Testissä DeLonghi kahvikone

Testissä DeLonghi kahvikone

Moikka moi arvoisa lukijani!

Kärvistelen selkävamman kanssa kotona, kun piti olla pienellä lomareissulla parhaillaan, joten ajankuluksi voisin kertoa sinulle kokemuksiani De´Longhi kahvikoneesta, jonka hommasimme muutama viikko sitten.

Kahvikoneen malli on De’Longhi EC 251.W ja tilasimme sen netin kautta Kahvikaveri nimisestä kahvikaupasta. Kahvikaverilla oli nopea toimitus ja myös hyvä valikoima erilaisia erikoiskahveja.

En ole itse mikään Latten tai Espresson juoja, itseasiassa olemme mieheni kanssa juoneet vuosia Grandos pikakahvia, mutta nyt sen saatavuus on jostakin syystä ollut kiven alla, emmekä halunneet perinteistä mokkamasteria, joten päätimme kokeilla tällaista vempainta 😀

Tähän masiinaan käy sekä jauhatuskahvi, että kahvinapit, jotka ovat helpompia ja siistimpiä käyttää, mutta jos tahdon hifistellä maulla, niin valitsen kahvijauheen!

Kahvikone on helppo käyttää. Tankkaa vaan vesisäiliön silloin tällöin ja kytkee napista virran päälle, jolloin ensimmäinen vihreä merkkivalo syttyy. 

Kun toinenkin merkkivalo on syttynyt, on kone valmis tekemään kahvisi. Nyt ladataan joko kahvinappi tai kahvinpurut annostelijaan, joka kiinnitetään lopuksi keittimeen kahvikupin yläpuolelle.

Painetaan napista ja annetaan kahvikoneen valuttaa pieni määrä kahvia kupin pohjalle.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Lopuksi otetaan maitonekka ja ja vaahdotetaan maito kahvikoneen kyljessä olevalla maidonvaahdottimella, joka lämmittää maitovaahdon samalla.

Nyt herkullinen Lattesi on valmis ja voit siirtyä mieleiseen paikkaan sitä nautiskelemaan!

Kahvikoneen käyttö ei mielestäni poikkea vaivassa tavallisesta kahvinkeittimestä, itseasiassa koen, että tämä vaatii ehkä vähän vähemmän puhdistamista ja vaivannäköä, kuin tavallinen kahvinkeitin suodatinpusseineen ja jatkuvan vesitäyttönsä kanssa.

Kahvikoneelle saa myös runsaasti erilaisia eirkoisempia makuja, kuten jauhatuskahvista tämän hetkinen suosikkini Nicaragua San Jose, jonka maussa tuntuu litsin, passionhedelmän ja kaakaon vivahteita.

Nappikahveista pehmeän ja ihanan makuinen on Hemisphere Sud Bresil, joka on myös tämän hetkinen suosikkini.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Kaiken kaikkiaan koen, että kahvikone oli hyvä ostos ja huomaan juovani välillä kahvia ihan päivällä ja iltapäivälläkin, mitä normaalisti en aikaisemmin juurikaan harrastanut 🙂