80-luvun omakotitalon kylpyhuone muuntui moderniksi spa-osastoksi

80-luvun omakotitalon kylpyhuone muuntui moderniksi spa-osastoksi

Moikka moi ihana lukijani!

Vihdoin pääsen esittelemään sinulle meidän uuden spa-osaston, joka remontoitiin meidän 80-luvun omakotitalon kylpyhuone-vaatehuone tilaan.

Asumme siis 80-luvulla rakennetussa tiilitalossa, jossa kaikki oli alkuperäistä ja säästäen tehtyä muutettuamme taloon. Asuinkerroksessa onkin nyt kaikki huoneet käyty kertaalleen läpi, no keittiössä on jo tapahtunut 2 remonttia,  ja niiden lisäksi olemme vaihtaneet uudet ikkunat ja uuden katon.

Kylppäri on ollut kalleimmaksi tiedetyistä remonttikohteista viimeinen, mutta vihdoin senkin vuoro sitten koitti, ja koska meillä vihdoin oli taloudellisesti mahdollista teettää se alusta loppuun juuri niin upeana kuin olimme saattaneet unelmoida, niin annoimme sisustusuunnittelijan suunnitella koko tilan uusiksi.

En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen! Tunkkainen ja ahdas pappakalsarin värinen vessa-pesukonetila-sauna-suihku-vaatehuone-sokkelo muuntui valoisaksi, moderniksi ja tilavaksi spa-osastoksi, josta on käynti isolle ulkoterassille ja sen kautta takapihan ulkoporealtaaseen ja keitaaseen.

Alla muutamia kuvia kylppäristä sen alkuperäisessä olomuodossaan.

Näkymä kylppärin ovelta takaseinälle päin.

Kylppärin perällä oikealla sijainnut vaatehuone sekä näkymä takaseinältä kylppärin sisäovelle päin.

Remontti alkoi ulkoterassin rakentamisella ja siihen sisustussuunnittelija ehdotti hieman erilaista terassilautaa lattiaksi, nimittäin sellaista melkein kunnon hirren vahvuista kyllästettyä pattinkia jollaista ei yleensä terasseilla pahemmin näe.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Terassi koristeltiin vinorimoituksella, josta tuli mielestäni talon ulkonäköön oikein hyvin sopiva, ja omaan silmääni erittäin kaunis ja etupihalle päin suojaa antava.

Terassin ollessa lähes käyttövalmis puhkaistiin suihkun vieressä olleen pikku-ikkunan tilalle oviaukko, josta purkujäte saatiin ulos kauniisti sotkematta koko taloa.

Oviaukon jälkeen alkoi vanhojen seinien purku ja piikkaus, sekä vanhojen lattia- ja seinäkaakeleiden irti piikkaus. 

Saunastakin lähti koko katto ja 80-luvun talon ollessa kyseessä, tuotti sen ilmalämmitys”vempain” pikkuisen lisätöitä. Ennen muinoin nimittäin liesituulettimen virkaa toimittanut ”huuva-vempain” oli imuteholtaan niin heikko, että vaihdettuamme siihen keittiörempan yhteydessä nykyaikaisen liesituulettimen, alkoi se puskea ruuan käryjä ilmanvaihtoa pitkin kylppäreihin ja minne ikinä saikin tuupattua.

Nyt liesituulettimelle asennettiin oma poistoputki ja jatkossa saamme kylpeä ja saunoa ilman ruuan käryä. Ilmanvaihdon poistomoottorikin oli hajalla, tätä eivät nuoret klopit olleetkaan huomanneet, jotka ilmanvaihtovempelettä olivat kahdesti käyneet korjaamassa ja putsaamassa 😀

No, nyt sillekin on toimiva moottorinsa ja jatkossa ilmanvaihtokin pelaa paremmin 🙂

Seuraavat viikot olivat omasta mielestäni tylsää purku- ja pinta hommaa. Tylsää siksi, että mitään sisustuksellista ihaltavaa ei ollut. Tämä vaihe oli kuitenkin se kaikkein aikaa vievin ja remppamiehelle varmasti raskain, etenkin näillä +30 asteen hellekeleillä!

Alla muutamia etenemiskuvia siitä vaiheesta.

Kun purkuhommat oli saatu hoidettua ja uudet sisäseinät rakennettua, alkoi mielestäni tapahtua se mielenkiintoisin, eli lattioiden ja seinien pinnoitus. Tämän vaiheen alkaessa oli minulla itselläni vaikeuksia nukkua, sillä olin niin innoissani uudesta kylppäristä ja siitä millainen se lopulta tulee olemaan!

Paljon tuli mieleen myös kysymyksiä, joiden kanssa kävimme häiritsemässä remonttimiestä tämän tästä 😀

Alla taas muutamia etenemiskuvia tästä remontin vaiheesta!

Saunapaneelin vaatimukseksi esitin, että sen tulisi olla mahdollisimman oksatonta, jolloin siihen valikoitui lämpökäsitelty haapapaneeli. Lopputulos on juuri niin kaunis, kuin toivoinkin!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Rakennusmateriaaleista on tämän koronan vuoksi nyt ollut hirmuinen pula ja nämä paneelit olivatkin kuulemma olleet rautakaupan ainoat ja viimeiset. Onneksi ehdimme saada ne! Hinnatkin ovat tämän koronan vuoksi olleet nousussa ja olen kuullut puutavaran olevan jossakin tällä hetkellä jopa kolmekertaa kalliimpaa, kuin ennen koronaa. 

Muutamia toiveita esitin sisustusuunnittelijalle, esim. kahden mentävän poreammeen, sadesuihkun, marmorilaatta seinät, saunaan lasiseinä, Woodio altaat ja vesiputoushanat. Ajatuksena oli saada tilaan  luksuskylpylän tunnelmaa ja siinä mielestäni onnistuttiin todella hyvin!

Saunan lasiseinä ja terassin lasit teetettiin lasiliikkeessä. Woodio altaat ovat tason päällä olevat altaat, joka asetti vesiputoushanoille hieman vaatimuksia. Harva vesiputoushana nimittäin on korkeaa mallia. 

Alla taas muutamia etenemiskuvia remontista.

Ennen ja jälkeen näkymä kylppärin ovelta remontin ollessa käynnissä.

Spa-osaston valaistus on himmennettävä ja toteutettu ledeillä tietenkin. Pesukoneiden päällä olevan työtason valaistus toimii joko valokatkaisijasta tai omasta kaukosäätimestään, josta valojen sävyä sekä kirkkautta voi säätää.

Myös peilin ja saunan valot toimivat joko katkaisijasta tai kaukosäätimestä ja kumpaakin voi himmentää. Peilin väriläpötilaa voi myös säätää, eli voimme valita kylmän sävyisestä valaistuksesta lämpimän sävyiseen.

Wc-istuimen takana olevat valot ovat automaattisesti syttyvät, eli yöllä ei tarvitse hapuilla valokatkaisijaa, kun saapuu vessaan asioille, vaan valo syttyy itsellään.

Veskin ”poljinroskis” toimii myös liiketunnistimella, eli perinteistä poljinta siinä ei ole kannen avaamiseksi 😀

Alla kuvia valmissta spa osastosta ennen sisustusta:

Ja tässä kuvia somistettuna! Kyllä tuli kaunis! <3

Huh, huh, en meinaa itsekään millään uskoa, että minulla voisi olla näin kaunis kylppäri. Ihan kuin suoraan jostakin rikkaiden sisustuslehdestä! Jostakin niin kaukaa, ettei kannata edes unelmoida! Vaan siinä se nyt on, meidän talossa ja ihan ilman lainarahaa maksettuna, aika uskomatonta!

Kylpyhuoneen sisustussuunnittelun ja koko toteutuksen suoritti Salo Designin Hely ja Jyrki. KIITOS <3