Leppoisan hidas sunnuntai saaristossa ja tiirojen lentokoulu videolla!

Hidas sunnuntai.

Piti tehdä ulkohommia kuten kastella puutarhaa, asentaa juttuja tulevaa ulkoporeallasta varten, rakentaa kalliokukkapenkkiä jne, mutta väsymys löi vasten kasvoja kuin märkä raskas betonirätti ja päätin, että en tee tänään mitään.

Koiran pedin ripustin kuivumaan terassin kaiteelle ja koirien kuivaamiseen käyttämäni pyyhkeen pyykkinarulle. Jaksoin sentään kerätä äitini eilen ripustamat petivaatteet sisälle samalla kun ihailin kaunista sudenkorentoa, joka lennähti hetkiseksi pyykkinarulle tarkkailemaan puuhiani (kuvaa en saanut).

Koiratkin pääsi pesulle muuten aamulla. Iitalla on moniallergia ja hän kutisee näin kesäaikaan vielä enemmän kuin talvella, johtunee varmaan siitepölystä tms. Iitaa varten itseasiassa kehitinkin meidän kutinaa rauhoittavan koirashampoon, jolla molemmat koirulit tänäänkin pesin 🙂

Ihana hiljaisuus vallitsee täällä meidän saarella. Tämä tuntuu olevan rauhallisempi ja hiljaisempi saari kuin edellinen asuinpaikkamme Isoluoto. Alla ääninäyte äänimaailmasta, joka vallitsi ollessani pyykkinarulla. Rauhoittavaa, eikö olekin?

Saariston rauha ja luonnon tasaiset, mutta vaimeat äänet saavat minut melkein nukahtamaan seisaalteen <3

On ollut upeaa päästä asumaan tällaiseen paikkaan, jossa on jo valmiiksi istutettuja kasveja niin paljon! Tosin 15 vuotta villiintyneenä rehottanut puutarha kaipaa myös paljon hommaa. Puutarhan perustajan tietotaito kukkien kukkimisajoista ja kasvien sijoittelusta helpottaa kuitenkin omienkin näkemysten ja ideoiden tuomista pihaan.

Toistaiseksi näyttää siltä, että paljon muutoksia tämä piha ei kaipaa. Hiukan karsintaa ja siirtelyä vain 🙂

Alla muutama tunnelmakuva pihamme ns. yläpihasta, eli siitä suojaisasta pikku paratiisista, jota ei pihallakävijät tai tiellä kulkijat näe.

Mantsuriankärhö

Vaikka tällaiset hitaat päivät ovat ihania ja tarpeen, niin itselläni omatunto kolkuttaa joka sekunti hukkaan heitetystä ajasta ja tekemättömistä kotitöistä. Tänään olen kuitenkin niin väsynyt, että kuolkoot kukat kuivuuteen ja tunkkaistukoot pyykit pyykkikoriin, jos ei jaksa niin ei jaksa!

Ruuaksikin piti kokata kotona jotain ihanaa ja hyvää, mutta se tuntui jo ajatuksenakin niin suurelta ponnistuksella, että en jaksanut millään, joten käytin syömässä Mathildedalissa.

Raskaan päivän päätteeksi (lopulta jaksoin kastella puutarhan ja istuttaa pari uutta kukkaa amppeleihin) kävimme uimassa Meripirtin rannassa. Mukaani otin Särkisalon Suolasaippuan ja Sheavoin, sillä peseydyimme samalla nopeasti meressä. Saippua on biohajoavaa, joten mitään erityistä haittaa vedessä peseytymisestä ei ole.

Uidessamme huomasin laiturilla kaksi tiiraa. Ajattelin ensin, että ne olivat siinä kovaa tuulta paossa, mutta pian kolmas tiira lensi paikalle pieni kala suussa ja syötti sen toiselle laiturilla odottaneelle. Kyseessä taisi olla emo ja kaksi poikasta. Jäin seuraamaan niitä kännykän kameralla samalla videoiden siinä toivossa, että emo toisi toisellekin ruokaa. Ikävä kyllä ruokaa ei enää löytynyt, mutta pian saimme nähdä miten emo opetti poikasiaan lentämään ja saalistamaan <3 Alla noin minuutin mittainen kooste tapahtumista, lopussa lentoharjoitukset!

Kiitos paljon, että luit!

Johanna

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.