Testissä robottiruohonleikkuri Husqvarna Automower 315X

Testissä robottiruohonleikkuri Husqvarna Automower 315X
Leikkuujälki on todella tasaista ja siistiä! Terää saa laskettua useaan eri asentoon. Meillä se taitaa olla toiseksi ylimmässä, eli toiseksi korkeimmassa. Meillä on sen verran moukurainen nurmikko, jossa on paljon kiviä ja omenoita, että alemmas sitä ei uskalla laittaa. Ruoho on silti oikein lyhyen ja siistin näköinen.

Moikka moi arvoisa puutarhan ystävä!

Tänään kerron teille kokemuksiani Husqvarna Automower 315X robottiruohonleikkurista, mutta ennen sitä kerron, että meillä täällä ei ole ollenkaan siilejä 🙁 Harmillista, koska rakastan siilejä, mutta hyvä puoli siksi, että täällä voi turvallisesti käyttää robottileikkuria 🙂

Miten Husqvarnan robottileikkuri suoriutuu meidän hieman rinteissä, ja paljon puita ja kukkapenkkejä sisältävässä puutarhassamme ja oliko sen asennus hankalaa?

Leikkureita on muutamaa eri kokoista ja tehoista ja leikkuri ylensä valitaankin sen leikattavan nurmikon koon mukaan. Meille saapui tuo keskikokoinen 315X versio, sillä siinä oli lisäksi sisäänrakennettu GPS ja nettiyhteys sekä ajovalot ja PIN-koodi. PIN-koodi estää varkaudet, tai ainakin leikkurin käyntiin lähdön ja GPS:llä taas näkee koko ajan missä leikkuri on. Eräs voro olikin menettänyt pöllimänsä leikkurin juuri näiden ominaisuuksien ansiosta, eli mikäli suunnittelet leikkurin hankintaa, kannattaa se pari sataa laittaa lisää leikkurin hintaan, jotta saa nämä lisävarusteet mukaan 🙂

Leikkurin asennus oli niin helppo, että olisin saanut sen ihan ilman apuakin asennettua. Leikkurin ulkorajat asennetaan johdolla naputtelemalla pienet muovipiikit kiinnikkeiksi maahan n. 75cm välein. Leikkuualuetta voi myöhemmin laajentaa vaikka miten paljon leikkaamalla johdon katki laajennettavan alueen kohdalta ja tekemällä johtoon jatkon geeliä sisältävillä liittimillä. Olemmekin jatkaneet ”Pollen” aluetta jo kahdesti ja nyt se ajaa alapihalta yläpihalle terassin vierestäkin leikkaamaan, kun alkuperäinen alue oli vain ompputarhassa.

Leikkurin voi ajastaa työskentelemään milloin itselleen parhaiten sopii. Leikkuri ajaa itse laturiin lepäämään ja lähtee taas leikkaamaan ajastus aikojen puitteissa. Meillä Polle on nyt laitettu töihin klo 6-24 ja muun ajan se nukkuu.

Leikkurin leikkausreitti on sattumanvarainen, jotta se ei jätä nurmikkoon uria ajan mittaan. Se osaa väistää hyvin puut ja esteet, mutta leikkaa silti puidenkin juurilta niin hyvin, että edes trimmerille ei ole tuolla alueella enää käyttöä.

Leikkuujälki on todella tasaista ja siistiä! Terää saa laskettua useaan eri asentoon. Meillä se taitaa olla toiseksi ylimmässä, eli toiseksi korkeimmassa. Meillä on sen verran moukurainen nurmikko, jossa on paljon kiviä ja omenoita, että alemmas sitä ei uskalla laittaa. Ruoho on silti oikein lyhyen ja siistin näköinen.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
Vasemmalla on leikkurin alue, oikealla ei, raja näkyy melko selvästi suunnilleen keskellä kuvaa hieman viistosti.

Leikkuria voi ohjata joko siitä itsestään tai kätevän kännykkäsovelluksen kautta. Toisinaan leikkuri lähettää kännykkään ilmoituksen, että se on juuttunut jonnekin esim, johonkin maasta sojottavaan oksan tynkään tai mutaiseen kohtaan ”sutimaan”. Sovelluksesta näkyy myös missä leikkuri on, jotta sitä ei tarvitse koko pihan alueelta lähteä etsimään.

Leikkurilla on oma katos, joka toimii latausaseman suojana. Itse leikkuri kestää kyllä sateenkin, joskin itse komennan sen kovalla sateella talliinsa lepäämään.

Meillä kun on tuo kameravalvonta joka puolella pihaa ja taloa, niin on hauskaa katsoa mikä hiippari siellä liikkuu, kun kännykkä alkaa hälyyttää. Yleensähän se on tietty Polle, joka saapuu toiselle alueelle leikkaamaan 😀

Alla Polle on tullut kapeahkoa käytävää pitkin talon rinteiselta vierustalta ylös tänne yläpihalle. GPS:llä varustettu leikkuri hallitsee paremmin tällaiset alueet, kun se osaa käyttää sekä reunajohtoja, että GPS paikannusta apuna reittinsä suunnittelussa.

Meidän koiria ei myöskään leikkuri erityisemmin kiinnosta, kuten ei kiinnosta robotti-imuritkaan 🙂

Leikkuri on ollut todella kätevä juuri tuolla ompputarhassa, jossa oksat ovat niin matalalla, että muulla leikkurilla puiden alta on hankalaa leikata. Punkit pysyy kurissa, kun nurmi on sieltä lyhyt ja itsekin säästyy oksien raapimiselta ja matalien puiden alta leikkaamiselta, kun on tällainen kätevä robotti 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: