Uunissa paahdetut parmesaaniperunat, somessa viraalina trendaava ohje

Juuri mikään ei maistu niin täydelliseltä, kuin uunissa rapeaksi paahdetut parmesaanilla kuorrutetut uudet perunat! Tämä helppo ja herkullinen lisuke sopii moneen eri ateriaan ja on niin aikuisten kuin lastenkin suosikki Ei siis ihme, että se trendaa tällä hetkellä somessakin viraalina!

Rapeat uunissa paahdetut parmesaani perunat

Juuri mikään ei maistu niin täydelliseltä, kuin uunissa rapeaksi paahdetut parmesaanilla kuorrutetut uudet perunat! Tämä helppo ja herkullinen lisuke sopii moneen eri ateriaan ja on niin aikuisten kuin lastenkin suosikki Ei siis ihme, että se trendaa tällä hetkellä somessakin viraalina!

Resepti on siis TikTokista, mutta pienillä muunnoksilla 🙂

Uunissa paahdetut parmesaaniperunat

Miksi tulet rakastamaan näitä rapeita parmesaaniperunoita?

  1. Helppo valmistaa! Sinun ei tarvitse kuoria perunoita, ne vain halkaistaan! Uuni tekee suurimman osan työstä puolestasi.
  2. Nämä perunat sopivat hyvin monenlaisten aterioiden kanssa. Maku on neutraali, joten se sopii yhteen merenelävien, kanan, pihvin ja oikeastaan minkä tahansa kanssa!
  3. Rapea ulkopuoli, pehmeä sisus. Parmesaanijuusto lisää herkullista pähkinäistä makua, ja oliiviöljy antaa sille rikkaan, herkullisen maun, samalla kun se rapeuttaa perunoiden ulkopuolen.
  4. Lasten suosikki. Koska rakenne on samanlainen kuin ranskalaisissa, lapset rakastavat näitä perunoita!

Ainekset parmesaaniperunoiden valmistamiseen

  • Extra-Virgin Oliiviöljy: Oliiviöljy on tässä reseptissä tärkeässä roolissa. Se ei ainoastaan auta perunoita rapeutumaan, vaan se myös antaa niille makua ja täyteläisyyttä, käytä siis korkealaatuista oliiviöljyä!
  • Perunat: Valitse tähän reseptiin pieniä, samankokoisia perunoita. Tämä varmistaa, että ne kypsyvät tasaisesti. Parmesaaniperunat ovat parhaimmillaan uusista potuista valmistettuna, mutta myös muut perunat käyvät.
  • Parmesaanijuusto: Käytä korkealaatuista raastettua parmesaanijuustoa lisäämään pähkinäistä makua. Vältä kaupan halvinta parmesaaniraastetta.
  • Valkosipulijauhe, oregano, suola ja pippuri: Nämä mausteet antavat perunoillesi täyteläisen ja maukkaan maun.

Kuinka valmistaa uunissa paahdetut parmesaaniperunat

Yksi asia, jonka varmasti rakastat, on se, että tämä on yhden pellin ruoka! Oliiviöljystä lähtien mausteiden levittämiseen, kaikki tehdään yhdessä uunipellissä!

Aseta uunipellille leivinpaperi ja lorottele sille runsaina raitoina oliiviöljyä. Ripottele sen jälkeen huolellinen kerros parmesaaniraastetta, suolaa, pippuria, oreganoa ja runsaasti valkosipulijauhetta.

Uunissa paahdetut parmesaaniperunat
Uunissa paahdetut parmesaaniperunat

Kuinka tehdä paahdetut parmesaaniperunat

  1. Aseta halkaistut perunat leikkauspinta alaspäin uunipellille mausteiden päälle ja lorottele päälle runsaina raitoina oliiviöljyä.
  2. Mausta pinta vielä suolalla ja parmesaanilla.
  3. Paista 200 asteessa, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita (ei hiiltyneitä).

Tarjoile parmesaaniperunat fetadipin kera

Fetadippi on paras dippi parmesaaniperunoillesi, löydät sen reseptin blogistani:

HERKULLINEN FETA-JOGURTTIDIPPI paahdettujen perunoiden ja kanan kanssa

Vinkkejä rapeiden parmesaaniperunoiden valmistamiseen

  1. Etsi samankokoisia pikkuperunoita. Tämä varmistaa, että ne kypsyvät tasaisesti. Ethän halua, että jotkut perunat ovat erittäin rapeita, kun taas toiset ovat vielä pehmeitä.
  2. Käytä korkealaatuisia ainesosia. Ohita halpa, mauton parmesaani ja valitse mieluummin paremmin kypsynyt lajike, ja valitse laadukas, mieluiten Extra-Virgin oliiviöljy maksimaalisen maun saavuttamiseksi.
  3. Älä kasaa perunoita päällekkäin. Varmista, että perunoilla on tarpeeksi tilaa rapeutua eikä ne ole pinottu toistensa päälle. Muuten ne todennäköisesti höyrystyvät sen sijaan, että ne rapeutuisivat.
  4. Tarjoile heti maksimaalisen rapeuden saavuttamiseksi. Kuten muidenkin rapeiden perunoiden kanssa, nämä perunanugetit ovat parhaimmillaan kuumina ja tuoreina uunista.

Lisää herkullisia reseptejä parmesaaniperunoiden seuraksi

Tuliko kokatessa sotkua? Anna myrkyttömien Saaren Taika ekosiivoustuotteiden auttaa!

Ekologiset ja biohajoavat Saaren Taika pesuaineet ovat tehokkuudessaan omaa luokkaansa!

Ekologinen ja biohajoava Saaren Taika siivoussaippua on hellävarainen käyttäjänsä iholle ja hengitykselle, mutta erittäin tehokas kaikelle lialle!

”Rasvainen ja pölyinen liesituulettimen lasi tuli puhtaaksi Greippi siivoussaippualla! Kaksi käsittelyä vaati, mutta nyt kiiltää!”

”Pari vuotta oon hellan levyjen kanssa tuskaillu että millä ihmeellä saan nuo mustat pois reunoilta. Kaikki maholliset tökötit testattu mutta ei oo lähteny. Nyt testasin Sitrus siivousaippualla nii johan rupes kiiltelemään!”

Ekologinen Saaren Taika siivoussaippua

Saaren Taika Ecolution biohajoavat All in One konetiskitabletit, jotka poistavat itsepintaisetkin pinttymät astioistasi.

”Astiat tulevat putipuhtaiksi ilman kamalaa kemiallista tuoksua kun koneen avaa pesun jälkeen. Ostetaan jatkossakin tätä.”

”Tätä olen pitkään etsinyt, ja nyt se löytyi. ekologinen konetiskitabletti. Pesee puhtaaksi ja raikkaaksi. Ei jätä epämiellyttävää hajua,kuten tavalliset tabletit. Heti meni lisätilaukseen myös tyttären perheelle.”

”No eipä oo vielä parempia vastaan tullut. Ei oo kyllä varmaankaan ikinä tullut astioista konepesun jälkeen näin puhtaita. Nää jää ehottomasti meille pysyvään käyttöön.”

saaren taika ekologinen konetiskiaine

Saaren Taika Ecolution huuhtelukirkaste tekee astioistasi säihkyvän kirkkaat luontoa kuormittamatta.

  • Kirkastaa ja puhdistaa
  • Nopeuttaa kuivumista
  • Vähentää kalkkia

Huuhtelukirkastetta käyttämällä asiasi kuivuvat nopeammin, eikä niihin jää veden aiheuttamia tahroja.

”Aivan loistava tuote! Olen jo vuosia etsinyt toimivaa ratkaisua pestä tiskit ekologisesti ja VIHDOIN löytyi oikeasti toimiva ratkaisu. Saaren taika huuhtelukirkaste yhdessä Saaren taika tiskiainetablettien kanssa. Toimii täydellisesti ja voi luottaa ekologiseen laatuun.”

”Huipputuote. Kirkkaat aterimet, ja lasit. Suuri ja riittoisa pakkaus.”

Ekologinen tiskikoneen huuhtelukirkaste Saaren Taika Ecolution

Hajusteeton astianpesuaine pitää huolta niin astioista kuin käsistäsikin.

Kehitetty erityisesti herkälle iholle. Ihotauti- ja allergialääkäreiden hyväksymä tuote.

Probiootit ovat eläviä mikrobeja, jotka ylläpitäessään elimistön hyvää bakteerikantaa edistävät terveyttämme. ⁠⁠

”Ehdottomasti paras pesuaine mitä olen käyttänyt, pehmeä ja riittoisa. Uunivuoka lähti puhtaaksi hakkaamatta lyhyen liotuksen jälkeen. Suosittelen lämpimästi.”

”Ylivoimaisesti paras astianpesuaine mitä olen koskaan kokeillut.
Käytän nykyään lähes vallan lasisia säilytysastioita ja myös kattilani, kasarini yms. on valmistettu lasista. Astioista tulee kirkkaita ja jopa muovikannet puhdistuu tipalla pesuainetta ja myös kasarin pohjaan palanut ruoka irtosi ilman hankaamista niin ja vanhat ruokailuvälineenikin kirkastui.”

Saaren Taika Teepuusaippua on nyt kliinisesti tutkittu dermatologisessa valvonnassa ja käyttötesti osoitti, että mikrobien yleinen monimuotoisuus ja runsaus pysyivät vakaina, mikä viittaa siihen, että Teepuusaippua säilyttää ihosi luonnollisen mikrobiomin.
Katso tutkimus klikkaamalla kuvaa.

Piditkö tästä blogista? Seuraa somekanaviani alta, niin pysyt ajan tasalla uusista päivityksistä! Tilaa myös blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi, niin saat tuoreimmat sisällöt ja vinkit kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 811 tilaajien joukkoon
Saaren Taika Teepuusaippua on nyt kliinisesti tutkittu dermatologisessa valvonnassa ja käyttötesti osoitti, että mikrobien yleinen monimuotoisuus ja runsaus pysyivät vakaina, mikä viittaa siihen, että Teepuusaippua säilyttää ihosi luonnollisen mikrobiomin.

Katso tutkimus klikkaamalla kuvaa.

Seuraa Somessa!

Piditkö tästä blogista? Seuraa somekanaviani alta, niin pysyt ajan tasalla uusista päivityksistä! Tilaa myös blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi, niin saat tuoreimmat sisällöt ja vinkit kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 811 tilaajien joukkoon

Saattaisit pitää myös seuraavista

Saaristorengastie Ahvenanmaalle – Ex tempore -reissu autolautoilla

Saariston rengastie Ahvenanmaalle, Ex tempore reissu autolautoilla

Lähdimme Kustavista hetken mielijohteesta ajamaan autolautoilla Ahvenanmaalle, ilman varauksia, tai sen suurempia suunnitelmia ja vailla kiirettä. Matka saariston rengastien kautta oli ikimustoinen, ja reissu meni heittämällä parhaimpian joukkoon ikinä, mukaan kukien meidän ulkomaanreissut! Suositukseni reitille siis!

Ihoa ärsyttävät ainesosat kosmetiikassa, näitä ihosi ei kaipaa

Yleiset ärsyttävät ainesosat ihonhoitotuotteissa ja mitä herkkäihoisen kannattaa vältellä

Herkkä iho on monelle tuttu ongelma, punoitus, kutina tai kirvely voi iskeä yllättäen uuden tuotteen käytön aloituksen jälkeen. Mutta mikä ihon todella herkistää? Tietyt ainesosat vai huonosti suunniteltu koostumus? Tässä artikkelissa käyn läpi yleisimmät ihoärsytystä aiheuttavat kosmetiikan ainesosat ja annan vinkkejä, mitä herkkäihoisen kannattaa erityisesti välttää.

Aurinkofilttereiden turvallisuus ja yleistä tietoa kosmetiikan ainesosien turvallisuudesta ja niiden analysoinnista

Aurinkofilttereiden turvallisuus ja yleistä tietoa kosmetiikan ainesosien turvallisuudesta ja niiden analysoinnista

Aurinkovoiteet herättävät keskustelua vuodesta toiseen, mutta mistä oikein kannattaa olla huolissaan? Tässä artikkelissa pureudumme tieteellisiin faktoihin UV-filttereiden turvallisuudesta ja ympäristövaikutuksista. Tarkastelemme viranomaisten, kuten EU:n SCCS:n, CosIng-tietokannan ja CIR:n näkemyksiä suosituista aurinkosuojafilttereistä, ja tuomme esiin, miksi osa netin huolista perustuu väärintulkintoihin. Artikkeli tarjoaa myös työkaluja kosmetiikan ainesosien vastuulliseen arviointiin ja vastaa kysymykseen: onko vaarallisempaa olla ilman aurinkosuojaa?

Discover more from Koti saaressa lifestyle blogi

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading