Anteeksi antaminen vapauttaa? Mistä? En minä ole kenekään tekojen vanki!

Heippa ihana lukijani!

Olen pohtinut useasti anteeksi antamista ja sitä miten monet kertovat anteeksi antamisen vapauttavan tai helpottavan? Olen kokenut olevani huonompi ihminen, kun en halua antaa anteeksi! Tänään kuitenkin oivalsin jotakin. En ole vanki kenekään toisen tekemiselle, joka on satuttanut tai loukannut minua. Siispä anteeksi antaminen ei myöskään vapauttaisi minua mistään.

Elämässäni on tapahtunut muutamia asioita, joita en toivottavasti tule koskaan antamaan anteeksi. Ensimmäinen on raiskaus, joka tapahtui minun ollessani 16-vuotias ja vielä täysin tietämätön seksiasioista. Asia oli mielessäni ja vaikutti huonolla tavalla elämääni vuosia ja vuosia, mutta lopulta kun purin tapahtuneen blogiini joskus liki 10 vuotta sitten, sain asiaa vihdoin pikkuhiljaa päivittäisestä ajatusmaailmastani ja nykyään koko asia ei herätä minussa juuri mitään muuta kuin säälin tunteita tekijää kohtaan.

Mistä anteeksiantaminen vapauttaisi minut? Miten se helpottaisi kenenkään muun oloa kuin syyllisen? Miksi antaisin anteeksi kenellekään, joka on tuhonnut tarkoituksenmukaisilla teoillaan ison osan elämästäni? Ketä tuollainen anteeksiantaminen eniten palvelisi? En koe, että minua ainakaan.

Toinen, jolle en koskaan halua antaa anteeksi on esikoiseni isän äiti, joka tuhosi arvostelullaan itsetuntoni useiksi vuosiksi. Sai minut valtavan väsymyksen ja stressin valtaan silloin kun vastasyntynyt lapseni olisi minua eniten tarvinnut. Hän aiheutti kiusaamisellaan ja öisillä kännisoitoillaan paljon eripuraa kaikkien läheistensä välille ja tietoisesti “söi” kaikkien lastensa parisuhteita sisältäpäin.

Mitä antaisin hänelle anteeksi? Miten se poistaisi palaakaan siitä kärsimyksestä, jota hän meille aiheutti? Miten anteeksi antaminen täysin merkityksettömälle ihmiselle keventäisi tai helpottaisi oloani?

Kolmas on nuorimmaiseni isä, joka narsistisuudellaan ja väkivaltaisuudellaan hallitsi minua yli 5 vuotta ja joka lähes tappoi minut lopulta 8-vuotiaan lapseni silmien edessä. Miksi antaisin hänelle anteeksi? Miten se poistasi sen 10-vuotisen kärsimyksen, pelon ja masennuksen, jossa elin lasteni kanssa tuon tapahtuman jälkeen? Miten elämäni muuttuisi helpommaksi jos antaisin anteeksi?

Minulla ei ole mitään tunteita noita edellä mainittuja henkilöitä tai tapahtumia kohtaan. En kanna kaunaa, en vihaa, en ole surullinen. En mieti niitä asioita, eikä niillä tunnu olevan juurikaan merkitystä elämääni tässä hetkessä. Elämää on eletty ja siinä kasvettu. Niillä korteilla on pelattu, jotka on jaettu. Olen nähnyt yhden noista henkilöistä pari kertaa lähikaupassamme. En tuntenut mitään. En vihaa, en kaunaa, en mitään. Lähinnä huvitti, että toiset ne jumittaa samassa tilanteessa edelleen, kun parikymmentä vuottakin sitten. Kohtaamiset eivät tuntuneet miltään.

En koe, että antamalla anteeksi jotakin, jolla ei enää ole minulle mitään merkitystä voisi helpottaa minua millään lailla. Lähinnä pitäisin itseäni heikkona jos antaisin anteeksi. Ja mitä antaisinkaan anteeksi? Kukaan ei ole minulta tekojaan anteeksi pyytänyt. Enkä antaisi vaikka pyytäisikin. Mitä se enää auttaa. Vanhoihin asioihin!

Tässä muuten pihamme illan äänimaailma. Kurkivanhemmat toivat jo isoksi kasvaneen poikasensa iltapalalle. Näitä söpösiä saamme seurata tässä joka ilta ja aamu <3

Kiitos, että luit 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.