Testissä robottiruohonleikkuri Husqvarna Automower 315X

Testissä robottiruohonleikkuri Husqvarna Automower 315X
Leikkuujälki on todella tasaista ja siistiä! Terää saa laskettua useaan eri asentoon. Meillä se taitaa olla toiseksi ylimmässä, eli toiseksi korkeimmassa. Meillä on sen verran moukurainen nurmikko, jossa on paljon kiviä ja omenoita, että alemmas sitä ei uskalla laittaa. Ruoho on silti oikein lyhyen ja siistin näköinen.

Moikka moi arvoisa puutarhan ystävä!

Tänään kerron teille kokemuksiani Husqvarna Automower 315X robottiruohonleikkurista, mutta ennen sitä kerron, että meillä täällä ei ole ollenkaan siilejä 🙁 Harmillista, koska rakastan siilejä, mutta hyvä puoli siksi, että täällä voi turvallisesti käyttää robottileikkuria 🙂

Miten Husqvarnan robottileikkuri suoriutuu meidän hieman rinteissä, ja paljon puita ja kukkapenkkejä sisältävässä puutarhassamme ja oliko sen asennus hankalaa?

Leikkureita on muutamaa eri kokoista ja tehoista ja leikkuri ylensä valitaankin sen leikattavan nurmikon koon mukaan. Meille saapui tuo keskikokoinen 315X versio, sillä siinä oli lisäksi sisäänrakennettu GPS ja nettiyhteys sekä ajovalot ja PIN-koodi. PIN-koodi estää varkaudet, tai ainakin leikkurin käyntiin lähdön ja GPS:llä taas näkee koko ajan missä leikkuri on. Eräs voro olikin menettänyt pöllimänsä leikkurin juuri näiden ominaisuuksien ansiosta, eli mikäli suunnittelet leikkurin hankintaa, kannattaa se pari sataa laittaa lisää leikkurin hintaan, jotta saa nämä lisävarusteet mukaan 🙂

Leikkurin asennus oli niin helppo, että olisin saanut sen ihan ilman apuakin asennettua. Leikkurin ulkorajat asennetaan johdolla naputtelemalla pienet muovipiikit kiinnikkeiksi maahan n. 75cm välein. Leikkuualuetta voi myöhemmin laajentaa vaikka miten paljon leikkaamalla johdon katki laajennettavan alueen kohdalta ja tekemällä johtoon jatkon geeliä sisältävillä liittimillä. Olemmekin jatkaneet “Pollen” aluetta jo kahdesti ja nyt se ajaa alapihalta yläpihalle terassin vierestäkin leikkaamaan, kun alkuperäinen alue oli vain ompputarhassa.

Leikkurin voi ajastaa työskentelemään milloin itselleen parhaiten sopii. Leikkuri ajaa itse laturiin lepäämään ja lähtee taas leikkaamaan ajastus aikojen puitteissa. Meillä Polle on nyt laitettu töihin klo 6-24 ja muun ajan se nukkuu.

Leikkurin leikkausreitti on sattumanvarainen, jotta se ei jätä nurmikkoon uria ajan mittaan. Se osaa väistää hyvin puut ja esteet, mutta leikkaa silti puidenkin juurilta niin hyvin, että edes trimmerille ei ole tuolla alueella enää käyttöä.

Leikkuujälki on todella tasaista ja siistiä! Terää saa laskettua useaan eri asentoon. Meillä se taitaa olla toiseksi ylimmässä, eli toiseksi korkeimmassa. Meillä on sen verran moukurainen nurmikko, jossa on paljon kiviä ja omenoita, että alemmas sitä ei uskalla laittaa. Ruoho on silti oikein lyhyen ja siistin näköinen.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
Vasemmalla on leikkurin alue, oikealla ei, raja näkyy melko selvästi suunnilleen keskellä kuvaa hieman viistosti.

Leikkuria voi ohjata joko siitä itsestään tai kätevän kännykkäsovelluksen kautta. Toisinaan leikkuri lähettää kännykkään ilmoituksen, että se on juuttunut jonnekin esim, johonkin maasta sojottavaan oksan tynkään tai mutaiseen kohtaan “sutimaan”. Sovelluksesta näkyy myös missä leikkuri on, jotta sitä ei tarvitse koko pihan alueelta lähteä etsimään.

Leikkurilla on oma katos, joka toimii latausaseman suojana. Itse leikkuri kestää kyllä sateenkin, joskin itse komennan sen kovalla sateella talliinsa lepäämään.

Meillä kun on tuo kameravalvonta joka puolella pihaa ja taloa, niin on hauskaa katsoa mikä hiippari siellä liikkuu, kun kännykkä alkaa hälyyttää. Yleensähän se on tietty Polle, joka saapuu toiselle alueelle leikkaamaan 😀

Alla Polle on tullut kapeahkoa käytävää pitkin talon rinteiselta vierustalta ylös tänne yläpihalle. GPS:llä varustettu leikkuri hallitsee paremmin tällaiset alueet, kun se osaa käyttää sekä reunajohtoja, että GPS paikannusta apuna reittinsä suunnittelussa.

Meidän koiria ei myöskään leikkuri erityisemmin kiinnosta, kuten ei kiinnosta robotti-imuritkaan 🙂

Leikkuri on ollut todella kätevä juuri tuolla ompputarhassa, jossa oksat ovat niin matalalla, että muulla leikkurilla puiden alta on hankalaa leikata. Punkit pysyy kurissa, kun nurmi on sieltä lyhyt ja itsekin säästyy oksien raapimiselta ja matalien puiden alta leikkaamiselta, kun on tällainen kätevä robotti 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.