7.10.2023 myrsky mökillä, pahin rajuilma mitä olen kokenut

Eilen taisi olla kovimmillaan säätietojen mukaan 13 metriä sekunnissa tuuli ja puuskissa sitten enemmän. Nyt tuuli tuntuu yltyvän jälleen ja säätieto sanoo, että kuudelta olisi 14 metriä ja klo 7 olisi jo 17 metriä, eli olosuhteet alkavat kyllä pahentua täällä nyt. Kello on siis 5.17 parhaillaan.

Moikka moi arvoisa lukijani.

Täällä minä istun tunnelmallisen pikkuvalon valaitsukessa ja kirjoittelen blogia ennen kello neljää aamulla. Uni tuli eilen illalla poikkeuksellisen aikaisin, ja aloin pyöriskelemään sängyssä sitten yöllä noin kahden aikaan. Kolmelta sitten luovutin ja nousin ylös.

7.10. 2023 myrsky

Olemme siis täällä mökillä ja edelleen ulkona tuulee todella kovin. Pimeydessäkin näen sisältä asti rannassa vellovat valkopäset tyrskyaallot, joita himmeä kuunvalo ilmeisesti hieman valaisee.

Eilinen myrsky oli pahin rajuilma, mitä olen koskaan kokenut, vaikka toistaiseksi ollaankin säilytty ilman suurempia vahinkoja. Tapani-myrskyssähän autoni päälle kaatui puu, lasten trampoliini lensi satojen metrien päähän ja tuhotui, sekä pihavajat tuhoutuivat. Sähköttä oltiin 6 vuorokautta silloin.

Nyt tuntuu, että tuuli oli kovempi, ainakin puuskissa ja mitattiinhan täällä suunnalla hirmumyrskylukematkin eilen, yli 33 metriä sekunnissa. 

Eilen, 7.10., kun käytiin tuossa saaren toisella puolella rannassa ihastelemassa myrskyä, niin tuuli niin kovin, että merestä lensi pisaroita, jotka tuntuivat, kuin olisi kiviä ammuttu kasvoille. Samoin lensi vaakatasossa myös pihlajanmarjoja, jotka tekivät kipeää ihan vaatteidenkin läpi.

Onneksi olemme ikäänkuin tuulen takapuolella, eli tuuli puhaltaa tällä hetkellä saaren kärjestä, joten meidän sivu on suojaisemmalla puolella. Aaltojen pauke rantakallioita vasten kuulostaa silti ajoittain samalta, kuin ulkomailla.

Myrsky

Uskomaton kesämökki

Minä ja mieheni, kummatkin, rakastamme myrskyjä ja ukkosia, joten tämä on ollut todella upea kokemus ja ihana nautinto saada todistaa tällaista rajuilmaa suoraan avoimen meren ääreltä. Tällaisia aaltoja ei vanhalla mökillä olisi koskaan voinut kokea, eikä myöskään Särkisalon sisäsaaristossa.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Kyllä tämä paikka edelleenkin niin uskomattomalta tuntuu. Että meidän kaltaisilla, aina vähävaraisina eläneillä, on yhtäkkiä näin upea paikka ja vielä ikioma! En tiedä milloin pystyn sisäistämään tämän?

Sanon vieläkin, ihan joka ikinen kerta, kun tänne tulemme, miehelleni hämmästellen, että “en voi uskoa, että tämä on oma, tämä ei olekaan vain vuokraamamme AirBnb, vaan ihan oma!”

On se erikoista, kun on n. 45 vuotta elämästään elänyt kädestä suuhun, venyttänyt penniä, laskenut kaupassa, että ostanko tänään maidon vai jauhelihan, että yhtäkkiä elämä näyttää täysin toisenlaiselta. Siihen on vaikeaa tottua. Eikä kulu päivääkään, etten olisi äärettömän kiitollinen ja onnellinen.

Ja pidän myös mielessä, että mikä äkkiä tulee, se äkkiä myös menee, mikään ei ole ikuista eikä mikään ole varmaa. Kuukauden kuluttua tästä, voin yhtä hyvin olla jälleen vähävarainen. Tulevaa, kun ei voi ennustaa, eikä mikään onni kestä ikuisesti.

Fiiliksiä mökistä

Tämä on todella hyvin pidetty mökki. Terminä me puhumme mökistä, mutta tiedostan, ettei tämä ole mökki siten, miten suomenkielessä moni mökin mieltää, vaan lähinnä varmaan huvila. Mökki on kuitenkin meidän puhekielessä vakiintunut sanonta tälle paikalle, eikä tuntuisi luontevalta puhua, että “lähdetääs huvilalle”!

Tämä on mökiksi meidän kokemuksen mukaan melko hulppea. Ensimmäinen asia, jonka huomaa, kun tänne saapuu, on kahden auton autokatos, jollaista itse en ole millään käyttämälläni mökillä tavannut. 

Toinen hulppea juttu on lattialämmitys koko ulkosauna rakennuksessa, ei siis vain pesutiloissa. Lattialämmitys koko mökissä, poislukien makkarit, on muutenkin mielestäni pieni erikoisuus kesämökissä.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Ja kaksi vessaa. Sekä koneellinen ilmanvaihto painovoimaisen lisäksi.

Muutoin tämä on aika tavanomainen isokokoinen mökki/huvila.

Mökin sisustusta osa 3.

vierashuone

Sisustussuunnittelijamme valitse pöytävalaisimet, jotka sopivat hyvin yhteen valitsemani sängynpäädyn kanssa, sekä yöpöydät, sillä minun valitsemani eivät ihan olleet sitä tyylisuuntaa, mitä mökille halusin 😀

En tiedä mikä siinä on, mutta en osaa todellakaan valita astikkaita kalusteita, kuten nyt tuosta kattovalaismestakin huomaa, joka huutaa halpuutta ja laaduttomuutta 😀 Onneksi on mahdollista käyttää sisustussuunnittelijaa apuna <3

Makuuhuoneisiin tulee jonakin päivänä vielä myös lattialämmitykset, kunhan tulee niiden lattioiden vaihtamisen aika.

Vierashuoneessa siis kirkkaan keltainen joku linoleum-tyyppinen liukas ja kova lattiamateriaali. Päämakuuhuoneessa vaaleansininen kokolattiamatto!

Makuuhuone sai muuten vihdoin valaisimet. Myös nämä olivat sisustussuunnittelijamme ehdotuksista valitut ja on kyllä kauniit <3 

Kaikki verhot ja kaihtimet on myös viimein asennettu. Alla näkyy olohuoneen yläikkunoiden screen verhot, joita odottelimme melko pitkään, sillä muotonsa vuoksi ne olivat tilaustuotteita.

yläikkunoiden screen verhot

Screen verhot ovat siitä kivat, että niillä saa estettyä auringon aiheuttaman kuumenemisen, mutta niistä näkee silti läpi. Mitä tummempi verho, sen parempi läpinäkyvyys, mutta vaaleampi verho taas pitää lämmön poissa paremmin, tai näin ainakin asentaja meille kertoi.

Itse valitsimme verhojen värin sisustukseen sopivaksi ja lämmön esto, sekä läpinäkyvyys olivat toissijaisia valinnassamme.

Linnunrata ja muut syksyiset kuvausaiheet

Vaikka valon väheneminen ja päivän lyheneminen sai minussa aikaan todella voimakkaan ahdistuneisuuden, tuntuu, että alan olla päässyt siitä jo hieman yli. Osaksi asiaan varmasti auttaa syksyn pimeyden mahdollistamat kuvausaiheet, kuten linnunrata, revontulet ja tähtitaivas.

Linnunrata osuikin täällä mökillä juuri siihen kohtaan, johon toivoinkin, eli aittamme ja ison siirtolohkareen taakse. Tässä aitan vierestä kuvattuna:

Harmiksi pilvipeite heti tulla taivaalle lähes heti, kun olimme saaneet kamerat valmiiksi, joten tuo on toistaiseksi ainoa linnunratakuva tältä mökiltä.

Tässä vielä siirtolohkare, vaikka pilvet jo peittivätkin linnunradan, tuli tästkin ihan kiva kuva 🙂

Nuo tontillemme sattuneet 3 siirtolohkaretta ovat todella ihana lisä tälle mökille. Jääkausihan on minua eniten kiehtova histosiallinen aika ja se, että omassa rannassamme on paitsi jääkauden aiheuttamia raapimisjälkiä silokallioissa, on meillä vielä 3 isoa siirtolohkarettakin!

Kahdessa pienemmässä on todella erikoista kivilajia havaittavissa. Kummatkin ovat vähän niin kuin laikukkaita, joissa on sekaisin punertavaa ja mustaa. Olisi mielenkiintoista tietää mistä asti ne ovat tänne kulkeutuneet.

En nyt jaksa lähteä etsimään muistini tueksi tietoa, mutta muistelen, että etelässä oleva vaalea ja sileä rantahiekka olisi jääkauden kuljettamaa ja se olisi täältä meiltä (Suomesta) asti kulkeutunut. Siis joku, oliko nyt Ranskan Rivieran hiekka tms.

Ja moni siirtolohkare täällä Etelä-Suomessa voi olla jopa Keski-Suomesta tai ihan pohjoisesta asti peräisin.. Mutta tosiaan, tämä nyt vain mutulla, kun en jaksa etsiä oliko asia näin, vai temppuileeko muistini 😀

Tässä muutamia kivoja kuvia vielä tältä syksyltä. Täällä muuten kasvaa tyrniäkin ihan villinä.

meduusa
peura

8.10.2023 myrsky

Eilen taisi olla kovimmillaan säätietojen mukaan 13 metriä sekunnissa tuuli ja puuskissa sitten enemmän. Nyt tuuli tuntuu yltyvän jälleen ja säätieto sanoo, että kuudelta olisi 14 metriä ja klo 7 olisi jo 17 metriä, eli olosuhteet alkavat kyllä pahentua täällä nyt. Kello on siis 5.17 parhaillaan.

Eilen meni pariin otteeseen sähköt ja puista katkeili paksuja oksia, sekä tuohon mökkitien alkuun oli kaatunut puu. Täytyy vaan toivoa, ettei talon päälle kaatuisi puita ja että sähköt kestäisivät!

Ps. Saaren Taika Shopissa on suuri varastontyhjennys ale, tuotteita -20%, -40% ja -60%, kannattaa käydä katsomassa!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: