Täydellisen mökin metsästys

Täydellisen mökin metsästys
Täydellisen mökin metsästys. ...Sisältä mökki oli avara. Sen korkean olohuoneen kattoon asti ulottuvat ikkunat toivat saaristomeren suoraan olohuoneeseen ja myös ruokailutilassa oli iso ikkuna merellepäin, samoin toisesta makuuhuoneesta.

Täydellistä loma-asuntoa etsimässä

Vihdoin on jotakin kirjoitettavaa tästäkin aiheesta. Olemme nimittäin pitkän etsinnän jälkeen löytäneet meille sen täydellisen kesämökin, eli loma-asunnon, tai voi sitä jotkut kai huvilaksikin sanoa 😀

Olemme seuranneet kesämökkimarkkinoita tiiviisti jo yli vuoden ja sitä ennenkin puolisäännöllisesti muun muassa sähköpostihälytyksiä tilaamalla ja Etuovea sekä Oikotietä lähes päivittäin selaamalla.

Varsinais-Suomen ja Uudenmaan mökkitarjonta

Aina kesäkuuhun asti otimme huomioon vain Raaseporissa, Salossa ja Kemiönsaaressa sijaitsevat merenrantamökit, joilla oli oma ranta, mutta kesäkuussa päätimme sitten laajentaa aluetta, sillä näiltä edellä mainituilta alueilta ei yksinkertaisesti löytynyt meidän vaatimuksiimme sopivaa mökkiä.

Loma-asunnon vaatimukset

Vaatimuslistamme oli aika pitkä, sillä tulemme viettämään mökillä paljon aikaa, teemme siellä etätöitä, uimme, tuotekuvaamme ja rentoudumme niin kesällä, kuin talvellakin, joten mökin tuli täyttää kaikki nykyaikaisen kodin vaatimukset.

Mökissä tuli olla normaali vesivessa, tiskikone, pesukone, ilmalämpöpumppu, (joo, kyllähän sen voi jälkikäteenkin asentaa, kokemuksesta kuitenkin tiedän, että asennuksissa on yleensä sen verran jonoa, että sen saa vasta myöhään syksyllä, jolloin tarvetta ei enää ole), valoisa ja tilava, onhan meillä lapsia ja lapsenlapsia, jotka toisinaan varmasti myös ovat kanssamme mökillä.

Lisäksi rannan piti olla kaislaton, mieluusti kallio- tai hiekkaranta ja tietty ilta-auringon suuntaan. Mökin tuli sijaita sellaisen matkan päässä, että sinne voi vaikka työpäivän päätteeksi hurauttaa autolla pelkästään uimaan, kuten vuokraamaamme mökkiin tänne Tammisaareen. Ja autolla perille tottakai!

Lähialueen mökkitarjonta

Särkisalossa käytännössä ei ole kahteen, kolmeen vuoteen ollut yhtään mökkiä myynnissä, joiden ranta täyttäisi vaatimuksemme, eli olisi kirkas vesi ja kaislaton ranta.

Sama juttu Kemiönsaaressa ja Raaseporissa, tai kummassakin olisi ollut kalliorantaisia mökkejä, mutta ne olivat saaressa, joka oli myös meille ehdoton “ei”.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Alla pari ihanaa kalliorantaista saarikohdetta Etuovesta: 

Unelmien mökin metsästys

Lopulta päätimme laajentaa aluettamme ja katsella mökkejä myös hieman kauempaa. Nyt tarjontaa olikin jonkun verran enemmän, mutta kaksi ongelmaa toistua kaikissa kohteissa. Ranta oli kaislainen ja/tai vesivessa puuttui. 

Emme nimittäin nähneet itseämme kiikuttamassa pakastettuja paskapusseja helteellä täyteen pakatun automme kyydissä lähimpään roskikseen, joka mökkialueilla usein on kilometrien päässä.

Emmekä varsinkaan nähneet itseämme lapioimassa kusta ja paskaa mihinkään paskakompostiin syksyllä, jotta voit talvella sontia sitten huussin taas täyteen. Myöskään polttava vessa ei innostanut, joten.. 

