Ompputarha aloittelee kukintaa, punkkisuihke toistaiseksi tehonnut!

omenankukka

Moikka taas ihana lukijani!

En olekaan vähään aikaan jaksanut kirjoitella tänne oikein mitään sellaisia “mielenrauhajuttuja”, mutta tänään kun heräsin aamulla seitsemän aikaan ja vilkaisin makuuhuoneen ikkunasta meidän ompputarhan suuntaan ja huomasin siellä kauniin sateen jälkeisen usvan, niin päätin ottaa kameran kaulaan ja koirat mukaan ja käydä katsomassa mille puutarhassamme näyttää.

Hiukan aina jännittää niiden punkkien suhteen. Tuossa yksi päivä olin suihkinut punkkisuihkettani vain kenkiin ja lahkeen alaosiin kun kävin puutarhassa kastelemassa kasveja ja illalla telkkua katsoessani tunsin punkin kävelevän käsivarrellani. Muutoin punkkisuihke on ollut toistaiseksi tehokas, koirissa ei ole sen koommin näkynyt punkin punkkia kun aletiin suihkutella “Punkki Hus!:ia”

Niinpä siis ennen ulos menoa suihkuttelin itseni hupusta kenkiin huolellisesti ja samaten koirat. Koirille suihkuttelen eturintaan, jalkoihin ja selkään. Missään nimessä ei päähän eikä naamaan!

Punkki Hus! Oli tälläkin kertaa tehokas, eikä ainuttakaan punkkia tullut kehenkään meihin vaikka rymysimmekin kosteassa heinikossa, puiden ja pensaiden väleissä!

Niin kauniilta kun ajatus omenapuu kujista saattaa tuntuakin, niin täällä saaristossa se tietää vaaraa punkeista ja punkkitarkastus täytyy ehdottomasti tehdä aina kun tulee sisälle!

Olen hommannut myös sellaisen punkkitestin apteekista, että jos punkki sattuisi kiinnittymään niin sen voi testata borrelioosin varalta. Puutiaisaivokuumeen (eli sen ikävämmän jutun) varalta ei 🙁

Täällä uudessa paikassa Kaukassalossa meillä on tonttia noin kolme kertaa sen verran mitä oli Metsolassa. Tämän paikan alunperin rakentaneen pariskunnan rouva oli ahkera puutarhanhoitaja ja toi kuulemma erikoisempia kasveja tänne ulkomailta. Onkin ollut vallan mielenkiintoista seurata mitä täältä nousee näin keväällä. Syksyllä kun muutimme, oli niin kova kiire remontoida tuotantotilat ja asuintilat, että ulkona puutarhassa kasvien havainnointi jäi mitättömäksi!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Paljon on kasveja, joita en ole vielä tunnistanut, kuten tämä outo puumainen pensas?

Ja tämä pienehkö puu:

Ja ompputarhan keskellä kasvava matala pensas:

Huomaa, että istutukset on tehnyt kasvit hyvin tunteva henkilö, sillä kukintaa on ensimmäisten alettua saanut seurata jatkuvasti!

Ilo on ollut myös huomata, että meidän mukanamme tuoduista ruusuista vain yksi ei selvinnyt ja loput on nyt siirretty niiden lopullisille sijoilleen. Syksyllä kiireessä nimittäin upotin ne kaikki yhteen istutuskuoppaan, josta nyt keväällä ne sitten kaivoimme ylös, erotimme ja istutimme uusiin paikkoihin!

Myös kylmänkukkani näyttävät selvinneen:

Tänään huomasin, että tuolla ladon puoleiselle puutarha-alueella kasvanee enemmänkin luumuja ja marjapensaita ja ompputarhassa taas enimmäkseen omppua ja tyrniä. Kyllä siellä ompputarhan perällä luumujakin oli lisää, mutta ne eivät vielä kukkineet.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
Ompun kukka
Luumun kukkia
Luumua
Omppua

Tyrniäkin löytyi ompputarhan perältä muutama pienempi yksilö sen suuren tyrnipensaan lisäksi. Metsolassahan meillä kasvoi n. 20-30 tyrniä, joista osa oli hyvin suuria! Tämän paikan suurin on kyllä melkein tuplasti korkeampi kuin Metsolan suurin tyrni. Mielenkiintoista nähdä miten pitkälle siitä riittää aineksia tyrniuutteeseemme, jota käytämme mm. suositussa tyrnishampoossamme ja tyrnivoiteessamme! Tosin ostin kyllä tuossa yksi päivä 3 tyrnin tainta lisää ja ajattelin ostaa vielä enemmänkin, mutta ei nyt kaikkea kerralla 😀

Meidän puiden istutuskin pääsee varmaan käyntiin tässä viikonlopun aikana ja pääsen siitä kirjoittelemaan Saaren Taian omaan blogiin.

Vastuullisena yrittäjänä haluan jollakin tavalla korvata maapallolle ne luonnonvarat, joita tuotteidemme valmistaminen kuluttaa ja koska olen yrityksenä allekirjoittanut Sitoumus2050:n, jossa lupaan kunnioittaa luontoa yrityksemme päätöksenteossa, edetä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa ja sitoutua kestäviin elämäntapoihin yrityksenä, on puiden istutus luonteva jatkumo niille tavoitteille, jotka olemme jo yrityksenä saavuttaneet:

Entistä tehokkaampaa kuljetusten yhdistelemistä, entistä tehokkaampaa pakkausmateriaalin uudelleen käyttöä. Olemme jättäneet pois tuotannosta muovipakkauksiin käärityt saippuat, sekä valinneet muille tuotteillemme ekologisemmat pakkausmateriaalit.

Pitänee vain tilata puita lisää netin kautta, koska lähipuutarhakaupassamme ei tähän soveltuvia puita oikeastaan ollut ainuttakaan. Yhden Mongolianvaahteran ostin sitten, kun mielestäni omput ja kirsikat eivät olleet ihan sitä mitä hain.

Metsolassa istutimme enimmäkseen havupuita, sillä ne toimivat hiilinieluina ympäri vuoden, kun taas lehtipuut vain silloin kun niissä on lehtiä. Havupuut tosin eivät ole yhtä tehokkaita, joten ajattelin istutella tällä kertaa sekä havupuita, että lehtipuita.

Sekametsien suosiminen on ilmastoystävällistä. Tutkimuksen mukaan metsien viilentävä vaikutus kasvaa, kun siirrytään kohti rehevämpiä kasvupaikkoja. Rehevien kasvupaikkojen lehtipuumetsiköt lisäävät ilmastoa viilentävien hiukkasten muodostumista (aerosolivaikutus) ja lisäksi heijastavat havumetsiä enemmän säteilyä takaisin avaruuteen (albedovaikutus). Havupuut viilentävät ilmastoa vähemmän kuin lehtipuut, vaikka erityisesti kuusimetsiin sitoutuu kiertoajan aikana enemmän hiilidioksidia kuin lehtimetsiin. 

Taidanpa siis klikata itseni Viherpeukaloihin ja shoppailla hiukan puita näin usvaisen ja kauniin lauantai aamun iloksi 😀

Ai niin, jos kiinnostaa se punkkisuihkeen ohje, niin alempaa löydät sen. Jos kiinnostaa voittaa 100€:lla ekologisia Saaren Taika tuotteita (esim saippuaa, voidetta, pyykkietikkaa) niin klikkaa itsesi Saaren Taian blogiin jossa ohjeet arvontaan osallistumiselle!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.

%d