Kiitos, että pahoinpitelit meidät!

Kiitos, että pahoinpitelit meidät
Pelkäsimme häntä koko perhe niin kovin, että tyttäreni ja poikani nukkuivat vieressäni kuukausia ellei vuosiakin sen jälkeen. Joka ilta jouduin kertomaan tyttärelleni satuja, valheita, että minulla on röntgenkatse, jolla näen seinien läpi aina Runosmäkeen asti, että ex-mieheni ei ole mailla eikä halmeilla ja vasta sitten tyttöni uskalsi yrittää nukahtaa.

Moikka moi ihana lukijani!

Kummallinen vuosi 2020 on kohta ohi ja jännityksellä odotan mitä seuraava vuosi tuo tullessaan. Korona on kurittanut koko maailmaa, eikä Suomikaan ole päässyt ihan helpolla, vaikka meillä se ei (vielä) niin pahasti olekaan kylvänyt tuhoa.

Meillä on yrityksessä ja omassakin elämässämme ollut fantastinen vuosi! Ollaan kasvatettu liikevaihtoa tukkupuolella 94% ja kuluttajakaupassa yli 500%! Verojakin on tullut makseltua ihan kivasti, arvelen, että yli puolen miljoonan mennään, kun joulukuunkin verot tippuvat maksettavaksi. Netistä poimimillani tiedoilla sillä rahalla saisi 166 koronapotilaan tehohoito vuorokautta tai melkein 56 vuotta peruskouluopetusta. Kuulostaa kauhean vähältä ja pieneltä, mutta maksaessa niitä, se tuntuu aina aika hitsin paljolta 😀

Tänä vuonna kuitenkin verojen maksaminen, on ne sitten ollut yrityksen tai meidän omiamme, maksaminen on tuntunut kansalaisvelvollisuudelta, josta olen ylpeä. Tänä vuonna on todellakin konkreettisesti tullut nähtyä mitä niillä verorahoilla tehdään ja miksi niitä kerätään, eikä verojen maksaminen ole tuntunut yhtään niin ikävältä, kuin joskus aikaisemmin.

Joskus ottaa suuresti päähän, että monet arvostelevat useita yrityksiä, joilla osa tai kaikki tuotanto on muualla kuin Suomessa, mutta kuitenkin suurin osa myynnistä tapahtuu täällä. Tekisi mieli kuitata niille arvostelijoille, että voisitko kirjoittaa vastuunvapautuslausekkeen, että et ota vastaan myöskään esim. tehohoitoa, jota niiden tuotteiden mahdollistamilla verorahoilla voidaan tarjota! Tai muutakaan terveydenhuoltoa, koulutusta lapsillesi tai maanteiden kunnossapitoa.

Mutta jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, samoin myös minulla, joten… 🙂

Koronavuosi on kohdellut meitä kaikin puolin hellästi ja tuntuu niin kurjalta lukea niitä yrittäjätarinoita, joilla on ollut täysin päinvastainen kulku 🙁 Lohdutukseksemme olemme pikkuisen itsekin päässeet auttamaan, sekä yrityksen puolesta, että yksityishenkilöinä, vaikka apu monesti onkin pieni tippa meressä, mutta se usein poikii suuren lopputuloksen, kun moni muukin lähtee mukaan!

Tänään viimeksi ilostuin meidän bokserien Facebook ryhmästä alkunsa saaneen rekikoirakeräyksen päässeen jälleen uutisiin. Ekan kerran pääsimme Iltalehteen, kun ryhmämme perustajaa haastateltiin tempauksen alulle panemisesta ja samalla saimme kuulla, että eräs koiranruokafirma lupasi lahjoittaa rekikoirille vielä lisäksi saman verran ruokaa, mitä ryhmämme lahjoitusvaroilla saa ostettua. Myöhemmin luin, että K-ryhmän kauppa tai kaupat olivat myös tempaisseet ja lähettäneet suuret määrät ruokaa Lapin rekikoirille <3

Yrityksen puolesta lähetimme piristystä noin sadalle hoitajalle ja samanlaisia uutisia luin lehdistä muitakin, että hoitajia on muistettu paikallisesti monissa paikoissa <3

Vaikka apu onkin pientä, niin siitä tulee itselle hiukan parempi mieli, että voi jollakin tavalla olla mukana auttamassa ja avun saajille se kertoo, että heitä ei ole unohdettu. Olemme kaikki tässä yhdessä <3

Henkilökohtaisessakin elämässä tämä on ollut poikkeuksellinen vuosi ja elämäni jaksa yllätää ja ihmetytää itseänikin jokaisena päivänä! Ja missä olisinkaan, jos ei olisi tapahtunut sitä ja tätä? No minä kerron sinulle.

On se merkillistä miten jokin yksi tapahtuma voi muuttaa elämän suunnan aivan täysin, vai mitä? Joillakin se muuttaa pahempaan, joillakin lopulta parempaan.

En voisi olla kiitollisempi väkivaltaiselle exälleni kaikesta siitä pahasta mitä hän meille teki. Ilman sitä “viimeistä niittiä” olisin ehkä tällä hetkellä jossakin Runosmäen pubissa nauttimassa aamulonkeroa muiden saman henkisten kanssa ja siitä jatkaisin iltaa kohden jonkun luo jatkoille, ehkä saisin puukosta tai sitten sammuisin rööki kädessä sohvalle.

Sitten palaisin kotiin täyttämään sossulappuja ja anomaan lisää kaljarahaa.. Ja tuo on ihan realistinen kuvaus mitä todennäköisesti olisi, jos…

Mutta onneksi ei ole!

Olet varmasti kuullut Saaren Taika luonnonkosmetiikasta, mutta osaisitko koskaan arvata millainen selvitymistarina tarvittiin, jotta Saaren Taika tuotteet pystyivät syntymään?

Lupaan kertoa sinulle tänään Saaren Taiasta, sen ihmisistä sekä sen kauniista ympäristöstä, jossa upeat luonnolliset tuotteemme saavat alkukipinänsä!

Tyttäreni hyökkäsi koko 8-vuotiaan voimallaan isäpuolensa kimppuun ja potkaisi tätä takapuolelle. Mies raivostui entisestään ja nappasi tytärtäni kurkusta kiinni ja paiskasi päin oven karmia.Tässä välissä olin jotenkin päässyt itse ylös. En tiedä mistä sain ne voimat, nopeuden ja ajatuksen juoksun, mutta suunnilleen sekunnissa olin siepannut tyttäreni, poikani, ja kaksi koiraamme ja olin naapurin oven takana pyytämässä apua.”

Siinä pieni palanen tarinaa, joka johdatteli minut lopulta erään pienen luonnonkosmatiikkabrändin perustajaksi. Loput tarinasta pääset lukemaan Saaren Taian sivuilla.

Tuo tapahtuma.

Se vei pohjan koko silloiselta elämältäni. Se tyhjä, jonka päälle jäin yksin, kahden pienen lapsen ja kahden koiran kanssa, vaikea-asteista masennusta ja sosiaalisten tilanteiden pelkoa sairastavana. Se oli kamala käännekohta elämässäni, josta tuon tapahtuman jälkeen vähintään 2-3 vuotta meni pelkässä sumussa ja exän pelossa, siis niin konkreetisesti, että tarvitsin tärisemiseeni lääkettä.

Pelkäsimme häntä koko perhe niin kovin, että tyttäreni ja poikani nukkuivat vieressäni kuukausia ellei vuosiakin sen jälkeen. Joka ilta jouduin kertomaan tyttärelleni satuja, valheita, että minulla on röntgenkatse, jolla näen seinien läpi aina Runosmäkeen asti, että ex-mieheni ei ole mailla eikä halmeilla ja vasta sitten tyttöni uskalsi yrittää nukahtaa.

Ne ongelmat, joita jatkuva pelko teki kasvavien lasten kehitykselle, psyykeelle, niitä ongelmia olemme korjanneet vielä ihan viime vuosiin asti ja tapauksesta on jo yli 15 vuotta!

Mutta tänään, kun kummatkin lapseni voivat hyvin ja ovat kasvaneet aikuiseksi ja lähes aikuiseksi, voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että tuo tapahtuma oli parasta mitä perheellemme on koskaan tapahtunut. Vaikka vuodet sen jälkeen (9 tarkalleen ottaen) olivat raskasta taistelua psyykkisten ongelmien, köyhyyden, jaksamisen, masennuksen ja lasten ongelmien kanssa, niin nyt tuntuu, kuin sillä kaikella olisi ollut jokin suurempi merkitys.

Rankat nuoruusvuoteni tuntuvat niin kaukaisilta tänään, kun vihdoin 44-vuotiaana voin sanoa, että olen saavuttanut jotakin. Minä, kouluttamaton, melkein peruskouluakin läpi pääsemätön. Minä, nuorisorikollinen ja huumepää. Minä, jolle jotkut vitsailivat, että “ota tästä vähän almuja, ei sulla kuitenkaan mitän rahaa oo”.

Kiusaajat kiusaa, nyt mulla on asiat ihan ok ja ne ruvetkin naamassa (pahat allergiat ja ihottumat), joista minua ala-asteellakin kiusattiin, ovat tuoneet meille osan tästä mitä nyt on. Ilman monia iho-ongelmiani minäkin kävisin vaan netissä kopioimassa muiden luonnonkosmetiikkatuotteiden ainesosaluetteloita menestyksen toivossa, ilman takeita tai testaamista, että toimiiko tuotteet oikeasti 😀

Näitä on muuten taas pari tullut vastaan, meidän Teepuusaippuan kopiota siis. Kopioiksi ne tunnistaa siitä, että kukaan muu saippuanvalmistaja ei käytä erästä tiettyä, saippuoissa ei-suositeltua ainesosaa, kuin me, ja nyt sitä on käytetty näissä kummassakin markkinoille ilmestyneessä teepuusaippuassa, joiden muutkin ainesosat on, paria lisäystä lukuunottamatta täysin identtiset meidän teepuusaippuamme kanssa. Sen yhden ainesosan käyttöä ei suositella saippuoissa ja pitää todella tietää mitä tekee jos sitä aikoo käyttää. Me olemme vankalla tuotekehitystyöllä sekä raaka-aine testaamisella onnistuneet sen käytössä.

Toivottavasti nämäkin onnistuvat 😀 Sillä kilpailu on yleensä aina hyvästä. Ilman monia kopioitsijoita mekin olisimme edelleen siinä samassa kohdassa, jossa olimme aloittaessamme. Sen erään kotimaisen yrityksen koko nettisivujemme kopiointi yllärin jälkeen jouduimme toden teolla miettimään uusiksi tuotetekstejämme ja monia muita seikkoja millä voimme erottua noista kopiotuotteista ja näiden asioiden pohtiminen todella kirkasti visiotani millainen Saaren Taika on ja mitä vahvuuksia meillä on, mitä kukaan toinen yritys tai yrittäjä ei voi meiltä kopioida.

Kilpailu tuo aina vähän uutta puhtia ja itse miellän, että olen parhaimmillani pienen paineen alaisena, sillä tarkkaavaisuushäiriöisen mieli ei koskaan lepää 😀 Unessa olenkin nähnyt niin monet visiot ja vastaukset millä olemme joka kerta jättäneet tämänkaltaiset asiat kauas taaksemme 🙂

Mikäli koet elämässäsi lähisuhdeväkivaltaa, et ole yksin. On tahoja, joilta saa apua, kuten NaistenLinja. Yritä löytää voimaa ottaa se ensimmäinen askel ja ota heihin yhteyttä <3

Kiitos, että luit loppuun 🙂 Jos tarinani kiinnostaa, voit käydä lukemassa sen Saaren Taian sivuilta <3

Kaduilta Luonnonkosmetiikkaan:

Käy myös katsomassa tyttäreni blogia, hän on tänä päivänä menestynyt yrittäjä, joka pyörittää omaa menestyksekästä Neitikuu luonnonkosmetiikka verkkokauppaansa ja toimii myös tatuointiyrittäjänä. Hän oli aikoinaan Suomen nuorin tatuoija ja ensimmäinen, joka alkoi tekemään vegaanisia tatuointeja <3

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.