Lain väärällä puolella kasvanut

Heipparallaa rakas lukijani!

Tänään vihdoin se OP-Median haastattelu tapahtui, jonka piti olla jo aikoja sitten, mutta ensin itse jouduin jäämään sairaalaan pidemmäksi kuin olin ajatellut ja sitten haastattelija sairastui. Nyt minua haastattelikin toinen henkilö hänen sijaansa.

Haastattelu oli suht nopea, mutta siinä käytiin läpi sellaisia kipeitä kipeitä asioita, jotka taas jäivät mieleni sykeröihin ja vaativat päästä kirjoitetuksi ulos.

Olen elänyt jo lain tällä puolen niin monta vuotta, että olen lähes unohtanut sen, että alunperin aamulla työelämään herääminen, lapsen kouluun laittaminen ja laskujen ajallaan maksaminen on ollut minulle täysin vierasta suurimman osan elämääni.

Tänään palasin niihin muistoihin (VAROITUS herkimmille! Vanhassa blogissa graafista tekstiä) takaisin.

Olin 14-vuotias, kun jouduin ensi kerran tekemisiin poliisien kanssa. Olimme varastaneet auton. Pian pöllityillä autoilla ajeleminen korvasi kotona nukutut yöt ja läheskään aina äidillä ja isällä ei ollut tietoa missä olen, olenko hengissä ja tulenko koskaan takaisin.

17-vuotiaana olin jo vankilassa, jossa vietin 18-vuotis syntymäpäivääni. 19-vuotiaana olin siellä toistamiseen, nyt raskaana odottaen ihanaa pientä suloista tytärtäni. Juuri 20-vuotta täytettyäni, pari kuukautta vapautumiseni jälkeen hän syntyi. Ja ollessani 22 tuli ero hänen isästään, joka syöksi minut huumeiden maailmaan. 29-vuotiaana pääsin siitä elämästä. vaikeimmalla mahdollisella tavalla. Nuorimmaiseni isä, silloinen avomieheni koitti tappaa minut lapseni katsellessa vieressä.

Olisin ehkä antanut itse vielä senkin pahoinpitelyn anteeksi, mikäli lastensuojelusta ei olisi annettu uhkausta, että joko vien asian oikeuteen tai menetän lapseni. Sillä kertaa valitsin lapseni.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Siitä tuli pitkä ja yksinäinen matka tähän päivään ja tähän elämään, jota nyt onnekseni saan elää! 9:n vuoden piina nuorimmaiseni isän pelotellessa meitä väkivallan uhalla ja kiusatessa milloin uusilla oikeudenkäynneillä lapsen tapaamiseen liittyen, milloin jollakin muulla. Syvä ja vaikea masennuskausi, sosiaalisten tilanteiden pelko ja uuden elämän, laillisen sellaisen, opettelu yksin kahden lapsen kanssa.

Tänään, kun katson taakseni, näen sen viimeisen pahoinpitelyn lopulta olleen elämäni pelastus, käännekohta, jota ilman en ehkä koskaan olisi täällä missä nyt olen. Vaikka vuodet sen jälkeen olivat vaikeat; normaalin ystäväpiirini hylätessä minut haastaessani mieheni, heidän ihanan sankarimiehen oikeuteen, olin totaalisen yksin. Olin rikollinen, entinen narkomaani, mielenterveysongelmainen yksinhuoltaja. Kaikkien normaalien mielestä varmaan kansakunnan pohjasakkaa. Olin vailla ystäviä, vailla tukiverkkoja, vailla päämäärää, suunnitelmaa, vailla mitään, paitsi tietenkin äitini ja isäni tukea!

Masennuksen, pelon, stressin ja epätoivon sumussa kelluin jotenkin vuodet eteenpäin kunnes vuonna 2010 muutimme maalle Salon Raatalaan. Pahoinpitelystä oli kulunut 5 vuotta ja pelko oli edelleen läsnä jokapäiväisessä arjessamme, mutta siellä sain apua ihan toisella tavalla kuin Turussa, jossa ehkä resurssipulan vuoksi apu oli lähinnä resepti kouraan mielenterveystoimistosta ja sossunaisen viikottaiset vierailut kotonamme.

Maalla aloin voimaan paremmin. Lopulta niin hyvin, että sain jättää vuosia syömäni masennuslääkeet pois ja koittaa taistella sitä vastaan vitamiineilla ja luontaistuotteilla. Näiden katsottiin olevan masennukseni kurissa pitämisessä niin tärkeitä, että niiden kuluja huomioitiin jopa toimeentulotuessa! Ja niinhän ne olivatkin, ja syön niitä edelleen. Omegat, D-vitamiinit, B-vitamiinit ja Magnesium, niitä syön edelleen joka päivä, paitsi omegat ovat nyt olleet tauolla leikkausta varten puolisen vuotta ja odotankin innolla, että haavat paranevat, että saan taas niitäkin ottaa!

Tänään olen tässä. Haastattelussa kysyttiin lukuja liiketoiminnallemme. Lukuja. No. Perustimme tämän osakeyhtiön viime vuoden maaliskuussa eli noin vuosi sitten. Kun myin silloisen kuluttajaverkkokauppani pois oli Saaren Taialla Facebookissa 800 tykkääjää. Instagram tiliä ei laisinkaan. Tänään, eli noin vuoden päästä on Saaren Taialla Facebookissa pian 11 000 seuraajaa ja Instassa päälle 3600. Ennenkuulumatonta! -Sanoi palkkaamamme bränditoimiston edustaja. Niin minustakin! 10 000 uutta seuraajaa vuodessa! Huikea määrä!

Entäs se rahapuoli sitten? Ekan vuoden alvillinen liikevaihto lähenteli puoltaa miljoonaa. Tämän vuoden ensimmäisen (hiljaisen) neljänneksen lukujen perusteella ylitämme sen puoli miljoona kevyesti vaikkemme nostaisi myyntiä tästä tippaakaan ja huhtikuun alku näyttää jo 30% paremmalta kuin alkuvuosi 😀

Mistä tämä kaikki sitten lähti? No siitä hemmetin maaimeyttämöstä tietenkin, silloin vuonna 2017 😀

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Liikeideana täysekologisuus

Täällä saaressa sitten tulin enemmän pohtineeksi jätevesiasioita ja kehittelin täysekologisen huuhteluaineen eli Saaren Taika® pyykkietikan. Siihen aikaan markkinoilla ei ollut kuin kaksi muuta pyykkietikkavalmistajaa, joista kummankaan tuotteet eivät olleet täysekologisia. Tähän väliin Saaren Taika® sopi loistavasti ja istui omaan ideologiaani, sekä käyttötarkoitukseeni paremmin kuin hyvin!
Voiteet tulivat pian perässä, sillä uudessa saaristokodissamme minulla oli täysin erillinen työtila jossa saatoin valmistaa myös kosmetiikkaa. Aluksi voidekin oli vain omaan tarpeeseeni, sillä olen lapsesta asti kärsinyt pahoista ihottumista joihin ei ole löytynyt syytä eikä hoitoa.
Tähän tarpeeseen kehittelin paljon kehuja saaneen Saaren Taika® Kamomilla-Shean joka onkin paras voide mitä ihottumaani olen koskaan käyttänyt, enkä enää tarvitse kortisonivoiteita laisinkaan!

Siitä se kulku sitten lähti ja nykyään Saaren Taika® omistaa pienen kosmetiikkatehtaan jossa kaiken kosmetiikan valmistus tätä nykyä tapahtuu.
Valikoimassa on tällä hetkellä erilaisia voiteita, voidedeodorantteja, saippuoita, shampoita, pyykkietikoita ja tuoksukynttilöitä. Lisää ideoita ja kokeiluja tehdään jatkuvasti ja voinkin sanoa, että valikoimamme tulee kasvamaan vielä runsaasti.


Sinäkin voit ottaa askeleen ekologisempaan suuntaan käyttämällä Saaren Taika tuotteita. Meidän pyykkietikkamme mm. on markkinoiden ainoita pyykkietikka merkkejä joilla KOKO valikoima on 100% biohajoavaa, eli emme käytä keinotekoisia hajusteita (parfum), jotka ovat ympäristölle myrkyllisiä (ja joskus ihmisillekin!). Myös kaikki muut tuotteemme ovat 100% biohajoavia, eli käyttäessäsi Saaren Taikaa et valuta vesistöihin mitään vesieliöille vaarallisia kemikaaleja edes kosteusvoiteen tai shampoon huuhteluveden mukana 🙂

Kaupassamme onkin kiva tarjous; meidän 2 suosittua suolasaippuaa saa nyt -20% alennuksella www.shop.saarentaika.com (alekoodi on etusivulla) ja mikäli tahdot ottaa Saaren Taikaa pieneen kivijalkaliikkeeseesi myyntiin, voit rekisteröidä jälleenmyyjätunnuksen täällä: http://www.topaz.blue 🙂 Meillä ei ole minimitilausmääriä, joten voit kokeilla vaikka yhdellä tuotteella jos niin haluat 🙂

Kiitos, että luit <3 Ihanaa iltaa!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: