Moikka moi ihana lukijani!

Jo useana kesänä on lempijuomani ollut Sikke Sumarin reseptistä mukailtu raparperi-sitruuna juoma. Siken versiosta tulee hiukan liian suuri määrä meidän jääkaappiin ja lisäksi se on myös hieman liian kirpeä meidän makuun, joten olen hieman muuttanut ainesten määriä ja onnistunut saamaan tästä samaan aikaan raikkaan, että makean ja lapsillekin maistuvan pirteän kesäjuoman!

Meillä kasvaa pihassa komea raparperi ja siitä riittää useammankin perheen mehuiksi, piirakoiksi ja hilloiksi!

Kerään juomaa varten noin sylillisen “rapsuja”, eli reilut kymmenisen kappaletta eri paksuisia raparperin varsia.

Puristan juomaan vain puolikkaan sitruunan ja jätän toisen puolen odottamaan seuraavaa kertaa jääkaappiin. Sitruunan kuorta raastan maltillisesti mukaan, ehkä noin ruokalusikallisen maksimissaan!

Pilkon rapsut ja heitän “noin unkefäär” 1/2 kiloa sokeria sekaan. Vettä keitän vain 2 litraa ja tästä yhteensä tulee kattilaan noin neljän litran merkkiin asti tavaraa. Juoma saa tekeytyä mieluiten yön yli, mutta vähintään 4 tuntia.

Nostan kattilan sitten jääkaappiin ja annostelen sieltä liemikauhalla lasiin ja laimennan sopivan makuiseksi.

Mainio kesäjuoma!