Suomen sisällissodan aikana Halikossa murhattiin Perniön meijerin juustomestari Oskari Kankare jolle on pystytetty muistomerkki Halikkoon Mustamäentien varrelle, muistomerkki löytyy Juustomestarintien ja Mustamentien risteyksestä.

Juustomurha Halikossa
Juustomurha Halikossa

“Suomen sisällissodassa Halikko ei kärsinyt vahinkoa, vaikka Vartsala oli voimakasta punakaartien aluetta.
Kunta siirtyi rauhanomaisesti punaisten haltuun, kun kartanonomistajat pakenivat kunnasta. Ainoata terroria olivat Joensuun kartanon tilanhoitajan August Canthin murha Vaskiolla ja Perniön meijerin juustomestarin Oskari Kankareen murha Asemanseudulla.
Valkoisten lähestyessä Halikkoa punaiset pakenivat Uskelan kautta itään.
Punaiset räjäyttivät vetäytyessään Halikon rautatiesillan.
Sodan jälkeen Märynummella teloitettiin 50 ihmistä, joukossa myös ulkopaikkakuntalaisia.”
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Halikko
Sijainti: Juustomestarintie 2 24910 Salo

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY
Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: