Ihanaa sunnuntai aamua sinulle arvoisa lukijani!

Eilen vietin stressittömän aurinkoisen päivän kahdestaan mieheni kanssa sellaisessa romanttisessa paikassa kuin Jussarö. Miten vanha sotilassaari voi olla romanttinen, saatat miettiä? No katso kuvat niin tiedät!

Olimme nähneet esitteen Jussaröstä, kun taannoin teimme roadtripin Kemiönsaareen ja löysimme Vestanfjärdistä nipun lähialueiden esitteitä. Yhdessä esitteessä kerrottiin Jussarön sotilassaaresta joka nyt oli avattu yleisölle ja jossa sijaitsee erikoinen ranta nimeltään Iron Beach.

Ajatus Jussaröön menemisestä kyti mielessä siitä asti ja kerran olimme sinne jo menossakin, mutta miehelleni iski se selittämätön korkea kuume ja reissu peruuntui. Tänään meillä vihdoin oli lapsivapaata kahdenkeskistä aikaa ja päätimme tehdä reissun nyt.

Minä jätin puhelimen kotiin reissun ajaksi, koska muutoin minun tulee helposti selattua somea ja keskittyminen menee siihen ympäröivistä maisemista nauttimisen sijaan ja juuri tällä hetkellä olen kipeästi luonnon vaikutuksen tarpeessa ja ajattelin varmistaa saavani siitä kaiken irti minkä vaan voi jättämällä luurin kotiin. Päätös oli mitä loistavin, enkä kaivannut luuria kertaakaan koko reissulla, itseasiassa, minun ei tee edelleenkään mieli selailla somea luurilla!

Mukana siis vain Olympus Pen 7 ja sille Panasonicin 14mm 2.5 objektiivi sekä laukussa 25 millinen, jota tosin käytin vasta aivan reissun lopussa.

Jussarö on saari lähes ulkomerellä Tammisaaren edustalla. Sinne voi mennä omalla veneellä tai hauskalla taksiveneellä jollaisella me nyt mentiin. Paikka oli niin kaunis, että jos/kun me joskus ostamme nukkumapaikallisen veneen, menemme tuonne varmasti uudestaan ja uudestaan 💖

Saarella on paljon punkkeja ja aivan ensimmäiseksi suihkutettiinkin itseemme omatekemääni tehoavaa ”Punkki Hus Hus” punkkikarkotetta.

Saarella oli paljon autioita rakennuksia, metsää, kallioita, kauniita rantoja sekä tietty kaivokseen liittyvä vanha rikastamo ja näkötorniksi tehty vanha majakka. Joku onnekas oli saanut jopa ostaa itselleen palan Jussaröötä ja alue olikin kyltein kielletty.

Mielenkiintoisin paikka oli Iron Beach, rantapoukama jonka hiekka on punertavaa ja metallinhohtoista. Lukemamme juttu pyörivistä kompassin neuloista tosin ei pitänyt paikkaansa, ainakin minun Suuntoni näytti joka kohdassa saarta vipattamatta pohjoiseen, jopa Iron Beachilla.

Jussarön rantakalliot ottivat aallot upeasti vastaan ja jään joskus aiheuttamissa ohuissa kalliorailoissa kuului aaltojen suhinaa useiden metrien päässä vesirajasta. Vaahtopäisiä aaltoja syntyi muutamassakin kohdassa lähellä rantaa ja arvaan, että veden pinnan alla oli melkoista karikkoa. Saaren edustalle onkin haaksirikkoutunut lukuisia aluksia.

Mainos
Saaren Taika - Puhdasta kosmetiikkaa saaristosta! Saaren Taika® - Puhdasta kosmetiikkaa saaristosta
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Romanttista saarella oli sen monille sileille kallioille kivillä kirjoitetut rakkausviestit <3 Mekin kirjoitimme sinne omamme <3

Mieheni löysin minulle myös kauniin litteän sydämen muotoisen kiven jonka otimme muistoksi retkestä <3

Reissu oli mitä mahtavin! Vaikka olimme varautuneet sateeseen ja huonoon säähän, saimme vettä päällemme vain mennessämme autolla Baggöhön. Koko päivän Jussarössä ollessamme aurinko paistoi ja vaikka se oli saari keskellä lähes ulkomerta, siellä oli huomattavasti lämpimämpää kuin kotiin tullessamme täällä sisäsaaristossa 🙂

Täydellisen päivän kruunasi tähän mennessä paras lehtipihvi mitä olen koskaan saanut! Tammisaaren Ravintola Haraldsin kävijöiden jättämät Facebook kommentit pitivät enemmän kuin paikkaansa, ruoka maistui taivaalliselta, pihvi oli pehmeä ja murea ja usko tai älä, mutta nyt sanon lehtipihvin olleen suussasulava! Ja annokset olivat jättisuuret (ja hinta pieni, 15€), tänne tulemme takuulla uudestaan!

Ja vielä uutisia hyvinvointiin, stressinsietoon ja organisointiin liittyen. Työpuhelimeni on nykyään ajastettu hiljenemään kello 15 joka arki päivä ja olemaan hiljaa myös viikonloput. Myös Fb- ja Insta ilmoitukset on hiljennetty. Vähennän Facessa roikkumista ja feedin selaamista ja keskityn enemmän vaikkapa ulkoiluun tai johonkin muuhun 🙂 Eilinen kännykätön päivä tuntui niin hyvältä, etten halua siihen sinisen valon ja ruudun selaamisen tottumukseen enää palata. Ystävät ja sukulaiset tavoittaa minut omasta numerostani, työpuhelimeen ei siis kannata enää soitella 🙂

Tässä vielä videokooste eilisestä, kiitos, että luit, tällä kertaa en kehoita sinua menemään ostoksille Butik-O:hon, sillä tilauksia on tullut lähipäivinä niin paljon, että suman purkamiseen kuluu tavallista kauemmin aikaa, nähtävästi hien hajusta on kärsinyt siis moni muukin kuin minä ja kaikki haluavat löytää avun ongelmaan 🙂 Mukavaa, että pystyin olla avuksi, ja kiitos kaikille tilaajille itseni ja suolasaippuan valmistajan puolesta <3