Päiväretki Kemiönsaaressa, lauttamatka Rosalaan, viikinkikeskus ja lopuksi Taalintehtaan Portside ravintola

Moikkamoi arvoisa lukijani!

Tänään nautittiin oikein urakalla, kun ajaa päräytettiin Kemiönsaaren kauniiseen Kasnäsiin ja mentiin sieltä autolautta Auroralla yli Hiittisten saareen Rosalaan. Rosalassa on viikinkikeskus jossa pääsee sukeltamaan viikinkiajan elämään ja näkemään viikinkiajan laivoja, asumuksia, uhripaikkoja, sota-asuja ja aseita, ja paljon muuta!

Hiittinen on ollut viikinkien idäntien pysähdyspaikkana ja sieltä on löytynyt Suomen ainoa riimukiven kappale. Viikinkiaikaa on eletty karkeasti n. 700-luvusta 1200-luvulle, maankohoamisen vuoksi Hiittisistä on silloin ollut näkyvissä huomattavasti vähemmän kuin nykyään.

Viikingit asuttivat pääasiassa muutamaa kaupunkia Norjassa ja Tanskassa sekä hiukan useampaa Ruotsissa, Suomessa viikinkien ei ole tiedetty asuvan vaikka he vierailivatkin Suomessa tiettävästi usein. Olenpa kuullut, että tarinan mukaan viikingit olisivat kehuneet turkulaisia naisia maailman kauneimmiksi!

Monella meillä saattaa silti virrata viikinkiveri suonissa, ainakin mikäli sukututkimuksiin on uskomista 🙂

Kaunis Kasnäs ja sinne johtava mutkikas meren reunoja mukaileva tie valloitti mieleni, mutta autolautalta nähdyt ulkosaariston maisemat ne vasta olivatkin upeat! Vesi oli aavistuksen kirkkaampaa kuin meillä täällä Särkisalossa, mutta me olemmekin selkeästi sisäsaaristossa, kun Hiittinen on melkolailla viimeisiä asuttuja saariryhmiä ennen aavaa ulkomerta.

Kasnäsiin kuljettiin korkean ja komean Lövön sillan yli jolta aukeni upea saaristonäkymä kumpaankin suuntaan!

Autolautalle sai jonottaa, mutta jono oli maltillinen, noin parikymmentä auto ennen meitä. Kasnäsin satamassa oli toinen toistaan upeampia veneitä ja jahteja! Taas se haave isommasta veneestä nousi pinnalle ja selasinkin odottaessani taas nettivenettä ja katselin hintoja 😀

Vihdoin lautta tuli, aavistuksen myöhässä ja meitä alettiin “ajattaa” lautalle.

Lautalta näimme paljon paljon veneilijöitä jotka olivat tulleet nauttimaan aurinkoisesta ja lämpimästä sunnuntaista merelle <3 Maisemat kyllä hivelivät niin silmiä kuin sieluakin!

Lautalla oli hyvä paikka pitää pieni evästauko 😀

Hangon suunnalta oli tulijoita!

Långnäsin satamassa.

Tervetuloa viikinkikeskukseen, siitä lisää kuvia aiemmin linkittämässäni blogissa 🙂

Takaisin päin mennessä autoja olikin hiukan enemmän ja lautalla otettiin toinen kerroskin käyttöön.

Tällä purjeveneellä oli kiire 😀

Kotimatkalla ajoimme Taalintehtaalle syömään, siellä olikin käynnissä joku jazztapahtuma ja paljon väkeä paikalla! Taalintehdas on mulle tuttu paikka, sillä isälläni oli joskus kuljetusyritys ja hän ajoi erikoiskuljetuksia mm. betonipalkkia Taalintehtaalta. Olen ollut monesti mukana ja kerran niin kovalla pakkasella (-40c), että Porin(?) satamassa purku ei onnistunut muutoin kuin tilaamalla helikopteri nostamaan palkit pois kyydistä 🙂

Pakolliset makasiinikuvat 😀

Ja löysin mä Taalintehtaalta itselleni aarteenkin, tällaisen puuhellan päälle ripustettavan telineen jollaista olen etsinyt, mutten ole sopivaan hintaan löytänyt, tämä oli n. puolet halvemmalla kuin netin sisustuskaupoissa näkemäni!

Kiitos paljon, että jaksoit lukea 🙂 Jutun kuvat on otettu Olympus Pen E-PL7:lla ja Panasonicin 25mm 1.7. objektiivilla ja editoitu Lightroomissa. Hiukan sinisävyisemmät kuvat on otettu kännykällä (One Plus 3T) ja editoitu Snapseedillä

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.