Vesivessa siis oli ehdoton vaatimus, josta emme halunneet tinkiä, muutaman muun hassun vaatimuksemme lisäksi 😀 

Salainen toiveeni oli, että loma-asunto olisi valmiiksi valkoinen tai vaalea, jottei ensimmäisenä tarvitse maalata kaikkea katosta lattiaan.

Vaikka itsekin joskus olen mieltänyt valkoiset seinät erittäin tylsiksi, nyt, kun usein joudun ottamaan tuotekuvia kotona tai mökillä, on valkoiset seinät valoisuuden ja valtavirran mieltymyksen vuoksi todella tärkeät, nimittäin tuotekuvat, jotka ovat rauhattomia, tunkkaisia tai ei-samaistuttavia, eivät myy. Väriä tilaan saa kuitenkin verhoilla, matoilla, vilteillä, sohvalla ja tyynyillä.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Sellaisia kivoja mökkejä tuli vastaan, jotka olivat muuten aika söpöjä, mutta seinät ja katot olivat puunväristä ja vieläpä sellaista tummunutta ällöä, joka kyllä ehdottomasti vaatisi maalin heti ensitekijöikseen!

Joissakin mökeissä oli jopa ihana rantakin, vähän ehkä kaislaa, mutta pääosin edelleen siisti ja suuri osa hiekkaa tai kalliota, johon kaisla ei heti pääsisi leviämään. Näissä kuitenkin oli sitten joitakin muita puutteita, kuten ei vesivessaa, tai naapuri liian lähellä tai liian pieni tai jotakin muuta.

Unelmien mökki löytyi

Hieman pidemmän matkan päästä osui kuitenkin yksi kaunis kohde silmäämme.

 • Mökki oli suht uusi (siis ei 60-luvulta, kuten moni muu tällä hetkellä myynnissä oleva, vaan melkein jo 2000-luvulta!)
 • Se oli tilava (yli 100 neliötä)
 • Se oli sisältä valkoinen ja valoisa, jonka isoista ikkunoista maisema avautui avomerelle
 • Sinne oli autotie perille
 • Siellä oli sähköt, vesivessa, suihku, astianpesukone, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, ilmalämpöpumppu
 • Siinä oli kirkasvetinen kallioranta

Tämä arkkitehdin piirtämä upea loma-asunto sijaitsi kuitenkin aika pitkän matkan päässä ja kartasta katsottuamme siinä näytti olevan myös toinen naapuri liian lähellä. 

Päätimme kuitenkin ajaa paikalle katsomaan miten lähellä se naapuri on. Ensimmäinen katselmus tehtiin ilman välittäjää ja menemättä mökin tontille, sillä välittäjälle ei sopinut näyttö ennen oman lomareissumme alkua. 

Mökki oli kuitenkin aseteltu kalliolleen siten, että naapuria ei käytännössä näkynyt tielle, eikä tästä reissusta ollut meille oikeastaan muuta hyötyä kuin, että pääsimme fiilistelemään miltä noin pitkä ajomatka tuntuu.

Lomamme ajan asia muhi mielissämme. Pohdimme pitkää ajomatkaa ja naapurin etäisyyttä. Mietimme mitkä seikat meille olisi ehdoton “ei” tässä kohteessa.

Lomalta kotiuduttuamme ja asian muhittua mielissämme olimme jo lähes luopuneet tästä kohteesta juurikin sen liian pitkän ajomatkan vuoksi. Mökille ei olisi mitään järkeä hurauttaa vain uimaan, sillä uimareissu kestäisi äkkiä puoli päivää – päivän.

Olimme kuitenkin sopineet näytön juhannuksen jälkeen, joten menimme katsomaan mökkiä, kuten oli sovittu. Otimme vielä äitini ja tyttäreni mukaan päiväajelulle, sillä sellaisena me nyt tätä reissua pidimme; mukavana päiväajeluna.

Päiväajelu muuntui kuitenkin haltioituneisiin huokauksiin paikan päälle päästyämme.

Tosin mökin pihaan ajettaessa vielä katsoin, että hitsi vieköön, naapurin mökki on aivan muutaman kymmenen metrin päässä, että “tämä oli sitten tässä”, mutta astuessani mökin terassia eteenpäin, jäi naapuri ikäänkuin mökin selän taakse, eikä sitä enää kurkkimatta nähnyt mökin etupuolelta, joten tämä paikka vaikutti olevan todella hyvin suunniteltu!

Mökillä oli isot terassit koko mökin ympäri. Tänne mahtuisi useampi puutarhakalusteryhmä, lepotuolit ja vaikka mitä, ja istumapaikka auringossa olisi halutessaan silti aina taattu!

Mökkiä ympäröi kallioinen maasto ja saariston tutut käppyrämännyt, nurmikon lekkaamisesta ei siis tarvitse huolehtia. Terassilta avautui upea käppyrämäntyjen kehystämä näkymä puhtaalle ja kirkkaalle avomerelle.

Terassilta johti puiset tasanteet ja portaat alemmas erilliselle saunamökille, jossa oli muuten upea ulkotakka sekä lattialämmitys! Bonuksena saunassa oli ikkunat kahdella sivulla merellepäin ja vielä vaakatasossa!

Tämä oli sellainen salainen toiveeni, jota olen kaivannut aina sen jälkeen, kun olimme vuokranneet saaristomereltä erään modernin mökin, jonka saunassa oli vaakaikkunat lähes koko seinän leveydeltä.

Pystyikkunasta nimittäin näkymä on hyvin kapea, ja jos haluat nähdä merta vähän oikealla ja vasemmalle, joudut kurkottelemaan ja kurkkimaan ikkunasta. Vaakaikkunasta näkymä on heti aava ja panoraamamainen <3

Saunalta meni kallioinen polku alemmas rantakallioille josta sitten pääsi joko puisia portaita- tai sipsuttamalla kallioita pitkin puhtaan ja kirkkaan mereen ääreen!

Paikasta tuli vahvasti sellaiset Ahvenanmaa-fibat, että nimesimmekin jo paikan leikkisästi Ahvinmaaksi (luit oikein). Ahvenanmaa nimittäin on yksi lempipaikkojamme juurikin sen kirkkaiden vesien ja aavan meren vuoksi. Tässä meillä olisi oma Ahvenanmaa, mutta ilman laivamatkaa 😀

Sisältä mökki oli avara. Sen korkean olohuoneen kattoon asti ulottuvat ikkunat toivat saaristomeren suoraan olohuoneeseen ja myös ruokailutilassa oli iso ikkuna merellepäin, samoin toisesta makuuhuoneesta.

Korkea olohuone taas on ollut mieheni unelma, sillä se tuo avaruutta ja tilaa mökkiin ja hän on aina ollut ihastunut korkeaan olohuoneeseen, joka tämän hetkisessä mökissämmekin on.

Makuuhuoneen merinäköala oli myös ollut yksi salainen toiveeni, nimittäin Tammisaaren mökissämme rakastin sitä, että noustessani aamulla istumaan sängyn reunalle, näin ikkunasta meren.

Tässä mökissä päämakuuhuoneesta oli upea näkymä merelle päin. Oli toki toisestakin makkarista, mutta vain lasioven verran, kun päämakuuhuoneessa oli iso ikkuna merelle päin sekä lasiovi ja myös pienempi ikkuna josta näkyi kalliota, mäntyjä ja merta. Todellinen rentutumisen tyyssija siis <3

Mökin huonot puolet

Kuten lähes kaikessa, myös tässä mökissä oli huonot puolensa:

 • Matka
 • Naapuri lähellä, muttei onneksi näkynyt kuitenkaan mökin ikkunoista, joka oli kriteerimme, jotta tämän mökin voisimme hyväksyä.
 • Keittiön punaiset kaapinovet, onneksi kaapinovet kuitenkin olivat ajattomat, eli niistä ei osaa sanoa miltä vuosikymmeneltä ne ovat, vaan menisivät ihan tämänkin päivän kaapinovista. Maalia/vaihtoa ne kuitenkin kaipaavat, mutta se ei toki ole akuutti juttu.
 • Muutama lattialaatta oli halki ja irti, jostakin kohdin oli myös saumaukset lähteneet. Tämä välittäjän mukaan siksi, että laasti oli ehtinyt jo kuivua liikaa, kun laatat oli asennettu, ei siis kuulemma mitään kosteudesta johtuvaa…
 • Laituri oli osin hajalla, eli tuossa kalliorannassa, joka avautuu avomerelle, tulee olla laituri, jonka saa vinssillä ylös talveksi, sillä myrskyt ja jäät sen muutoin hajottavat. Tämä vinssi ainakin oli rikki ja ehkä laituri kaipasi muutenkin hieman huoltoa.
 • Syksyllä ja keväällä uimaan pääseminen liukkaita kallioita pitkin voi olla vaarallista, joten terassilaudasta tehty polku ja portaikko tarvitaan alas asti pikaisesti. 

Huonot puolet olivat kuitenkin niin pieniä, että mökin ikkunoista avautuva näköala kumosi ne moneen kertaan ja mennen tullen! Tuon näköalan vuoksi voimme ajaa mökille sen hieman pidemmän matkan kuin nykyiselle mökillemme ja nuo muut seikat onkin jo remppamiehen kanssa sovittu hoidettavaksi 😀

Mökin hyvät puolet

Hyviä puolia sitten olikin yli tärkeimpien vaatimustemmekin, joten tämä paikka on enemmän kuin unelmien täyttymys meille!

 • Uudehko ja hyvä kuntoinen, ei pakollisia remontteja näkyvissä
 • Tilava. Yli 100 neliötä asuintilaa, liki 70 neliötä muita tiloja takaavat kyllä riittävät tilat isommallekin perhelomailulle ja tietenkin myös kaikelle “rojulle” mitä tarvitsen tuotakuvauksissa ja tietenkin työpisteelle.
 • Ulkosaunassa lattialämmitys, oikea suihku, ikkunoista lähes panoraamanäkymä avomerelle ja hauskana yksityiskohtana ulkotakka, jossa voimme syksyllä tunnelmoida tai vaikkapa grillata tikkumakkaraa!
 • Valkoiset seinät, juurikin tuon aiemmin kertomani syyn vuoksi! 
 • 2 vessaa talossa
 • Suihku myös talossa
 • Astianpesukone
 • Pesukoneliitäntä
 • Korkea olohuone ja isot ikkunat, kaikki merelle päin
 • Autokatoksessa voi ladata sähköautoa
 • Suuret terassit, joissa myös yksityisyyttä
 • Toisen puolen viereinen tontti on tyhjä, eikä sille saa rakentaakaan, eli naapuri vain yhdellä puolella
 • Kuuluu yhteisiä alueita, kuten venevalkama viereisessä poukamassa sekä rannan edustan pikku saaret
 • Pääosa terasseista ja asunnon suuret ikkunat avautuvat iltapäivä- ja ilta-aurinkoon päin. Keskipäivän aurinko porottaa talon takapuolella, mutta talon suuret terassit, saunaterassi ja laakeat sileät kalliot mahdollistavat auringonottamisen kaikkina mahdollisina aikoina
 • Lattialämmitys, sekä talossa, että ulkosaunassa!
 • Oma kaivo ja umpisäiliö sekä myöhemmin ehkä mahdollisuus liittyä myös kunnan vesi- ja viemäriverkkoon
 • Talon hyvä kunto, lattialaattojen, terassipolun jatkamisen lisäksi ei mitään suurempia hankintoja tai remontteja näkyvissä
 • Laakeat kalliot mereen asti, puhdas ja kirkas vesi. Voin jo kuvitella miten upeita tuotekuvia näiltä kallioilta ja terasseilta saan otettua!
 • Näköala talosta, terasseilta ja omilta kallioilta tosiaan on niin henkeäsalpaava, että liki nukahdin pystyyn mökin näytössä, kun tuijotin loppumattoman meren suuntaan talon ruokailutilan ikkunasta <3 Voin jo kuvitella tunnelman, jonka syyssateet ja myrskyt luovat, kun seuraamme niitä mökin lämpimästä syleilystä, takkatulen loimottaessa, suurten aaltojen pärskyessä vimmattuina pyöreitä silokalliota vasten!

Tämä jos joku on unelmaa! Toivottavasti se vaan kestäisi pitkään.. 

Kirjoittelen näitä blogikirjoituksia hieman jälkijunassa. Itseasiassa olemme yöpyneet mökillämme jo muutaman yön. Kaikki ei ole mennyt niin vaivattomasti, kuin mökin ulkonäkö olisi voinut antaa ymmärtää, mutta epäonnisista tapahtumistamme sitten seuraavassa kirjoituksessa. Stay tuned!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.