Romanttinen päivä Jussarön vanhassa sotilassaaressa

Moikka moi pitkästä aikaa!

Artikkeli on alunperin julkaistu vanhassa blogissani elokuussa 2018.

Anteeksi, että on mennyt tovi taas, kun olen tänne uusia paikkoja päivitellyt vaikka useassakin paikassa lopulta päästiin kesän aikana käymään!

Blogiini on yhtäkkiä tulvahtanut hirmu määrä uusia tilaajia! Kiitos! Olen ymmälläni, mutta todella otettu!

Miehen kanssa saatiin jokin aika takaperin viettää ihana aurinkoinen ja romanttinen päivä Jussarössä, vanhalla sotilassaarella. Romanttisen paikasta tekee kaikki sen somat kallionkolot, hiekkarannat, ja kallioille kivillä kirjoitetut rakkaudenosoitukset, katso kuvat niin näet!

Olimme nähneet esitteen Jussaröstä, kun taannoin teimme roadtripin Kemiönsaareen ja löysimme Vestanfjärdistä nipun lähialueiden esitteitä. Yhdessä esitteessä kerrottiin Jussarön sotilassaaresta joka nyt oli avattu yleisölle ja jossa sijaitsee erikoinen ranta nimeltään Iron Beach.

Ajatus Jussaröön menemisestä kyti mielessä siitä asti ja kerran olimme sinne jo menossakin, mutta miehelleni iski se selittämätön korkea kuume ja reissu peruuntui. Tänään meillä vihdoin oli lapsivapaata kahdenkeskistä aikaa ja päätimme tehdä reissun nyt.

Minä jätin puhelimen kotiin reissun ajaksi, koska muutoin minun tulee helposti selattua somea ja keskittyminen menee siihen ympäröivistä maisemista nauttimisen sijaan ja juuri tällä hetkellä olen kipeästi luonnon vaikutuksen tarpeessa ja ajattelin varmistaa saavani siitä kaiken irti minkä vaan voi jättämällä luurin kotiin. Päätös oli mitä loistavin, enkä kaivannut luuria kertaakaan koko reissulla, itseasiassa, minun ei tee edelleenkään mieli selailla somea luurilla!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Mukana siis vain Olympus Pen 7 ja sille Panasonicin 14mm 2.5 objektiivi sekä laukussa 25 millinen, jota tosin käytin vasta aivan reissun lopussa.

Jussarö on saari lähes ulkomerellä Tammisaaren edustalla. Sinne voi mennä omalla veneellä tai hauskalla taksiveneellä jollaisella me nyt mentiin. Paikka oli niin kaunis, että jos/kun me joskus ostamme nukkumapaikallisen veneen, menemme tuonne varmasti uudestaan ja uudestaan ?

Saarella on paljon punkkeja ja aivan ensimmäiseksi suihkutettiinkin itseemme omatekemääni tehoavaa “Punkki Hus” punkkikarkotetta, jonka ohjeen löydät tästä blogista.

Saarella oli paljon autioita rakennuksia, metsää, kallioita, kauniita rantoja sekä tietty kaivokseen liittyvä vanha rikastamo ja näkötorniksi tehty vanha majakka. Joku onnekas oli saanut jopa ostaa itselleen palan Jussaröötä ja alue olikin kyltein kielletty.

Mielenkiintoisin paikka oli Iron Beach, rantapoukama jonka hiekka on punertavaa ja metallinhohtoista. Lukemamme juttu pyörivistä kompassin neuloista tosin ei pitänyt paikkaansa, ainakin minun Suuntoni näytti joka kohdassa saarta vipattamatta pohjoiseen, jopa Iron Beachilla.

Jussarön rantakalliot ottivat aallot upeasti vastaan ja jään joskus aiheuttamissa ohuissa kalliorailoissa kuului aaltojen suhinaa useiden metrien päässä vesirajasta. Vaahtopäisiä aaltoja syntyi muutamassakin kohdassa lähellä rantaa ja arvaan, että veden pinnan alla oli melkoista karikkoa. Saaren edustalle onkin haaksirikkoutunut lukuisia aluksia.

Romanttista saarella oli sen monille sileille kallioille kivillä kirjoitetut rakkausviestit <3 Mekin kirjoitimme sinne omamme <3

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Mieheni löysin minulle myös kauniin litteän sydämen muotoisen kiven jonka otimme muistoksi retkestä <3

Reissu oli mitä mahtavin! Vaikka olimme varautuneet sateeseen ja huonoon säähän, saimme vettä päällemme vain mennessämme autolla Baggöhön.

Koko päivän Jussarössä ollessamme aurinko paistoi ja vaikka se oli saari keskellä lähes ulkomerta, siellä oli huomattavasti lämpimämpää kuin kotiin tullessamme täällä sisäsaaristossa 🙂

Alla video Jussaröstä suoraan kännykästä:

Ja loput kuvat kuvapankissani https://johanna-amnelin.smugmug.com/Places/Jussarö

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: