Sosiaalinen rajoittuneisuus ja miten se haittaa esim. yritystoimintaa

Moikka taas ihana lukijani!

Tänään kirjoitan asiasta, jota et näe minusta päältä päin, mutta joka vaikuttaa ja vaikeuttaa elämäni kaikilla sen osa-alueille. Eniten ehkä juuri yrittäjyydessä.

Se on ADD, eli tutummin tarkkaavaisiishäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja paniikkihäiriö.

ADD vaikeuttaa eniten keskittymiskykyäni ja sen huomaat luultavasti helpoiten minusta. Ulkopuoliselle se näkyy mm. puheen keskeyttämisenä sekä kuulemisen vajaudella, eli näytän kuuntelevan, mutta asia ei välttämättä rekisteröidy perille asti. Itselleni keskittymisvaikeus näkyy yrittäjyydessä mm. tilauksia pakatessa, jolloin minulle sattuu virheitä jos samassa tilassa on muita ja he häiritsevät keskittymistäni esim. juttelullaan.

Keskittymisvaikeudet korostuvat stressaavissa tilanteissa ja niiden jälkeen. Useimmiten tarvitsen päivän palautumisajan esim. asioilla käymisen jälkeen tai jonkin tapaamisen jälkeen, sillä keskittyminen on mahdotonta kuormittuneena.

Sosiaaliset tilanteet ovat minulle äärimmäisen vaikeita. Tätä voi olla ulkopuolisen vaikeaa ymmärtää varsinkin kun ulkopuolelle ei sairaudesta näy mitään viitteitä.

Et näe päälle, että olen ollut nukkumatta tai nukkunut huonosti. Et huomaa, että vatsani on ollut sekaisin ja kipeä jo muutaman päivän etukäteen. Et näe minusta päälle, että olen ollut kotona kireä ja äreä jo useita päiviä, ja että tavarat ovat saattaneet lennellä ja hajora. Et näe päälle, että kommunikaatio kanssasi on vaatinut minulta äärettömän paljon ponnisteluja ja, että olen väsynyt ja rasittunut useita päiviä tämän jälkeen.

Jalkavikaisen sairaus on helpompaa ymmärtää, koska kävelemisen vaikeus on silmällä havaittavissa. Sosiaalisten tilanteiden pelkoa ei taas välttämättä huomaa laisinkaan.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Sosiaalinen kanssakäyminen ihmisten kanssa on minulle niin kuormittavaa, että jätän yleensä asian hoitamatta mikäli sen hoitaminen edellyttää puhelimessa puhumista tai paikan päällä käymistä. Sosiaalinen kanssakäyminen on sen verran kuormittavaa, että yritystoimintani on kärsinyt suuresti sen takia. En voi esim. osallistua messuille, kursseille, yrittäjien verkostoitumisiin oikeastaan ollenkaan. En pysty aina kysymään tavarantoimittajalta alv-vähennystä tai tukkupuolen tunnuksia, etenkään alkuaikoina. Nyttemmin ne on hoidettu, mutta sain siihen vähän apuja 😊

Sosiaalinen rajoittuneisuus vaikuttaa myös arjessani. Viimeksi esim. Katinkullan kylpylässä jäi perheeltämme kylpyläpuoli käymättä, koska en pystynyt menemään sinne ihmispaljouteen. Alkukesällä Puolassa jäi suolakaivosreissu tekemättä ja vesipuisto käymättä samasta syystä. Onneksi perheeni on ymmästäväinen eikä kukaan koskaan syyllistä näkemättä ja kokematta jääneiden asioiden vuoksi minua 💖

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Yksi vastaus

  1. Kuormittuminen sosiaalisista tilanteista ja ihmispaljoudesta on tuttua vaikka tykkäänkin olla ihmisten kanssa tekemisissä. Lomaillessa vältän sesonkiaikoja. Kun ihmisiä on vähemmän, näkee aivan eri tavalla koko lomapaikan eikä tarvitse jonotella mihinkään 🙂

Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: