Lain väärällä puolella kasvanut

Heipparallaa rakas lukijani!

Tänään vihdoin se OP-Median haastattelu tapahtui, jonka piti olla jo aikoja sitten, mutta ensin itse jouduin jäämään sairaalaan pidemmäksi kuin olin ajatellut ja sitten haastattelija sairastui. Nyt minua haastattelikin toinen henkilö hänen sijaansa.

Haastattelu oli suht nopea, mutta siinä käytiin läpi sellaisia kipeitä kipeitä asioita, jotka taas jäivät mieleni sykeröihin ja vaativat päästä kirjoitetuksi ulos.

Olen elänyt jo lain tällä puolen niin monta vuotta, että olen lähes unohtanut sen, että alunperin aamulla työelämään herääminen, lapsen kouluun laittaminen ja laskujen ajallaan maksaminen on ollut minulle täysin vierasta suurimman osan elämääni.

Tänään palasin niihin muistoihin (VAROITUS herkimmille! Vanhassa blogissa graafista tekstiä) takaisin.

Olin 14-vuotias, kun jouduin ensi kerran tekemisiin poliisien kanssa. Olimme varastaneet auton. Pian pöllityillä autoilla ajeleminen korvasi kotona nukutut yöt ja läheskään aina äidillä ja isällä ei ollut tietoa missä olen, olenko hengissä ja tulenko koskaan takaisin.

17-vuotiaana olin jo vankilassa, jossa vietin 18-vuotis syntymäpäivääni. 19-vuotiaana olin siellä toistamiseen, nyt raskaana odottaen ihanaa pientä suloista tytärtäni. Juuri 20-vuotta täytettyäni, pari kuukautta vapautumiseni jälkeen hän syntyi. Ja ollessani 22 tuli ero hänen isästään, joka syöksi minut huumeiden maailmaan. 29-vuotiaana pääsin siitä elämästä. vaikeimmalla mahdollisella tavalla. Nuorimmaiseni isä, silloinen avomieheni koitti tappaa minut lapseni katsellessa vieressä.

Olisin ehkä antanut itse vielä senkin pahoinpitelyn anteeksi, mikäli lastensuojelusta ei olisi annettu uhkausta, että joko vien asian oikeuteen tai menetän lapseni. Sillä kertaa valitsin lapseni.

Siitä tuli pitkä ja yksinäinen matka tähän päivään ja tähän elämään, jota nyt onnekseni saan elää! 9:n vuoden piina nuorimmaiseni isän pelotellessa meitä väkivallan uhalla ja kiusatessa milloin uusilla oikeudenkäynneillä lapsen tapaamiseen liittyen, milloin jollakin muulla. Syvä ja vaikea masennuskausi, sosiaalisten tilanteiden pelko ja uuden elämän, laillisen sellaisen, opettelu yksin kahden lapsen kanssa.

Tänään, kun katson taakseni, näen sen viimeisen pahoinpitelyn lopulta olleen elämäni pelastus, käännekohta, jota ilman en ehkä koskaan olisi täällä missä nyt olen. Vaikka vuodet sen jälkeen olivat vaikeat; normaalin ystäväpiirini hylätessä minut haastaessani mieheni, heidän ihanan sankarimiehen oikeuteen, olin totaalisen yksin. Olin rikollinen, entinen narkomaani, mielenterveysongelmainen yksinhuoltaja. Kaikkien normaalien mielestä varmaan kansakunnan pohjasakkaa. Olin vailla ystäviä, vailla tukiverkkoja, vailla päämäärää, suunnitelmaa, vailla mitään, paitsi tietenkin äitini ja isäni tukea!

Masennuksen, pelon, stressin ja epätoivon sumussa kelluin jotenkin vuodet eteenpäin kunnes vuonna 2010 muutimme maalle Salon Raatalaan. Pahoinpitelystä oli kulunut 5 vuotta ja pelko oli edelleen läsnä jokapäiväisessä arjessamme, mutta siellä sain apua ihan toisella tavalla kuin Turussa, jossa ehkä resurssipulan vuoksi apu oli lähinnä resepti kouraan mielenterveystoimistosta ja sossunaisen viikottaiset vierailut kotonamme.

Maalla aloin voimaan paremmin. Lopulta niin hyvin, että sain jättää vuosia syömäni masennuslääkeet pois ja koittaa taistella sitä vastaan vitamiineilla ja luontaistuotteilla. Näiden katsottiin olevan masennukseni kurissa pitämisessä niin tärkeitä, että niiden kuluja huomioitiin jopa toimeentulotuessa! Ja niinhän ne olivatkin, ja syön niitä edelleen. Omegat, D-vitamiinit, B-vitamiinit ja Magnesium, niitä syön edelleen joka päivä, paitsi omegat ovat nyt olleet tauolla leikkausta varten puolisen vuotta ja odotankin innolla, että haavat paranevat, että saan taas niitäkin ottaa!

