Testissä Saaren Taika Argan Ruusunmarja kasvoöljy, kokemuksia kasvoöljystä

Testissä Saaren Taika Argan Ruusunmarja kasvoöljy, kokemuksia kasvoöljystä
Mitä itse huomasin, kun aloin käyttämään Saaren Taika Argan Ruusunmarja kasvoöljyä, että se tekee ihostani välittömästi sileämmän. Niin huomattavasti sileämmän, että jopa mieheni huomaa eron.

Moikka taas ihana lukijani!

Mulla on ollut kohta vuoden ajan käytössä 100% luonnollinen, hajusteeton, Saaren Taika Argan Ruusunmarja kasvoöljy ja ajattelin jakaa kokemuksia kyseisen kasvoöljyn käytöstä sellaisen henkilön näkökulmasta, joka ei ole käyttänyt juurikaan kasvoöljyjä aikaisemmin.

Kerron vähän ihoni taustoja ennen kuin menen syvemmin Argan Ruusunmarja kasvoöljy kokemuksiini.

Eli  mulla on kuiva ja atooppinen iho. Ihoni on erittäin herkästi reagoiva, eli en voi mm. käyttää juuri mitään markettikosmetiikkaa, koska joko niiden hajusteet tai säilöntäaineet saavat ihollani aikaan nipistelyä, kirvelyä, punoitusta, kutinaa, näppyjä ja pahimmillaan ihottumia. 

Tästä syystä joudunkin olemaan tosi tarkkana mitä tuotteita testailen ihollani, mutta vastaavasti tästä on myös hyötyä meidän omassa tuotekehityksessä, sillä jos oma ihoni ei reagoi johonkin tuotteeseen tai raaka-aineeseen, on se hyvin suurella varmuudella siedetty myös monen muun erittäin herkkäihoisen käytössä.

Jos olet uusi lukija blogissani, niin esittely lienee paikoillaan, eli olen Johanna, 47-vuotias pitkäaikaismasentunut, sosiaalisten tilanteiden pelkoa ja paniikkihäiriötä sairastava ADD-diagnosoitu nainen Särkisalon saaristosta ja toimin Saaren Taika brändin tuotekehittäjänä, olen perustanut brändin. 

Käsitykseni kasvoöljyistä

Mulla on ollut sama käsitys kasvoöljyistä, kuin varmasti tosi monella muullakin, eli kasvoöljyt sopivat vain kuivaihoisilla ja niistä jää rasvainen kerros iholle, joka saattaa myös tukkia ihohuokosia

Luonnonkosmetiikan tuotekehittäjänä olen oppinut, että paljon enempää hakoteillä ei voisi ollakaan kasvoöljyistä ja ihonhoitoöljyistä puhuttaessa ja kerron nyt omat kokemukseni kasvoöljyihin liittyen.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

On tosi monenlaisia ja monen laatuisia ihonhoitoöljyjä. Jotkin öljyt tosiaan jättävät iholle rasvaisen kerroksen ja ne sopivatkin silloin parhaiten kuivalle iholle, jolloin ne tekevät kosteuden haihtumista estävän kerroksen iholle.

On kuitenkin myös runsaasti kasvoöljyjä, jotka eivät tällaista rasvaista kerrosta iholle tee, vaan imeytyvät nopeasti sujahtaen ihon syvempiin kerroksiin ja mm. Saaren Taika kasvoöljyt ovat tällaisia. Niiden tarkoitus onkin ravita ihoasi syvemmältä, eli antaa ihollesi antioksidantteja ja ravintoaineita, joiden avulla ihosi saa lisää kimmoisuutta, sileyttä ja pystyy taistelemaan esimerkiksi vanhentumisen merkkejä vastaan. 

Saaren Taian blogista voit tarkistaa eri öljyjen komedogeenisyyden, eli tukkiiko ne ihohuokosia vai ei. 

Kun itse ensi kerran kokeilin kasvoöljyä, oli testaamani tuote juuri tuollainen paksu ja ihon rasvaiseksi jättävä öljy, jonka vuoksi en ollutkaan ottanut kasvoöljyjä omaan ihonhoitorutiiniini mukaan pitkiin aikoihin, mutta jatkuva opiskelu ja uuden oppiminen ihonhoidon ja ihon toimintojen saralla toi minulle lisää ymmärrystä eri öljyjen toiminnallisuuksista ja aloinkin muuttamaan mielipidettäni myös kasvoöljyistä. 

Kasvoöljy antaa tiivistetyn annoksen iholle välttämättömiä rasvahappoja

Kasvoöljyjen tärkein seikka on, että ne sisältävät runsaasti omega-ravintoaineita, kuten omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.

Linolihappoa (omega-6) ja linoleenihappoa (omega-3) kutsutaan välttämättömiksi rasvahapoiksi, koska elimistö ei pysty tuottamaan niitä luonnollisesti.

Välttämättömät rasvahapot ovat terveiden solukalvojen rakennuspalikoita.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tiedämme, kuinka tärkeää on saada välttämättömät rasvahapot ruokavaliostamme, mutta niiden paikallisella käytöllä suoraan iholle on myös monia etuja, sillä tiedämme myös, että iho on viimeinen elin, jonne suun kautta saadut ravintoaineet kulkeutuvat.

Lipidit löytyvät epidermiksestä, ihon uloimmasta kerroksesta (ihossamme on kolme kerrosta) ja niillä on ratkaiseva rooli ihon suojatoiminnassa. Lipidi on teknisesti kemiallinen molekyyli tai yhdiste, joka ei liukene veteen, ja niitä on erilaisia, mukaan lukien rasvahapot.

Iän myötä epidermiksen lipidien uusiutuminen hidastuu, ja UV-säteet, ilmansaasteet ja muut tekijät voivat aiheuttaa ihovaurioita.

Koska kasvoöljyt koostuvat rasvahapoista (kuten orvaskeden lipideistä), ne tunkeutuvat helposti ihon läpi, kulkeutuvat lipidikerroksen läpi ja auttavat estämään ihon läpi tapahtuvan veden haihtumista, tasapainottavat ihon toimintoja, korjaavat vaurioita ja palauttavat terveen ihon.

Kasvoöljyn hyödyt

Kaikki ihotyypit, myös herkkä iho, voivat hyötyä kasvoöljyn käytöstä. Kasvoöljyn ainesosat toimivat pehmentävinä ainesosina, mikä tarkoittaa, että ne vahvistavat ihosi suojakerrosta ja saavat ihosi luomaan uusia, sileämpiä ihosoluja.

Kasviperäiset öljyt sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka ovat tärkeitä vapaiden radikaalien neutraloinnissa ja auringon UV-säteiden sekä ympäristön epäpuhtauksien aiheuttamien vaurioiden korjaamisessa. Nämä ainesosat palauttavat ihosi luonnollisen vastustuskyvyn sekä kiinteyden edistäen terveempää ja säteilevää ihoa.

Kasvoöljyt toimivat yhdessä ihosi luonnollisten öljyjen kanssa. Ne auttavat tasapainottamaan ihosi väriä, lukitsemaan kosteutta ja vähentämään ihon liiallista talintuotantoa, vain muutamia mainitakseni.

Kasvoöljyt, jotka sisältävät ihollesi välttämättömiä rasvahappoja, kuten linolihappoa, linoleenihappoa, öljyhappoa, palmitiinihappoa ja steariinihappoa, tarjoavat ihollesi rakennusaineita, jotka vahvistavat ihosi ulkoista suojaa. Tämä ihosuoja vahvistaa soluseiniäsi, lukitsee kosteuden ihoosi sekä estää veden haihtumista (kosteutettu tunne koko päivän).

