41 päivää kestänyt ihon syväkosteus testi, kuivattaako saippuapesu kasvoja?

Kuivattaako saippuapesu kasvoja vai eikö kuivata ja päätelmäni tämän testin perusteella on, että ainakaan Saaren Taika saippuat eivät kuivata kasvoja. 

Olen muutamia kertoja törmännyt eri “ihoasiantuntijoiden” väitteisiin, että pesemällä kasvot saippualla aiheutat itsellesi aknea tai, että vähintäänkin saippuapesu kuivattaa ihoa ihan järjettömästi.

Tuohon aknehöpinään liittyen voin nopeasti mainita, ennen kuin etenen tuohon ihon kuivattavuuteen, että Saaren Taika Teepuusaippua on dermatologisesti testattu ja on kliinisesti todistettu, että se estää aknea. Ja näin myös kymmenet tuhannet asiakkaammekin ovat kertoneet.

Kymmenien tuhansien palautteet ihon kuivattamattomuuden puolesta

Meillä on oman yrityksemme kautta täysin päinvastainen käsitys siitä, että saippuapesu muka kuivattaisi ihoa. Meille on nimittäin tullut kymmeniä tuhansia palautteita, joissa kerrotaan nimenomaan, että meidän saippuat eivät kuivata ihoa ja, että meidän saippua on ollut se viimeinen oljenkorsi, jonka avulla ihotautilääkäreiden ja kosmetologienkin avulla yritetty akne on sitten lopulta helpottanut.

Ja koska tiedän, kuinka some toimii, ajattelin, että selvitän tämän asian nyt juurta jaksain ja kerron lopputuleman täällä blogissa.

Ammattilaisten käyttämä ihon syväkosteuden mittain

Delfin Technologiesin kalibroitu ihon syväkosteutta mittaava laite

Hommasin tällaisen ihon syväkosteutta mittaavan, äärimmäisen tarkan, kalibroidun laitteen, täysin sama, jota suuret kosmetiikanvalmistajat ja ihotautilääkäritkin käyttävät.

Kyseessä on siis tämä Delfin Technologiesin kalibroitu ihon syväkosteutta mittaava laite, joka mittaa erittäin tarkasti aina n. 0,5mm syvyyteen asti, eli juuri sinne asti, minne myös laadukkaimmat ihonhoitotuotteet imeytyvät uudistamaan ja ravitsemaan ihoa.

Ihon syväkosteuden mittaus

Testiaika oli yhteensä 41 päivää, eli riittävästi, jotta kaikki ihoni syvemmissäkin kerroksissa olevat ihosolut olivat ehtineet uudistumaan, eli mitään aikaisemman ihonhoitorutiinini jälkiä siellä ei pitäisi enää tässä vaiheessa olla.

Ihon uudistuminen kestää nuoremmilla n. 28 päivää ja minä, kun olen jo kohta viisikymppinen, niin otin vähän pidemmän seuranta-ajan, jotta ihosoluni varmasti ovat ehtineet uudistua testin aikana ja tulokset ovat luotettavat.

Ihon syväkosteuden testaus

Testissä puhdistin vasenta puolta kasvoistani ainoastaan erilaisilla kasvojen puhdistukseen tarkoitetuilla öljypohjaisilla puhdistajilla, joita oli mukana neljältä eri valmistajalta, Saaren Taika mukaanlukien. Oikeaa puolta kasvoistani pesin pääasiassa Saaren Taika Teepuusaippualla, joskus Saariston suolasaippualla tai Juulia suolasaippualla.

Eri päivinä käytetyt tuotteet valikoituivat sattumanvaraisesti ja noudatin tätä rutiinia koko 41 päivää, eli ihan jokaisena päivänä.

Pesun jälkeen tein kummallekin puolelle kasvoja täysin saman ihonhoitorutiinin, täysin samoilla tuotteilla, eli kasvovesi ja kasvovoide, tai kasvovesi, seerumi ja kasvovoide tai kasvoöljy, riippuen päivästä ja fiiliksestä.

Miten ihon syväkosteuden mittaus suoritettiin?

Mittausprotokolla on seuraavanlainen; otetaan jokaiselta ihoalueelta 3 eri mittaustulosta, joiden keskiarvo merkitään lopulliseksi mittaustulokseksi.

Mittaus tehdään aina samalta alueelta poskista ja myös kontrollialue on käsivarressa aina sama puhdas ihoalue, johon ei ole missään testin vaiheessa käytetty mitään ihonhoitotuotteita.

Tämä kontrollialue kertoo mitattavan yksilön ihon normaalin syväkosteuden, eli mikä kyseisen henkilön ihon syväkosteus sillä hetkellä on, ilman mitään ihonhoitotuotteita.  

Ihon kosteuteen vaikuttaa moni seikka, ihan huoneen lämpötilasta ja kosteudesta lähtien, ja nyt talviaikaan suoritettuun mittaukseen vaikuttaa varmasti eri sääolosuhteet mittauspäivinä, kuten kova pakkanen jne.

Päänahan osalta tästä löytyy ihan tieteellistäkin faktaa, eli ilman lämpötilan noustessa asteella, nousee päänahan talintuotanto 10%, eli kylmillä ilmoilla on tosi suuri vaikutus ihon kosteuteen, ainakin ihon talintuotannon kautta!

En merkinnyt säätiloja ylös, mutta tarvittaessa ne voi kyllä netistä tarkistaa. Huomionarvoista mielestäni on, että kovat pakkaset täällä etelässä alkoivat tuossa helmikuun lopulla uudestaan ja ihoni syväkosteus on myös laskenut, mitä kylmempää täällä on ollut.

Meillähän on edelleen yli -10 asteen pakkasia ihan päivittäin ja yöllä liki -20 astettakin, eli kodin lämmitys on kovemmalla ja huoneiden kosteus alhaisempi. 

Kuivattaako saippuapesu kasvoja, testi

Testi on aloitettu 23.2.2023

Mittauksia suoritettiin seuraavasti:

  • heti n. 5 minuuttia aamusuihkun jälkeen, eli iho on puhdistettu edellämainitusti ja pyyhekuivattu taputtelemalla iho pehmeällä hamam-pyyhkeellä.
  • n. 20 minuutin kuluttua ihonhoitorutiinin jälkeen, eli kun ihonhoitotuotteet ovat hyvin ehtineet imeytyä ihoon.
  • n. 3 tunnin kuluttua ihonhoitorutiinista.

Testin aloitus 23.2.

n. 5 min kuluttua pesusta
Kontrolli 52%
n. 5 min kuluttua pesusta
Vasen (puhdistusaine) 41%
n. 5 min kuluttua pesusta
Oikea (saippua) 46%
n. 20min kuluttua ihonhoitorutiinista
Kontrolli 33%
n. 20min kuluttua ihonhoitorutiinista
Vasen (puhdistusaine) 23%
n. 20min kuluttua ihonhoitorutiinista
Oikea (saippua) 32%
n. 3h ihonhoitorutiinista
Kontrolli 36%
n. 3h ihonhoitorutiinista
Vasen (puhdistusaine) 38%
n. 3h ihonhoitorutiinista
Oikea (saippua) 44%

Testin lopetus 4.4.

n. 5 min kuluttua pesusta
Kontrolli 29%
n. 5 min kuluttua pesusta
Vasen (puhdistusaine) 24%
n. 5 min kuluttua pesusta
Oikea (saippua) 29%
n. 20min kuluttua ihonhoitorutiinista
Kontrolli 23%
n. 20min kuluttua ihonhoitorutiinista
Vasen (puhdistusaine) 34%
n. 20min kuluttua ihonhoitorutiinista
Oikea (saippua) 38%

HUOM! Tulen vielä myöhemmin tänään merkkaamaan myös nämä 3h ihonhoidosta -tulokset tähän alle.

n. 3h ihonhoitorutiinista
Kontrolli 23%
n. 3h ihonhoitorutiinista
Vasen (puhdistusaine) 29%
n. 3h ihonhoitorutiinista
Oikea (saippua) 36%

Kuivattaako saippuapesu kasvoja?

Tämä on se päivän polttava kysymys; kuivattaako saippuapesu kasvoja vai eikö kuivata ja päätelmäni tämän testin perusteella on, että ainakaan Saaren Taika saippuat eivät kuivata kasvoja. 

Ja samaa mieltä ovat kymmenet tuhannet tuotteistamme palautettakin jättäneet, joista suurin osa on sitä mieltä, että vaikka moni muu vastaava palasaippua kiristelee ja kuivattaa ihoa, Saaren Taika saippuat ovat omaa luokkaansa, sillä ne eivät yleensä kuivata ihoa laisinkaan.

Tällaiset mittarit ovat varsin käteviä ihonhoidon ammattilaisilla, sillä näiden kanssa tosiaan voidaan aika nopeasti selvittää esimerkiksi eri ihonhoitotuotteiden lupaukset. 

Itselläni on toiveena vielä mittailla eri seerumien ja voiteiden syväkosteuttavuutta, mutta nyt anna ihoni seuraavaksi tasapainottua tästä edellisestä testistä!

Alla vielä nähtävillä kaikkien mittauspäivien tulokset: 

Miksi kasvojen puhdistukseen tarkoitetut tuotteet tuntuivat kuivattavan ihoa?

Tähän minulla ei ole suoraa vastausta, mutta oma hyvä arvaukseni liittyy öljyjen ihoon tekevään suojakerrokseen.

Saattaa olla, että ihon kerroksiin imeytyvät öljyt estävät kosteutta lisää tuovien tuotteiden imeytymisen syvemmälle ihoon.

Näyttäisi nimittäin siltä, että ainakin omalla kohdallani, öljypohjaiset puhdistustuotteet lisäsivät ihon syvempien kerrosten kuivumista tai ylläpitivät ihon syvemmän kerroksen kuivuutta.

Kun taas saippuatuotteen käyttö näyttäisi edesauttavan ihon syvempiin kerroksiin lisää kosteutta tuovien ihonhoitotuotteiden imeytymistä ja ihon syvempien kerrosten kosteutumista, sillä oikea poski on mittauksissa ollut selkeästi kosteampi, kuin kontrollialue tai vasen poski. 

Kuivaan ihoonhan ei voi antaa lisää kosteutta ilman vettä. Vesi on ainoa ihoon kosteutta lisää antava aine ja tämän testin perusteella mietin, että öljyt kannattaa varmasti laittaa aina ihonhoitorutiinin viimeisessä vaiheessa, eli kasvoveden, seerumin ja voiteen päälle. 

Mutta tästä saankin jälleen uuden testi idean, eli voisin mitata ihon syväkosteutta, kun toiselle puolelle kasvoja on käytetty öljytuotteita ihonhoitorutiini alussa ja toiselle puolelle ihonhoitorutiinin lopussa. Mutta täsä myös, kun ihono on saanut ensin vähän tasaantua!

Saaren Taika saippuat

Saaren Taika saippuoissa on oman atooppisen ja kuivan ihoni vuoksi otettu erityisesti saippuan kosteuttavuus ja hellävaraisuus huomioon. Saippuoiden reseptit on suunniteltu siten, että läheskään kaikki saippuan valmistukseen käytetty öljy ja rasva ei muutu saippuaksi, vaan saippuoihin jää erittäin paljon tätä ylimääräistä rasvaa, joka toimii ihoa suojaavasti ja kosteutta säilyttävästi.

Kuinka pestä kasvot saippualla oikein

  1. Kostuta kasvot haalealla vedellä.
  2. Kasta pesulappu, sipaise sillä saippuaa, kasta pesulappu uudestaan ja purista liiat vedet pois, pyyhi kasvot hellästi kauttaaltaan, vältä saippuan joutumista silmiin.
  3. Huuhtele runsaalla haalealla vedellä. Vältä lämmintä vettä, sillä se saa ihohuokoset laajenemaan sekä ihon oman talin sulamaan ja huuhtoutumaan pois.
  4. Kosteuta kasvot pesun jälkeen kasvovedellä ja kosteusvoiteella tai kasvoöljyllä.

Nostaako saippuapesu ihon pH:ta?

Olemme tämänkin väittämän kumonneet mittauksilla, eli ainakaan Saaren Taika Teepuusaippualla pestessä ihon pH ei muuttunut sen enempää, kuin pelkällä vedellä tai kasvovedelläkään puhdistettaessa. 

Kiitos, että luit loppuun! Saaren Taika verkkokaupassa on muuten käynnissä Hinta-Suhinat 3.4. – 17.4. eli paljon kakkoslaatuisia tuotteita puoleen hintaan.

Kakkoslaatuisia ovat mm. tuotekuvia varten avatut, mutta käyttämättömät tuotteet, alipainoisina syntyneet saippuat tai pakkaukseensa kolhun saaneet ihonhoitotuotteet sekä muut käyttökelpoiset mutta ns. II-laatuiset tuotteet.

Kannattaa käydä pitkin viikkoa katsomassa, sillä lisäämme uusia aletuotteita kauppaan jatkuvasti!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.