Tänään olen tässä. Haastattelussa kysyttiin lukuja liiketoiminnallemme. Lukuja. No. Perustimme tämän osakeyhtiön viime vuoden maaliskuussa eli noin vuosi sitten. Kun myin silloisen kuluttajaverkkokauppani pois oli Saaren Taialla Facebookissa 800 tykkääjää. Instagram tiliä ei laisinkaan. Tänään, eli noin vuoden päästä on Saaren Taialla Facebookissa pian 11 000 seuraajaa ja Instassa päälle 3600. Ennenkuulumatonta! -Sanoi palkkaamamme bränditoimiston edustaja. Niin minustakin! 10 000 uutta seuraajaa vuodessa! Huikea määrä!

Entäs se rahapuoli sitten? Ekan vuoden alvillinen liikevaihto lähenteli puoltaa miljoonaa. Tämän vuoden ensimmäisen (hiljaisen) neljänneksen lukujen perusteella ylitämme sen puoli miljoona kevyesti vaikkemme nostaisi myyntiä tästä tippaakaan ja huhtikuun alku näyttää jo 30% paremmalta kuin alkuvuosi 😀

Mistä tämä kaikki sitten lähti? No siitä hemmetin maaimeyttämöstä tietenkin, silloin vuonna 2017 😀

Liikeideana täysekologisuus

Täällä saaressa sitten tulin enemmän pohtineeksi jätevesiasioita ja kehittelin täysekologisen huuhteluaineen eli Saaren Taika® pyykkietikan. Siihen aikaan markkinoilla ei ollut kuin kaksi muuta pyykkietikkavalmistajaa, joista kummankaan tuotteet eivät olleet täysekologisia. Tähän väliin Saaren Taika® sopi loistavasti ja istui omaan ideologiaani, sekä käyttötarkoitukseeni paremmin kuin hyvin!
Voiteet tulivat pian perässä, sillä uudessa saaristokodissamme minulla oli täysin erillinen työtila jossa saatoin valmistaa myös kosmetiikkaa. Aluksi voidekin oli vain omaan tarpeeseeni, sillä olen lapsesta asti kärsinyt pahoista ihottumista joihin ei ole löytynyt syytä eikä hoitoa.
Tähän tarpeeseen kehittelin paljon kehuja saaneen Saaren Taika® Kamomilla-Shean joka onkin paras voide mitä ihottumaani olen koskaan käyttänyt, enkä enää tarvitse kortisonivoiteita laisinkaan!

Siitä se kulku sitten lähti ja nykyään Saaren Taika® omistaa pienen kosmetiikkatehtaan jossa kaiken kosmetiikan valmistus tätä nykyä tapahtuu.
Valikoimassa on tällä hetkellä erilaisia voiteita, voidedeodorantteja, saippuoita, shampoita, pyykkietikoita ja tuoksukynttilöitä. Lisää ideoita ja kokeiluja tehdään jatkuvasti ja voinkin sanoa, että valikoimamme tulee kasvamaan vielä runsaasti.


Sinäkin voit ottaa askeleen ekologisempaan suuntaan käyttämällä Saaren Taika tuotteita. Meidän pyykkietikkamme mm. on markkinoiden ainoita pyykkietikka merkkejä joilla KOKO valikoima on 100% biohajoavaa, eli emme käytä keinotekoisia hajusteita (parfum), jotka ovat ympäristölle myrkyllisiä (ja joskus ihmisillekin!). Myös kaikki muut tuotteemme ovat 100% biohajoavia, eli käyttäessäsi Saaren Taikaa et valuta vesistöihin mitään vesieliöille vaarallisia kemikaaleja edes kosteusvoiteen tai shampoon huuhteluveden mukana 🙂

Kaupassamme onkin kiva tarjous; meidän 2 suosittua suolasaippuaa saa nyt -20% alennuksella www.shop.saarentaika.com (alekoodi on etusivulla) ja mikäli tahdot ottaa Saaren Taikaa pieneen kivijalkaliikkeeseesi myyntiin, voit rekisteröidä jälleenmyyjätunnuksen täällä: http://www.topaz.blue 🙂 Meillä ei ole minimitilausmääriä, joten voit kokeilla vaikka yhdellä tuotteella jos niin haluat 🙂

Kiitos, että luit <3 Ihanaa iltaa!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.