Runsaan C- ja E-vitamiinikoostumuksensa ansiosta kasvoöljyt ovatkin ihon kosteuttamisen superaineita!

Kasvoöljyn välittömiä hyötyjä ihollesi ovat:

 • Vahvistaa ihosi suojakerrosta ja sitoo kosteutta sekä kosteuttaa ihoasi
 • Edesauttaa ihosi pehmeyttä ja kimmoisuutta
 • Tasoittaa ihosi väriä
 • Säätelee ihosi luonnollista talin (öljyn) tuotantoa
 • Vähentää aknen syntymistä sekä epäpuhtauksia (tulehdusta estävät ominaisuudet)
 • Auttaa ihoasi puhdistumaan (antibakteeriset ominaisuudet)
 • Lisää ihosi kimmoisuutta ja joustavuutta
 • Neutraloi vapaita radikaaleja ja tarjoaa huomattavia ikääntymistä estäviä vaikutuksia
 • Vähentää hienoja juonteita ja ryppyjä
 • Rauhoittaa herkkää ihoasi
 • Vähentää laajentuneiden ihohuokosten näkyvyyttä
 • Hoitaa ruusufinniä, ekseemaa ja ihottumaa

Välittömästi sileämpi iho Argan Ruusunmarja kasvoöljyn avulla!

Mitä itse huomasin, kun aloin käyttämään Saaren Taika Argan Ruusunmarja kasvoöljyä, että se tekee ihostani välittömästi sileämmän. Niin huomattavasti sileämmän, että jopa mieheni huomaa eron koskettaessaan kasvojani.

Sen lisäksi, että ihoni sileytyy Argan Ruusunmarja kasvoöljyllä, alkaa se näyttämään säteilevämmältä je terveemmän sävyiseltä.

Mullaha on ongelmana hieman punoittava iho (ruusufinniä), joka tietokonetyön vuoksi on myös usein tosi kalpea. Ennen Saaren Taika tuotteita ihoni oli myös todella nopeasti rasvoittuva ja koitin sitä peittää paksuilla, kuivattavilla puutereilla, tuloksetta.

Nykyään onneksi rasvaisuus on pysynyt tosi hyvin kurissa, eikä kasvoöljyn käyttö ole sitä tuonut takaisin, tuntuu jopa, että kasvoöljyllä se pysyy vieläkin paremmin kurissa, eikä monesti illallakaan vielä kasvojen iho kiiltele, vaikka olisi hikoillut tai tehnyt pitkän päivän työtä päätteellä. 

Argan Ruusunmarja kasvoöljy onkin kuulunut omaan päivittäiseen ihonhoitorutiiniini jo liki vuoden ja myös mieheni käyttää sitä tosi usein suihkun jälkeen. 

Oma 47-vuotias ihoni tykkää kasvoöljystä ja ihanien Saaren Taika ihonhoitotuotteiden käytön myötä olenkin jättänyt meikit lähes kokonaan ripsiväriä lukuunottamatta. Ihoni kuntoa, tekstuuria ja sävyä kehutaankin usein missä ikinä näyttäydynkin <3 

Kirkkaampi ja tasaisempi iho

Näin syntyi Argan Ruusunmarja kasvoöljy

Kehitin Argan Ruusunmarja kasvoöljyn sellaisista öljyistä, jotka eivät tuki ihohuokosia ja, jotka edesauttavat ihon sävyerojen tasoittamisessa sekä auttavat ihoa säilyttämään nuorekkuutensa ja kimmoisuutensa, ja sen kyseinen kasvoöljy juuri tekeekin. 

Olemme saaneetkin runsaasti kehuvaa palautetta kasvoöljystä; tässä esimerkkinä muutamia: 

“Atooppinen herkkä ihoni on pitänyt tuotteesta. Iho tuntuu ihanan pehmeälle. Öljy imeytyy hyvin ja on tuoksuton.”

