Cello Pyhä ulkoporeallas pian vuoden käytössä

Cello Pyhä ulkoporeallas pian vuoden käytössä

Moi taas ihana lukijani!

Minulta kyseltiin tuossa taannoin kokemuksia viime kesänä ostamastamme Cello Pyhä ulkoporealtaasta, joten ajattelin laittaa ajatuksiani hiukan tänne blogiinkin.

Poreallas projektia pääset katsomaan alusta asti blogin loppuun laittamistani linkeistä.

Cellon altaat ovat kotimaisen Novitekin Salossa valmistamia. Käytännössä samoja altaita, mutta K-Raudan oman tuotemerkin nimellä myytyjä. Pyhä altaassa oli hieman paremmat hierontasuuttimet kuin edullisemmassa Rukassa ja siksi Pyhä oli meidän valintamme. Mieheni ja minä, selkä ja hartiaseudun säryistä kärsivinä koimme hierontasuuttimien määrän ja sijainnit tärkeänä valintaa tehdessämme. Pyhässä on yhteensä 50 hierontasuutinta, kun Rukassa niitä oli alle 30. Kumpikin allas on kuudelle hengelle.

Hierontasuuttimet ovatkin olleet todella hyödylliset ja mikäli niskassa tai selässä on ollut jumeja tai särkyjä, on porealtaan hieronnoista ollut niihin todella suuri apu. Altaan lämmin syleily auttaa myös rentoutumaan raskaan päivän päätteeksi ja etenkin talvipakkasella pimeään aikaan on altaan tunnelmavalaistuksessa erityistä taikaa!

Sähkön kulutuksessamme en ole huomannut mitään eroa. Valmistajan väite kulutuksesta n. euron päivässä saattaa hyvinkin pitää paikkaansa. Meillä asennettiin vielä altaan alle 50 millinen FinnFoam eristelevy, vaikka allas olikin niin hyvin eristetty ettei ”foumia” olisi tarvinnut laittaa. Saattaa olla, että tästä syystä meillä ei kulutus ole sitten ollut edes sitä euroakaan päivässä.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Valmistajan mukaan vesi tulisi vaihtaa n. 2-3 kertaa vuodessa. Meillä allas on piakkoin ollut käytössä vuoden ja olemme nyt kertaalleen vaihtanut vedet eli syksyllä ennen pakkasia (joita ei sitten kyllä edes tullutkaan!) ja seuraava vaihto olisi tässä ihan piakkoin kevään aikana. Allasta on käytetty lähes viikottain talviaikaan, mutta helmikuun koronakriisin jälkeen olimme vasta eilen ekaa kertaa altaassa!

Vesi pysyy hyvin puhtaana, kun käyttää Novitekin omia klooritabletteja. Kerran ostin halpakaupasta purkillisen huonoja tabletteja, jotka eivät oikein ajaneet asiaansa.

Allas on meillä vanhan kasvihuoneen perustusten päällä ja altaan ympärille rakennettiin meidän ”keidas”. Siinä on katos siten, että suurin osa altaasta on taivas-alla, jotta tähtitaivas ja lumihiutaleet antavat täydennyksensä kylpemisnautinnolla, mutta muu alue on valokatteella katettu. Keitaasta löytyy sohvaryhmä pöytineen ja valaitus sekä tietty kukkia 🙂

Mielestäni poreallas oli todella hyvä ostos! Olen ollut kaikin puolin todella tyytyväinen siihen. Ainoa asia mitä olisi pitänyt tajuta heti allasta ostaessa, niin ostaa samalla myös allasportaat sekä pidikkeet kannelle. Ne me ostimme jälkikäteen.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Porealtailuun, ja kaikkeen muuhunkin kuivaamis tarkoitukseen parhaiten sopivat aidot turkkilaiset hamam pyyhkeet löydät muuten Saaren Taika verkkokaupasta: https://shop.saarentaika.com/collections/hamam-pyyhkeet