Elämän onnekkaista hetkistä täytyy nauttia!

Köyhästä rikkaaksi
Kuinka ihmeellisesti olen voinut päätyä tällaiseen elämään? Vielä tovi sitten asuin vuokralla lähes purkukuntoisessa omakotitalossa keskellä ei mitään ja ajoin autoilla, jotka hädin tuskin menivät katsastuksesta läpi! Nyt omistan suurehkon omakotitalon ja n. 900 neliöisen liiketilan, ajan uudehkoilla autoilla, jotka vaihtuvat melkein, kun on aika siivota sisältä tai hankkia uudet renkaat.

Moi taas arvoisa lukijani!

Kirjoittelen täältä mökiltä Tammisaaresta, jonne tulimme pitkän viikonlopun viettoon rentoutumaan ja rauhoittumaan. Se huono puoli nimittäin siinä 20 rappusen työmatkassa on, että työ on aina naaman edessä, katsoitpa kotonasi minne suuntaan tahansa! Vaikkei aktiivisesti töitä tekisinkään, on työt jatkuvasti mielessä, edessä, takaraivossa, unessa ja ajatuksissa, koska koti on työpaikka ja työpaikka on koti.

Onnekasta on, että tällä hetkellä meillä on mahdollisuus pitää kahta “kotia”; työpaikka-kotia ja kesäpaikka-kotia <3 Poissa työn lähettyviltä on paljon helpompi unohtaa kaikki työhön liittyvä ja keskittyä vain olemaan. Tai vaikka kirjoittamaan blogia, valokuvaamaan kauniita maisemia, takan lämmittämiseen tai mihin vaan rentouttavaan!

Saunamökin terassi ja merinäkymä
Koivut ja jäätynyt ranta

Mökillä on paljon mukavampaa käyttää aikaa ruuanlaittoon ja vaikkei mitään ihmeempää kokkaisi, kuin muusia ja soosia, niin tunnelmasta saa juhlavan ja luksuksen pienillä mukavilla yksityiskohdilla. Katso lisää inspiraatiota Saaren Taika lifestyle blogista!

Tunnelman tuovat myrkyttömästi ja pitkään palavat Saaren Taika tuoksukynttilät ja terveellisen salaatin kastikkeeksi riittää mainiosti Saaren Taika Cuisine oliiviöljy. Sen maku on raikas, mutta silti aromikas, aivan jotain muuta, kuin mitä kaupan oliiviöljy hyllyt pystyvät tarjoamaan! En luultavasti pysty enää koskaan käyttämään niitä kauppojen kitkeriä oliiviöljyn-irvokkeita, sillä tämä täyteläisen maukas, sitruunaisen raikas ja herkullinen Extra-Virgin oliiviöljy on lumonnut minut täysin, enkä halua enää koskaa maistaa mitään muuta oliiviöljyä suussani!

Ulkona paukkuu vielä -17 asteen pakkanen ja maassa on lunta n. 30 senttiä. Tunnelma on varsin lämmin ja rauhoittava takkatulen loimotellessa vieressäni. Aamulla meillä oli Särkisalossa -23 astetta ja luntakin siellä on pikkuisen enemmän kuin täällä. Ollaankin päästy tässä lumitöihin muutamaan otteeseen ja se on ollut mukavaa pakkoliikuntaa, kun on tässä päässyt kunto aika pahasti rapistumaan viime aikoina 🙁

Aluksi olin hieman ärsyyntynyt lumimyräkästä, eihän meillä ole Särkisalossa ollut lunta oikeastaan yhtään kertaa kahteen vuoteen ja jotenkin olin jo niin tottunut siihen, että on pitkä syksy ja sitten alkaa kevät, että nyt kun talvi yllätyksellisesti tuli tähän väliin, alkoi kevään saapuminen tuntua liian kaukaiselta! Minähän olen monesti jo maaliskuussa istuttamassa kukkia puutarhaan ja joka vuosi petyn, kun ne ensimmäiset kuolevat 😀

Saaren Taika Cuisine Extra-Virgin Oliiviöljy (luomu) & Sormisuola natural
Takkatuli

Kuinka ihmeellisesti olen voinut päätyä tällaiseen elämään? Sitä kysyn itseltäni melkein päivittäin! Vielä tovi sitten asuin vuokralla lähes purkukuntoisessa omakotitalossa keskellä ei mitään ja ajoin autoilla, jotka hädin tuskin menivät katsastuksesta läpi, kunhan niitä oli ensin korjattu puoli vuotta! Autoilla, jotka lähtivät suoraan ajosta romuttamolle 😀

Nyt omistan suurehkon omakotitalon ja n. 900 neliöisen liiketilan, ajan uudehkoilla autoilla, jotka vaihtuvat seuraavaan melkein, kun on aika siivota ne sisältä tai hankkia uudet renkaat. Mökkeilen omakotitaloni kokoisessa “mökissä” meren rannalla, jonka saunamökki on melkein yhtä iso kuin aikaisemmin vuokraamani omakotitalo! Tämä uusi elämä ihmetyttää minua joka päivä ja mieheni saakin kuulla kymmeniä kertoja päivässä, kun muistutan häntä katsomaan elämäämme ja muistelemaan millaista oli vielä vähän aikaa sitten.

Hetkeäkään en pidä nykyisyyttä itsestään selvyytenä, enkä hetkeäkään luule, että tämä olisi ikuista! Mitä tahansa voi tapahtua; onnettomuus, sairaus, kuolema, konkurssi, aivan mitä vaan, enkä tuudittaudu sekunniksikaan siihen, ettenkö voisi joskus vielä olla siellä mistä tulin. Se on hyvä muistaa..

Kohta jatkuu itseni hemmottelu. Mies lähtee justiinsa laittamaan saunan. Täällä on talossa muuten sähkösauna, joten ei ole pakko näillä pakkasilla mennä vettä kantamaan rantasaunaan, että pääsee löylyihin 😀 Eihän se toki ole sama asia, mutta rentouttaa silti ja tänään aion saunomisen yhteydessä tehdä myös kasvo- ja vartalo kuorinnan sekä laittaa kasvonaamion <3

Vartalokuorintana mulla on Saaren Taian valikoimaan kohta tuleva orvokki kuorinta, se on samaa sarjaa sen orvokin tuoksuisen hyaluronihappo vartaloemulsion kanssa, joka on tuoksustaan saanut julmetusti ihanaa palautetta! Kasvoille käytän lumoavan tuoksuista Acai Gojimarja kuorintaa, se on hellävarainen ja sopii muuten myös akneiholle! Naamioksi tänään Professional -sarjan Vihreä tee & anti-age savinaamio, se sopii tällaiselle hiukan vanhenevalle parhaiten <3

Muistan ajat vuokraomakotitalossa, jonka räsyisessä saunassa löylyttelin huolet pois. Silloin ei ollut varaa muuhun kuin X-tra suihkusaippuaan ja saman merkin shampooseen. Ei ollut kasvokuorintaa eikä vartalokuorintaa. Oli vain kuuma löyly ja hetki itsekseen. Mutta kyllä sekin rentoutti!

Nykyään on kuitenkin ihanaa, kun voi myös hemmotella itseään ja ihoaan. Siitäkin tulee eri hyvä fiilis, kun iho on silkkisen sileä ja tuoksuu taivaalliselle ihanan ylellisen ja kosteuttavan kuorinnan jäljiltä <3 Siinä voi sitten takkatulen ääressä nauttia rentoutuneesta tunnelmasta ja antaa hetken viedä mennessään <3

Sähkösauna täällä on sellainen aika perus 2000-luvun sauna:

Aika pieni, mutta riittävä noin 3-4-:lle henkilölle jos tiukasti istuu 😀 Ihan sopiva meille kahdelle siis 🙂 Rantasauna on vähän tilavampi! Tykkään sen korkeasta katosta! Se antaa todella pehmeät löylyt <3 En melkein malta odottaa kevättä, että tarkenisi taas uida! Mikä onkaan ihanampaa kuin pulahtaa kylmään mereen ja juosta sieltä suoraan saunaan lämmittelemään!

Sauna teki kyllä ihanaa. Olkootkin “vain” sähkösauna. Tämä pakkanen, kun alkoi tuossa pari päivää sitten, otti minulle astmaatikkona tosi pahasti henkeen ja kurkkuun! Saaren Taian löylytuoksu Virkistys auttaa itseäni aina, kun on kurkussa “tunnelmaa”, sillä kehitin sen parantavan eteeristen öljyjen yhdistelmän alunperin flunssabalsamiin, jota tosin ei koskaan ole ehditty tehdä myyntiin asti.

Flunssabalsamiin yhdistin Eucalyptusta, joka auttaa liman irroittamisessa, piparminttua, joka lievittää flunssan oireita, sitruunaa, joka auttaa kipeään kurkkuun ja helpottaa hengitystä sekä rosmariinia, joka virkistää 🙂 Tämä löylytuoksu on samalla reseptillä tehty ja on aina käytössä jos on vähänkään yskää tai flunssan oireita! Käytössä se on tosin aina muulloinkin, sillä koen sen samalla rentouttavan mieltä, mutta virkistävän ajatuksen juoksua, siitä sen nimi Virkistys tuleekin 🙂

1-2 tippaa löylyveteen riittää. Kun heittää löylyt ja hengittää tuoksua syvälle sisään, tuntee selvästi, kun limat lähtevät irtoamaan ja olo helpottuu heti.

Löylyjen jälkeen oli pesun aika ja sitten sitä ihanaa itsensä hemmottelua! Tuo uusi orvokin tuoksuinen vartalokuorinta on todella ihanan tuntuista! Se on samaan aikaan todella kosteuttavaa ja todella kuorivaa! Itse tykkään kuorinnoista, joista oikeasti tuntee, että ne kuorii ihoa! Saatan monesti kuoria kasvotkin ihan suoraan vaikkapa Saariston suolasaippualla, mutta en suosittele sitä kyllä muille, ainakaan jos olet herkkä “raapivalle” tunteelle.

Orvokin tuoksuista kosteuttavaa kuorintaa vartalolle ja ihana tuoksuista Acai Gojimarja mikrokuorintaa kasvoille. Tuo tuoksuu “aivan sairaan” hyvälle! Se on myös todella hellävarainen, itseasiassa hellävaraisuutensa vuoksi sitä voidaan käyttää myös akneiholle, jolle muutoin liika kuorinta saattaa olla haitaksi. Lue muuten täältä akneihon hoito-ohjeet!

Kuorintojen jälkeen laitoin kasvoille naamion ja annoin sen vaikuttaa sen aikaa, kun pesin hiukset ja huuhdoin ne. Kuorinnan jälkeen vartalon ihoa ei tarvinnut kosteuttaa, sillä kuorinta oli riittävän kosteuttava itsessään. Se jätti myös ihanan tuoksun iholleni, jota mieskin tuli nuuskuttelemaan ja kehumaan <3

Hemmottelu antoi todella hyvän ja rentoutuneen tunteen. Stressi suorastaan valui veden mukana pois ja olo on rauhoittunut ja rento <3

Meillä on muuten Saaren Taika verkkokaupassa viikonlopun ajan kaikki kosteuttavat ja ihanat suolasaippuat tarjouksessa alekoodilla. Kannattaa kurkata koodi Saaren Taika Shopista ja siellä on muuten muitakin alekoodeja tällä hetkellä voimassa!

Kiitos, että luit <3 Palataan taas!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.