“Todella laadukas ja iho näyttää hyvinvoivalta ja hehkuvalta. Parasta tässä on, että iho ei ole öljyisen näköinen eikä tuntuinen. Paras tähän astisista öljyistä mitä muilta merkeiltä testannut.”

“Olen nyt n. viikon käyttänyt tuotteita ja huomaan heti että ihoni ei punoita enään niin paljoa eikö ole niin rasvainen! En jaksa odottaa miltä ihoni näyttää kuukauden päästä! Minulla on psoriasis ja atooppinen ihottuma. Plussana suomalaiset tuotteet!”

“Olen etsinyt pitkään kasvoöljyä joka sopisi minun kuivalle, ärtyneelle ruusufinni iholleni. Nyt löytyi, tämä tuote. Iho jo viikon käytön jälkeen tasaisempi ja ei niin kuiva ja karhea.”

Kasvoöljyn käytöllä hyötyjä ihollesi

Olenkin nyt muuttanut mielipidettäni ja suhtautumistani kasvoöljyihin. Ja ainakin Saaren Taika kasvoöljyllä on selkeästi hyötyjä iholleni, ja palautteiden perusteella moni muukin näitä kokeillut on samaa mieltä.

Saaren taian valikoimasta löytyy kasvoöljy myös akneiholle, eli Jojoba Teepuu kasvoöljy ja nyt uutuutena myös Metsämikrobi kasvoöljy, jonka avulla tasapainotat ihosi mikrobiomia

Ihon mikrobiomilla ja ihon suojatoiminnoilla on symbioottinen suhde toisiinsa. Tutkimuksissa on havaittu mm. ihon mikrobiomin epätasapainoa aknepotilailla. Myös mikrobiomin epätasapainoa ja psoriasiksen syntymistä on tutkittu ja havaittu mikrobiomin epätasapainolla olevan siihen vaikutusta.

Tiesitkös muuten, että vaikka ainesosaluettelossa lukisi sama ainesosa, voi niillä on merkittävän suuria eroja toimivuudessa?

Öljyistä iso osa koostuu triglyserideistä ja rasvahapoista, ja pieni, n. 1-15 prosentin osuus eri öljyissä sisältää ihoasi parantavia aineita. Tämä pieni osuus öljyssä on kaikkein arvokkainta ihonhoidossamme.

Mutta tiesitkö, että joistakin öljyistä tämä parantava osuus on käsitelty pois muun kosmetiikkateollisuuden käyttöön?

Tämä 1-15% parantava osuus öljystä on erittäin tärkeä ja hyödyllinen, sillä se sisältää öljyn kaikki:

 • vitamiinit
 • antioksidantit
 • polyfenolit
 • karotenoidit
 • ja paljon muita kasviperäisiä aktiiviaineita

Tämä parantava osuus antaa öljyille niiden värin, maun, tuoksun, suojaavat antioksidanttiset vaikutukset, ravintoaineet, kivennäisaineet, aromaattiset yhdisteet ja jokaisen öljyn parantavat ominaisuudet ja toiminnallisuudet.

Ja tämä osa on siis se osa, joka käsitellyistä öljyistä on poistettu, jolloin öljyn hintakin tottakai on huomattavasti halvempi.

Saaren Taika käyttää raaka-aineinaan ensisijaisesti vain käsittelemättömiä öljyjä

Saaren Taika käyttää ihonhoitotuotteissaan ja ekopesuaineissaan raaka-aineina ensisijaisesti vain puhtaita, kemiallisesti puhdistamattomia (ei sisällä kemiallisia jäämiä), luomulaatuisia ja kasvin ensimmäisestä puristuksesta, kylmäpuristusmenetelmällä aikaansaatuja kasviperäisiä öljyjä.

Tällaisten öljyjen ravintoaineiden pitoisuudet ovat korkeimmat mahdolliset, jolloin ne myös tuovat parhaimman tehon ihonhoitotuotteeseen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: