Ihana irtiotto arjesta, päivä Bengtskärin majakalla

Tervehdys arvoisa lukijani!

Pääsimme perheen kera ihanalle vierailulle historialliseen Bengtskärin majakkaan.

Kesä käy edelleen kuumana, 25-32 asteen lämpöjä vailla tuulta ja sadetta viikko kaupalla. Kehokin on jo sen myötä ollut melkoisessa rasituksessa ja lisäksi arjessa on ollut todella paljon sekä henkistä, että fyysistä rasitusta, joten pieni irtiotto olikin enemmän kuin tarpeen!

Bengtskärin majakka on pohjoismaiden korkein majakka, sen huipulle johtaa 252 porrasta josta aukeaa komeat, joskin nyt todella kuumat näköalat 😁

Ehkäpä jopa sadat söpöt haahkat olivat tehneet pesiään joka puolelle saarta, jopa roskiksen ja ulkohuussin ihan välittömään läheisyyteen. Oli mukavaa nähdä miten hyvin haahkojen ja ihmisten samanaikainen läsnäolo sujui ja jälleen mielessäni vahvistui voimakas tunne siitä, että meidän ihmisten olisi syytä valinnoillamme ottaa enemmän luontoa ja sen ihania eläimiä huomioon!

Olen miehellenikin sanonut tässä lähiaikoina useampaan otteeseen, että olemme oikeasti todella onnekkaita saadessamme luotsata aidosti ekologisia tuotteita valmistavaa- ja luontoa kunnioittavaa Saaren Taikaa, ja että valmistamamme tuotteet ovat saaneet niin hyvin jalansijaa kovasti kilpaillulla alalla <3 Ei ole ollut mitenkään kiveen kirjoitettua koskaan, että minusta olisi tullut yrittäjä tai täysekologisen pyykkietikan valmistaja tahi saippua-artesaani! Kaikki tämä on sattumien summaa ja muistan joka hetki olla kiitollinen siitä mitä tällä hetkellä saan tehdä <3

Me Naisissa oli tovi sitten suuri artikkeli menneisyydestäni ja siitä minne asti olen ponnistanut huonoista lähtökohdistani ja tämä juttu tuli taas tässä mieleeni, kun noita kympin oppilaita ja stipendien saajia hehkuteltiin taas koulujen päätyttyä somessa.

Muistuttaisin, että et tarvitse kymppejä tai lukiotaustaa menestyäksesi! Itseasiassa useat yritysmaailman suuret menestyjät ovat olleet tyyppejä, joita koulut ei juurikaan ole kiinnostunut, iPhonen isä Steve Jobs mukaan lukien 🙂

Bengtskärissä arki unohtui ja mielen valtasi vain suuri historiallisen tiedon jano, sekä aaltoavan meren ympärille luoma päättymättömän luonnon tuntu. Meri ja kalliot ovat olleet paikoillaan kauan ennen meitä ja ne jäävät paikoilleen vielä meidän kadottuammekin. Siinä pinetä pohdinnan aihetta. Olen nähnyt sellaisen meemin joskus, jossa todettiin, että “maapallo kyllä selviää, ihmiskunta ei”.

Todennäköisesti noin onkin. Se, kuinka kauan saamme vielä saastuttaa tätä palloa on itseistämme kiinni, mitä ekologisempia valintoja alamme tekemään ja mitä nopeammin, sen pidempään saamme täällä olla. Se, että Suomessa toimii hyvin kierrätys ja saastutetaan suhteessa vähän on tänäpäivänä jo heikko argumentti, sillä kodin kemikaalit saastuttavat jopa yhtä paljon kuin autoilu! Lue lisää tästä Saaren Taian blogista johon pääset klikkaamalla otsikkoa alta; ehkäpä sinäkin valkkaat sen jälkeen ostoskoriisi Saaren Taikaa ja yhdessä voimme vähentää maapallomme kemikaalikuormaa pienen hippusen kerrallaan <3

Kiitos, että luit ja jos et vielä ole käynyt Benkussa, niin suosittelen menemään, se on aivan ihana paikka ja siellä on upeat näyttelyt joista voi sen ajan tunnelman aistia koko keholla!

https://www.saarentaika.com/tiesitko-etta-kayttamasi-kemikaalit-saattavat-saastuttaa-ilmaa-yhta-paljon-kuin-autot-en-minakaan-tiennyt-siksi-kannattaakin-lukea-tama/

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.