Tervehdys!

Meilläkin löytyi sitten 3 punkkia koirista edellispäivänä, 2 Pontuksesta vasta kiipeilemässä ja 1 kiinnittyneenä Iitan korvan takaa! Eilen löytyi Pontuksesta 1 ja pojasta 1, kummatkin vasta kiipeilemässä onneksi, eikä kiinnittyneenä! Vanhassa kodissa Metsolassa punkkeja tuli useita joka ulkoilulla ja sama meno jatkuu näköjään tässä Kaukassalon puolellakin vaikka tonttimme onkin nyt aika erilaista maastoa 🙁

On aika sekoitella siis luonnollinen punkkikarkotteeni ja katsoa miten se vaikuttaa!

Punkillahan on kaksi pitkää tuntosarven tyyppistä ”eturaajaa” (en tiedä mitkä ne on, mutta..) joiden päissä on hajuelimet. Niitä se heiluttelee ja haistaa uloshengityksen mukana tulevan hiilidioksidin. Tämän hajun perusteella se tunnistaa uhrinsa ja hyppää kyytiin kun uhri kulkee punkin ohi. Luonnollisen Punkki Hus! -suihkeen idea onkin peittää hiilidioksidin tuoksu ja estää punkkia havaitsemasta uhriaan.

Alkuperäisessä Punkki Hus! -suihkeessani oli litra vettä, 10 tippaa laventelin eteeristä öljyä, 10 tippaa sitruunan eteeristä öljyä ja 10 tippaa limen eteeristä öljyä. Tänään koitan tehdä vielä tehokkaamman sekoituksen, eli korvaan limen greipin eteerisellä öljyllä, joka tuoksuu voimakkaammin.

Teen suihkeen nyt suoraan 500ml suihkepulloon, eli resepti kuuluu seuraavasti

500ml vettä

5 tippaa laventelin eteeristä öljyä

5 tippaa sitruunan eteeristä öljyä

5 tippaa greipin eteeristä öljyä

Muista ravistaa suihkepulloa aina ennen käyttöä, sillä eteeriset öljyt nousevat muutoin pintaan.

Alla enkunkielinen video, jossa kerrotaan hiukan punkin elämästä ja myös siitä miten se tunnistaa uhrinsa.

Lue alkuperäinen punkkikarkote postaukseni alta, siellä mm. raportoitu tehoa saaristossa vaellellessa punkkikarkotetta käyttäneiden ja käyttämättömin välillä.

” Ennen oman punkkisuihkeen tekemistä olimme löytäneet jo yhden punkin kiinnittyneenä valkoiseen bokseriimme, Pontus onkin oikea punkkimagneetti sillä valkoisena se tuntuu imevän punkkeja itseensä! Minussakin oli viime syksynä kolme kertaa punkki ja Pontuksessa tosiaan joka ulkoilukerralla, eli olemme oikein hyvä testiporukka tälle omatekemälle aineelle.”

” Mies, joka ei käyttänyt suihketta sai rantaheinikosta punkin, käyttää muuten kiltisti suihkettani nykyään”

Suihketta nyt testattu reilu viikko eikä ainuttakaan punkkia ole meissä keissään kävellyt saatika kiinnittynyt

Lue koko juttu alta:

Palaan taas myöhemmin tähän samaan artikkeliin raportoiomaan Punkki Hus! suihkeen tehoa 🙂

Päivitys 10.5. aamulla, eli Punkki Hus! Suihketta käytetty koirilla ja itsellä 2 päivää. Koirissa 0 punkkia, itsessäni käveli 1, koska olin suihkuttanut eilen vain lahkeisiin ja kenkiin Punkki Hus! Suihketta kun kävin kastelemassa puutarhassa kasveja ja kävelin suuren pähkinäpensaan alta oksat viuhuen. Punkki luultavasti tipautti itsensä päähäni ja siitä etenki kohti käsivartta josta sen huomasin kävelemässä. Illalla suihkin koko vartalolle päätä myöten (vaatteille siis) kun kävimme illalla metsikköisellä rannalla kuvaamassa joutsenia. Ei yhtään punkkia.

Päivitys 18.5. Vieläkään ei yhtään punkkia, ei koirissa, eikä meissä ihmisissä vaikka olemme päivittäin ahkeroineet puutarhassa, käyneet metsissä kävelyillä, kävelleet rannoilla ja heinikoissa.

Ja lopuksi:
HUOM! Tämä punkkisuihke on yksittäisen ihmisen itse tekemä, tätä ei ole allergiatestattu, ihmistestattu (paitsi itseeni ja perheenjäseniini), eläintestattu paitsi omiin koiriini, eikä tälle ole tehty mitään muitakaan testejä esim. turvallisuus- tai kemikaalitestejä. Tuotteen valmistus ja käyttö on täysin omalla vastuulla. Älä käytä tuotetta jos tiedät olevasi allerginen jollekin sen ainesosalle, älä suihkuta suoraan iholle ainakaan kokeilematta ensin pienelle alueelle, älä suihkuta etenkään lapsen iholle, äläkä suihkuta aroille tekstiileille, äläkä tietenkään suihkuta herkkäihoista koiraa tällä, eikä varsinkaan koiran naamaan/päähän!

Osta tehokkaat eteeriset öljyt Saaren Taika Shopista suoraan tästä blogista tai siirry kauppaan tästä linkistä: https://shop.saarentaika.com/collections/tuoksut-kotiin