Katso miten kaunista rantahuvilassamme on talvi-aikaan!

Katso miten kaunista rantahuvilassamme on talvi-aikaan!
Luonto on kaunis, niin kaunis, että ihan henkeä salpaa ja olohuoneen ikkunasta voi kirjaimellisesti nähdä villieläimet ihan muutamien metrien päässä, kuten kotkat ja kauriit sekä olkkarin ikkunasta kuvaamani saukko, jonka näet alla blogin videoilta

Upea merenrantahuvilamme talvi asussa

Heippati hei, sinä ihana lukijani ja tervetuloa vuoden ensimmäiseen mökki postaukseen. Jos olet uusi blogissani, niin tässä tulee nopea kertaus.

Olen Johanna, 47 vuotias, vaikean menneisyyden kokenut entinen narkkari, joka nyt omistaa Suomen nopeiten kasvaneen indiekosmetiikkabrändin, jonka viidennen vuoden liikevaihto muuten ylitti 8 miljoonaa euroa! Ensimmäisen oman kesämökkimme ostimme viime vuonna ja tässä siitä hieman esittelyä nyt upeaan talvi-aikaan.

Mökillä talvella

Selkämeren rannalla

Mökkimme sijaitsee Selkämeren rannalla, aivan Selkämeren Kansallispuiston läheisyydessä pienellä saarella, jonne pääsee autolla.

LUE MYÖS: UNELMIEN LOMALUKSUS: MITEN OSTIMME HULPPEAN HUVILAN, MUTTA KAIKKI MENI TÄYSIN PIELEEN!

Teimme kaupat mökistä heti juhannuksen 2023 jälkeen ja siitä asti olemme olleet mökillä tosi usein.

Mökin päärakennus on päälle 100 neliötä ja täysin moderni, eli on lattialämmitykset liki kaikissa huoneissa, kylpyhuone, tiskikone ja kaikki uutkin perustarpeet. Ulkosauna on puusauna, mutta sen erikoisuutena on myös lattialämmitys, ja muutenkin se on täysin moderni sauna.

@kotisaaressa Our New Years eve contained sauna by the sea and snow showers❄️ Our Baltic Sea is about to freeze right at the moment (I posted a video just before this one, where you can see the beautiful ice formating). They say we are facing the coldest January in a long time, the weather forecast says -40c is possible in the North, and we in the South may get -20c -30c weather❄️☃️ #sauna #finland #snow #winter #viral #fyp #suomitiktok ♬ Happy New Year - ABBA

Autokatos on kahden auton mentävä ja samassa yhteydessä on varasto, jossa myös toki sähköt. Sitten on vielä nukkuma-aitta, joka on pelkkä hirsiaitta ilman mukavuuksia ja toimiikin meillä lähinnä varastona.

LUE MYÖS: TÄYDELLISEN MÖKIN METSÄSTYS

Mökillä on siis talvi-aikaankin ollut varsin mukavat oltavat. Vaikka paikkakunta on pieni ja reitti mökille melkoista kinttupolkua, on tiet tänne ollut vähintään yhtä hyvin aurattuja kuin kotonakin.

Mökki on luonnollisesti lämmin, siitä lattialämmitykset pitävät huolen, ja itseasiassa, en ole vielä tänä talvena sukkia jalkoihini pukenut 😀

Kuljen siis paljain varpain melkein läpi vuoden (en siis ulkona) ja sekä kodissa, että mökillä on niin ihanan lämpimät lattiat, ettei sukkia ole tarvittu edes niillä yli -20 asteen pakkasillakaan, joita tässä pari päivää sitten koimme.

Mökin sisustusta

Seuraavaksi voisin esitellä mökkiä jälleen hiukan sisältä. Mustaakseni viimeksi kerroin, että sisustus alkoi muuten olla valmista, mutta osa screen-kaihtimista vielä puuttui?

LUE MYÖS: UUDEN KESÄHUVILAN SISUSTUSTA OSA 1

JA: MERENRANTAMÖKIN MUODONMUUTOS: LUKSUSPARATIISI SELKÄMEREN ÄÄRELLÄ – HUVILAMME SISUSTUSTA OSA 2.

Vierashuoneen sängynpääty saatiin vihdoin perille. Se oli niin massiivinen, ettei mennytkään meidän hybridimaasturissa, vaan tarvitsi ihan pakettiauto kyydin.

Myös yöpöydälle tuli kauniimmat valaisimet, sisustussuunnittelijamme Helyn valitsemina!

vierashuone
vierashuone

Myrkyttömästi palavat tuoksukynttilät ja pitkäkestoiset (6-12kk!) huonetuoksut tietenkin Saaren Taika Shopista, muita en voi käyttääkään, koska saan hirvittävät astmakohtaukset!

Yöpöydät itseasiassa vielä kertaalleen vaihdoin. Toin kotoa makkarista meidän Tom Tailor yöpöydät tänne mökille vierashuoneeseen, vein meidän “kaupunkimökin” tammiset yöpöydät kotiin ja ajattelin viedä mökiltä nuo Ikean valkoiset yöpöydät “kaupunkimökille”.

Alla nuo Tom Tailorit, jotka hommasin alunperin siksi, että niissä oli tosi kiva tuo kuviointi tuossa ovessa. 

vierashuone

Päämakuuhuoneen viimeisimmissä esittelyissä taisi vielä puuttua valaisin ja ehkä kaihtimetkin? No, nyt ne kaikki on paikoillaan ja myös uusi ilmalämpöpumppu on jo asennettuna.

Kesäisin ikkunasta näkyy alkava auringonlasku, joka siirtyy ikkunan oikean reunan takana sijaitsevan saunan taakse. Nyt talvella auringonnousu värjää huoneen vaaleanpunaisella.

makuuhuone

Olkkarin odotetuin muutos oli ne screen-verhot, jotka tulivat tuonne kolmion muotoisiin yläikkunoihin mittatilauksena ja niitä jouduttiin odottelemaan jonkun aikaa. 

Screen-verhot, tai screen-kaihtimet, ovat siis sellaista kangasta, jossa on pieniä reikiä. Ne estävät, oliko nyt 90% aurngonvalon kuumuudelta, mutta ovat silti läpiänkyvät, eli eivät estä maiseman katsomista. Mitä tummempi kangas, sen paremmin sen läpi näkyy sisältä ulos maisemia.

Itse valitsimme kuitenkin tuollaisen greigen, koska se sävy sopi kalusteisiimme parhaiten, jolloin tilan seesteinen ja rauhallinen tunnelma säilyi.

Olohuone
olohuone

Olinkin aikaisemmin kertonut olohuoneessa olevasta takasta, sillä talon rakennuspapereista oli todella paljon jäljellä.

Se on sen aikaiselta nimeltään Mittakivi vuolukivitakka mallia TU2455. Sen lämmitysteho on esitteen mukaan 4,5 kw / 90-120 neliötä ja se on sen aikaisen malliston premium malli, joka on Joensuun asuntomessuilla hurmannut niin yleisön, kuin lehdistönkin. Tuollaista Mittakivi nimistä firmaa tai takkaa ei enää netti tunnistanut, mutta mikäli nyt olen nettisalapoliisin alkeellisilla taidoillani oikein ymmärtänyt, olisi tämä nykyään nimellä Tulikivi takka, ainakin paikkakunta on sama ja saman tyyppisiä mallinimiäkin heiltä löytyy.

No, takasta vielä sellaisia havaintoja, että vaikka se suhteellisen hitaasti lämpenee ulkopuolelta, on sen varaavuus ihan omaa luokkaansa! Vaikka meillä kotonakin on isompi takka, niin tämä mökin takka varaa lämpöä paaaaaaljon pidemmäksi aikaa, kuin takka kotonamme!

Alla näkyy hiukan kodin takkaamme, mutta takka on oikeasti niin iso, että minulla ei ole siitä kovin montaa kuvaa, sillä se ei yleensä mahdu edes kuvaan kokonaan!

Kodin takka

Mökin takassa on sellainen hauska juttu, että takan takapuoli on eteisessä, aivan vierashuoneen oven luona ja, kun takka on lämmennyt hyvin, lämmittää se samalla eteisen, vessan ja vierashuoneen todella tehokkaasti. 

Mökillähän makuuhuoneet ovat ainoat tilat, joissa ei ole lattialämmitystä ja vierashuoneessa vielä toistaiseksi oleva keltainen kova vinyylilattia on todella kylmä näin talvella, mikäli ei patteri ole huoneessa päällä. Takan lämmöllä kuitenkin myös lattia lämpeää tosi hyvin. 

mökin takka

Tämmöistä täällä siis talvella on. Luonto on kaunis, niin kaunis, että ihan henkeä salpaa ja olohuoneen ikkunasta voi kirjaimellisesti nähdä villieläimet ihan muutamien metrien päässä, kuten nämä syksyiset vieraat ja olkkarin ikkunasta kuvaamani saukko, jonka näet alla olevalta videoilta

metsäkauriit ikkunasta
kotkat ikkunasta

Dronella lennellessä maisemat ovat vielä henkeäsalpaavammat, kuten alla olevalta Selkämeren jäätymisvaiheen videoilta voi havaita.

drone

Pari komeaa myrskyäkin ollaan jo saatu kokea täällä. Toinen vei meidän uima-portaat, onneksi ne löytyi naapurin rannasta!

LUE MYÖS: 7.10.2023 MYRSKY MÖKILLÄ, PAHIN RAJUILMA MITÄ OLEN KOKENUT

myrsky mökillä

Kiitos, että luit. Kurkistahan samalla Saaren Taika Shopin tarjouksia, siellä on muun muassa mahtavan suositut hamam-pyyhkeet nyt -35% ja paljon suosikkituotteita jopa -60%

@kotisaaressa @SaarenTaika n uudet hamam pyyhkeet ja uusi tuoksukynttilä piti saada kuvattua joten tässä tuli 😂 Onneksi elämä ei ole niin vakavaa ❄️😅🧊#pyyhe #avanto #lumi #talvi #saarentaika #hamampyyhe ♬ Anjuna - Liquid Soul & Zyce

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.