Testissä robotti-imuri Roborock S6 vs. Roomba

Testissä robotti-imuri Roborock S6 vs. Roomba

Moikka moi arvoisa lukijani!

Eilen meille saapui robotti-imuri numero 2. Pääset kurkkaamaan ekan robomme Roomban testaamista yhdessä aiemmassa kirjoituksessani. Valitsin Roomban puhtaasti myyjäliikkeen suosituksen perusteella, sillä se oli suodattimiltaan ja muilta toiminnoiltaan paras lemmikkitalouteen. Eilen sitten saapui netissä parhaimmat arvostelut saanut Xiaomi Roborock S6, jossa on myös moppaustoiminto.

Ja kuten tuolla Roomban blogikirjoituksessakin harmittelin, ei Roombassa ole kovinkaan älykäs navigointisysteemi ja se tuntuu imuroivan aika sekavassa järjestyksessä huoneet pyörien sinne ja tänne imuroinnin kestäessä tolkuttoman kauan!
Roborock sen sijaan imuroi huoneet siistissä ees-taas liikkeessä ja koko talon imurointiin meni alle 40 minuuttia (n.100 neliötä).

Kun Roomban mukana tuli lisäpalikka, jolla saa aikaan virtuaalisen seinän alueelle, jonne ei kaivata imurointia, tulee Roborockin mukana erittäin laajahallintainen kännykkäsovellus, jossa alueita ja virtuaaliseiniä voi tehdä kännykällä helposti vaikka ennen jokaista imurointikertaa ja niin useita kuin tarve vaatii.

Xiaomin kännykkäsovelluksesta näkee myös suodattimien ja muiden osien käytön sekä vaihtotarpeen, ja myös kotiinpaluu sujui Roborockilta vaivatta, kun Roomba eksyi silläkin matkalla.

Roborock komennettu lataukseen talon toisesta päästä.

Roomba imuroi sen verran sekavasti etten uskaltanut koskaan päästää sitä olohuoneeseen, jossa meillä on papukaijat ja telkkarin johtoja yms. Roborock sen sijaan on sen verran älykkäämpi, että kännykkäsovelluksesta voi katsoa reaaliaikaisesti missä imuri menee ja tarvitteassa estää sen pääsy esim. johtoihin vaikka sillä virtuaaliseinällä. Olkkari meni siis vaivatta Roborockilla ja se imuroi niin sohvan alta kuin telkkarin johdoistakin, ja selvisi kummastakin ihan hyvin! Myös paksu karvalankamatto sujui vaivatta eikä robotilla ollut mitään ongelmia senkään kanssa.

Roborockissa on myös moppaustoiminto, jota en vielä ole kokeillut, mutta päivitän tänne blogin loppuun kyllä heti kun ehdin sitä testata! Kaikinpuolin olen tyytyväinen Roborockiin ja niin ovat perheen lemmikitkin, kun robotti kulkee loogisessa järjestyksessä eikä tule törmäilemään nukkumapaikkoihin enää uudestaan kerran sieltä imuroituaan.

Kiitos, että luit. Palaa joskus kurkkaamaan miten moppaus tällä robotti-imurilla sujui 🙂

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

29.5.2020 Lisäys

Nyt on sitten moppaustoimintoakin päästy kokeilemaan kolmeen eri huoneseen. Siistiä jälkeä tekee sellaiseen perus puhtaaseen huoneeseen, kuten meillä takkahuone ja makkari. Lattiat todella näytti kiiltävän robotti-imurin moppauksen jäljiltä.

Keittiö sen sijaan jäi hiukan epäpuhtaaksi, koska keittiössä on paljon koirien sisälle tuomaa hiekkaa ja pölyä. Mikään varsinainen moppi tuo ei toki olekaan, vaan pieni litteä vesisäiliö imurin alla, joka päästää haluamasi verran pesuvettä vesisäiliöön kiinnitettyyn mikrokuituliinaan.

Veden määrää voi itse säätää ja säiliöön voi myös laittaa pesuainetta jos haluaa. Mielestäni pienimmällä vesimäärällä tuolla pikkusäiliöllä pyyhkii varmaan 3-4 huonetta, jos säiliö on täynnä. Itse laitoin säiliöön ehkä kolmasosan pesuvettä ja se riitti yhteen huoneeseen ja jäi aika paljon yli.

Lisäys syyskuussa. Robotti-imuri on nyt ollut talossa muutaman kuukauden ja en voisi ostokseeni tyytyväisempi olla! Elämä on nykyään niin helppoa ja stressitöntä, kun voi laittaa imurin päälle vaikka siksi aikaa, kun itse käy kaupassa. Koirat osaavat mennä omien makuualustojensa päälle makoilemaan kun robotti siivoaa ja koska meidän koirilla on koko 5 vuotisen meillä asumisen aikana ollut tasan yhden kerran sellainen ripuli, että kakit oli päässyt sisälle, uskallan hyvin jättää robotin töihin vaikken olisi itse kotonakaan! Tätä en kuitenkaan suosittele kaikille, sillä olemmehan kaikki nähneet ne hupivideot, missä robotti-imuri levittää koiran jätökset koko taloon 😀

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Moppaus toiminto on myös oivallinen, emme ole täällä talossa tavallista imuria tai moppia käyttäneet sen koommin kun robotti tuli taloon, pois lukien tietty jotakin sohvan tms. imuroimista, johon edelleen tarvitaan perinteinen imuri hommiin 🙂