Päiväretki Kemiönsaaressa, lauttamatka Rosalaan, viikinkikeskus ja lopuksi Taalintehtaan Portside ravintola

Päiväretki Kemiönsaaressa, lauttamatka Rosalaan, viikinkikeskus ja lopuksi Taalintehtaan Portside ravintola

Moikkamoi arvoisa lukijani!

Tänään nautittiin oikein urakalla, kun ajaa päräytettiin Kemiönsaaren kauniiseen Kasnäsiin ja mentiin sieltä autolautta Auroralla yli Hiittisten saareen Rosalaan. Rosalassa on viikinkikeskus jossa pääsee sukeltamaan viikinkiajan elämään ja näkemään viikinkiajan laivoja, asumuksia, uhripaikkoja, sota-asuja ja aseita, ja paljon muuta!

Hiittinen on ollut viikinkien idäntien pysähdyspaikkana ja sieltä on löytynyt Suomen ainoa riimukiven kappale. Viikinkiaikaa on eletty karkeasti n. 700-luvusta 1200-luvulle, maankohoamisen vuoksi Hiittisistä on silloin ollut näkyvissä huomattavasti vähemmän kuin nykyään.

Viikingit asuttivat pääasiassa muutamaa kaupunkia Norjassa ja Tanskassa sekä hiukan useampaa Ruotsissa, Suomessa viikinkien ei ole tiedetty asuvan vaikka he vierailivatkin Suomessa tiettävästi usein. Olenpa kuullut, että tarinan mukaan viikingit olisivat kehuneet turkulaisia naisia maailman kauneimmiksi!

Monella meillä saattaa silti virrata viikinkiveri suonissa, ainakin mikäli sukututkimuksiin on uskomista 🙂

Kaunis Kasnäs ja sinne johtava mutkikas meren reunoja mukaileva tie valloitti mieleni, mutta autolautalta nähdyt ulkosaariston maisemat ne vasta olivatkin upeat! Vesi oli aavistuksen kirkkaampaa kuin meillä täällä Särkisalossa, mutta me olemmekin selkeästi sisäsaaristossa, kun Hiittinen on melkolailla viimeisiä asuttuja saariryhmiä ennen aavaa ulkomerta.

Kasnäsiin kuljettiin korkean ja komean Lövön sillan yli jolta aukeni upea saaristonäkymä kumpaankin suuntaan!

Autolautalle sai jonottaa, mutta jono oli maltillinen, noin parikymmentä auto ennen meitä. Kasnäsin satamassa oli toinen toistaan upeampia veneitä ja jahteja! Taas se haave isommasta veneestä nousi pinnalle ja selasinkin odottaessani taas nettivenettä ja katselin hintoja 😀

Vihdoin lautta tuli, aavistuksen myöhässä ja meitä alettiin ”ajattaa” lautalle.

Lautalta näimme paljon paljon veneilijöitä jotka olivat tulleet nauttimaan aurinkoisesta ja lämpimästä sunnuntaista merelle <3 Maisemat kyllä hivelivät niin silmiä kuin sieluakin!

Lautalla oli hyvä paikka pitää pieni evästauko 😀

Hangon suunnalta oli tulijoita!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Långnäsin satamassa.

Tervetuloa viikinkikeskukseen, siitä lisää kuvia aiemmin linkittämässäni blogissa 🙂

Takaisin päin mennessä autoja olikin hiukan enemmän ja lautalla otettiin toinen kerroskin käyttöön.

Tällä purjeveneellä oli kiire 😀

Kotimatkalla ajoimme Taalintehtaalle syömään, siellä olikin käynnissä joku jazztapahtuma ja paljon väkeä paikalla! Taalintehdas on mulle tuttu paikka, sillä isälläni oli joskus kuljetusyritys ja hän ajoi erikoiskuljetuksia mm. betonipalkkia Taalintehtaalta. Olen ollut monesti mukana ja kerran niin kovalla pakkasella (-40c), että Porin(?) satamassa purku ei onnistunut muutoin kuin tilaamalla helikopteri nostamaan palkit pois kyydistä 🙂

Pakolliset makasiinikuvat 😀

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Ja löysin mä Taalintehtaalta itselleni aarteenkin, tällaisen puuhellan päälle ripustettavan telineen jollaista olen etsinyt, mutten ole sopivaan hintaan löytänyt, tämä oli n. puolet halvemmalla kuin netin sisustuskaupoissa näkemäni!

Kiitos paljon, että jaksoit lukea 🙂 Jutun kuvat on otettu Olympus Pen E-PL7:lla ja Panasonicin 25mm 1.7. objektiivilla ja editoitu Lightroomissa. Hiukan sinisävyisemmät kuvat on otettu kännykällä (One Plus 3T) ja editoitu Snapseedillä