Romanttinen päivä Jussarön vanhassa sotilassaaressa

Moikka moi pitkästä aikaa!

Artikkeli on alunperin julkaistu vanhassa blogissani elokuussa 2018.

Anteeksi, että on mennyt tovi taas, kun olen tänne uusia paikkoja päivitellyt vaikka useassakin paikassa lopulta päästiin kesän aikana käymään!

Blogiini on yhtäkkiä tulvahtanut hirmu määrä uusia tilaajia! Kiitos! Olen ymmälläni, mutta todella otettu!

Miehen kanssa saatiin jokin aika takaperin viettää ihana aurinkoinen ja romanttinen päivä Jussarössä, vanhalla sotilassaarella. Romanttisen paikasta tekee kaikki sen somat kallionkolot, hiekkarannat, ja kallioille kivillä kirjoitetut rakkaudenosoitukset, katso kuvat niin näet!

Olimme nähneet esitteen Jussaröstä, kun taannoin teimme roadtripin Kemiönsaareen ja löysimme Vestanfjärdistä nipun lähialueiden esitteitä. Yhdessä esitteessä kerrottiin Jussarön sotilassaaresta joka nyt oli avattu yleisölle ja jossa sijaitsee erikoinen ranta nimeltään Iron Beach.

Ajatus Jussaröön menemisestä kyti mielessä siitä asti ja kerran olimme sinne jo menossakin, mutta miehelleni iski se selittämätön korkea kuume ja reissu peruuntui. Tänään meillä vihdoin oli lapsivapaata kahdenkeskistä aikaa ja päätimme tehdä reissun nyt.

Minä jätin puhelimen kotiin reissun ajaksi, koska muutoin minun tulee helposti selattua somea ja keskittyminen menee siihen ympäröivistä maisemista nauttimisen sijaan ja juuri tällä hetkellä olen kipeästi luonnon vaikutuksen tarpeessa ja ajattelin varmistaa saavani siitä kaiken irti minkä vaan voi jättämällä luurin kotiin. Päätös oli mitä loistavin, enkä kaivannut luuria kertaakaan koko reissulla, itseasiassa, minun ei tee edelleenkään mieli selailla somea luurilla!

Mukana siis vain Olympus Pen 7 ja sille Panasonicin 14mm 2.5 objektiivi sekä laukussa 25 millinen, jota tosin käytin vasta aivan reissun lopussa.

Jussarö on saari lähes ulkomerellä Tammisaaren edustalla. Sinne voi mennä omalla veneellä tai hauskalla taksiveneellä jollaisella me nyt mentiin. Paikka oli niin kaunis, että jos/kun me joskus ostamme nukkumapaikallisen veneen, menemme tuonne varmasti uudestaan ja uudestaan ?

Saarella on paljon punkkeja ja aivan ensimmäiseksi suihkutettiinkin itseemme omatekemääni tehoavaa “Punkki Hus” punkkikarkotetta, jonka ohjeen löydät tästä blogista.

Saarella oli paljon autioita rakennuksia, metsää, kallioita, kauniita rantoja sekä tietty kaivokseen liittyvä vanha rikastamo ja näkötorniksi tehty vanha majakka. Joku onnekas oli saanut jopa ostaa itselleen palan Jussaröötä ja alue olikin kyltein kielletty.

Mielenkiintoisin paikka oli Iron Beach, rantapoukama jonka hiekka on punertavaa ja metallinhohtoista. Lukemamme juttu pyörivistä kompassin neuloista tosin ei pitänyt paikkaansa, ainakin minun Suuntoni näytti joka kohdassa saarta vipattamatta pohjoiseen, jopa Iron Beachilla.

Jussarön rantakalliot ottivat aallot upeasti vastaan ja jään joskus aiheuttamissa ohuissa kalliorailoissa kuului aaltojen suhinaa useiden metrien päässä vesirajasta. Vaahtopäisiä aaltoja syntyi muutamassakin kohdassa lähellä rantaa ja arvaan, että veden pinnan alla oli melkoista karikkoa. Saaren edustalle onkin haaksirikkoutunut lukuisia aluksia.

Romanttista saarella oli sen monille sileille kallioille kivillä kirjoitetut rakkausviestit <3 Mekin kirjoitimme sinne omamme <3

Mieheni löysin minulle myös kauniin litteän sydämen muotoisen kiven jonka otimme muistoksi retkestä <3

Reissu oli mitä mahtavin! Vaikka olimme varautuneet sateeseen ja huonoon säähän, saimme vettä päällemme vain mennessämme autolla Baggöhön.

Koko päivän Jussarössä ollessamme aurinko paistoi ja vaikka se oli saari keskellä lähes ulkomerta, siellä oli huomattavasti lämpimämpää kuin kotiin tullessamme täällä sisäsaaristossa 🙂

Alla video Jussaröstä suoraan kännykästä:

Ja loput kuvat kuvapankissani https://johanna-amnelin.smugmug.com/Places/Jussarö

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.