Moikka moi arvoisa lukijani!

Eilen meille saapui robotti-imuri numero 2. Pääset kurkkaamaan ekan robomme Roomban testaamista yhdessä aiemmassa kirjoituksessani. Valitsin Roomban puhtaasti myyjäliikkeen suosituksen perusteella, sillä se oli suodattimiltaan ja muilta toiminnoiltaan paras lemmikkitalouteen. Eilen sitten saapui netissä parhaimmat arvostelut saanut Xiaomi Roborock S6, jossa on myös moppaustoiminto.

Ja kuten tuolla Roomban blogikirjoituksessakin harmittelin, ei Roombassa ole kovinkaan älykäs navigointisysteemi ja se tuntuu imuroivan aika sekavassa järjestyksessä huoneet pyörien sinne ja tänne imuroinnin kestäessä tolkuttoman kauan!
Roborock sen sijaan imuroi huoneet siistissä ees-taas liikkeessä ja koko talon imurointiin meni alle 40 minuuttia (n.100 neliötä).

Kun Roomban mukana tuli lisäpalikka, jolla saa aikaan virtuaalisen seinän alueelle, jonne ei kaivata imurointia, tulee Roborockin mukana erittäin laajahallintainen kännykkäsovellus, jossa alueita ja virtuaaliseiniä voi tehdä kännykällä helposti vaikka ennen jokaista imurointikertaa ja niin useita kuin tarve vaatii.

Xiaomin kännykkäsovelluksesta näkee myös suodattimien ja muiden osien käytön sekä vaihtotarpeen, ja myös kotiinpaluu sujui Roborockilta vaivatta, kun Roomba eksyi silläkin matkalla.

Roborock komennettu lataukseen talon toisesta päästä.

Roomba imuroi sen verran sekavasti etten uskaltanut koskaan päästää sitä olohuoneeseen, jossa meillä on papukaijat ja telkkarin johtoja yms. Roborock sen sijaan on sen verran älykkäämpi, että kännykkäsovelluksesta voi katsoa reaaliaikaisesti missä imuri menee ja tarvitteassa estää sen pääsy esim. johtoihin vaikka sillä virtuaaliseinällä. Olkkari meni siis vaivatta Roborockilla ja se imuroi niin sohvan alta kuin telkkarin johdoistakin, ja selvisi kummastakin ihan hyvin! Myös paksu karvalankamatto sujui vaivatta eikä robotilla ollut mitään ongelmia senkään kanssa.

Roborockissa on myös moppaustoiminto, jota en vielä ole kokeillut, mutta päivitän tänne blogin loppuun kyllä heti kun ehdin sitä testata! Kaikinpuolin olen tyytyväinen Roborockiin ja niin ovat perheen lemmikitkin, kun robotti kulkee loogisessa järjestyksessä eikä tule törmäilemään nukkumapaikkoihin enää uudestaan kerran sieltä imuroituaan.

Kiitos, että luit. Palaa joskus kurkkaamaan miten moppaus tällä robotti-imurilla sujui 🙂

29.5.2020 Lisäys

Nyt on sitten moppaustoimintoakin päästy kokeilemaan kolmeen eri huoneseen. Siistiä jälkeä tekee sellaiseen perus puhtaaseen huoneeseen, kuten meillä takkahuone ja makkari. Lattiat todella näytti kiiltävän robotti-imurin moppauksen jäljiltä.

Keittiö sen sijaan jäi hiukan epäpuhtaaksi, koska keittiössä on paljon koirien sisälle tuomaa hiekkaa ja pölyä. Mikään varsinainen moppi tuo ei toki olekaan, vaan pieni litteä vesisäiliö imurin alla, joka päästää haluamasi verran pesuvettä vesisäiliöön kiinnitettyyn mikrokuituliinaan.

Veden määrää voi itse säätää ja säiliöön voi myös laittaa pesuainetta jos haluaa. Mielestäni pienimmällä vesimäärällä tuolla pikkusäiliöllä pyyhkii varmaan 3-4 huonetta, jos säiliö on täynnä. Itse laitoin säiliöön ehkä kolmasosan pesuvettä ja se riitti yhteen huoneeseen ja jäi aika paljon yli.

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: