös kosmetiikassa ja hajuvesissä.

Ksyleeniä käytetään muun muassa maaleissa, lakkoissa, liimoissa, pakkausmateriaaleissa ja tekstiileissä.

Etyleenioksidi on tärkeä raaka-aine muovituotteiden ja muiden kemikaalien valmistuksessa, mutta sitä käytetään myös desinfiointiaineissa ja mausteissa.

N-butyylieetteriä käytetään maalien ja liimojen liuottimena, kun taas metyylikloriformiaattia käytetään muun muassa liimoissa, väriaineissa ja hajuvesissä.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Nämä VOC-yhdisteet voivat olla terveydelle haitallisia, ja niitä löytyy monista arkipäivän tuotteista, kuten huonekaluista, kosmetiikasta, maaleista ja puhdistusaineista.

Tämän vuoksi on tärkeää tiedostaa, mitä kemikaaleja tuotteissa on ja miten niitä voi välttää tai vähentää altistumistaan.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että VOC-yhdisteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia terveydelle

Näitä ovat muun muassa päänsärky, huimaus, silmien, nenän ja kurkun ärsytys sekä hengitysvaikeudet. Pitkäaikaisessa altistuksessa nämä kemikaalit voivat myös aiheuttaa vakavampia terveysriskejä, kuten syöpää.

Vaikka VOC-yhdisteiden käytöstä on säännöksiä ja rajoituksia, on tärkeää olla tietoinen näiden kemikaalien läsnäolosta kulutustuotteissa ja valita tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän tai ei laisinkaan VOC-yhdisteitä.

Miten vähennät VOC-yhdisteitä arjessasi?

Yksi tapa vähentää altistumista VOC-yhdisteille on valita ympäristöystävällisempiä kulutustuotteita, kuten esimerkiksi myrkyttömät Saaren Taika tuotteet. Saaren Taika tuotteet eivät sisällä laisinkaan VOC-yhdisteitä ja ovat parempia valintoja terveyden kannalta.

On myös tärkeää huomioida, että VOC-yhdisteiden lisäksi kulutustuotteissa voi olla muitakin haitallisia kemikaaleja, kuten ftalaatteja ja bisfenoli A:ta. Näiden kemikaalien välttäminen voi auttaa vähentämään altistumista myrkyllisille aineille ja parantaa terveyttä. Saaren Taika tuotteet ovat vapaita myös näistä kemikaaleista.

On tärkeää olla tietoinen kulutustuotteiden sisältämistä kemikaaleista ja tehdä tietoisia valintoja terveyden kannalta. Valitsemalla ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja voit vähentää altistumista myrkyllisille aineille ja parantaa omaa ja läheistesi terveyttä!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: