Hiidenkirnut Jungfruholmenissa, veneretki Saaristomeren kansallispuistoon

Heippa taas ihana lukijani!

Jokos “käristyskupoli” alkaa kyllästyttää? Täällä helteisestä paahteesta nautiskellaan joko merellä tai kodin viileydessä. Ulkona ei juurikaan voi mitään puuhata, ainakaan kovin pitkää aikaa kerrallaan! Täällä on ollut mittarissa jo +32 asteen lukemia pahimmillaan ja tällaisina hellejaksoina kyllä tätä meren äärellä asumista osaa arvostaa. Vilvoittavien aaltojen syleilyyn kun voi pulahtaa melkein milloin ja mistä haluaa 🙂

Meillä on poikkeuksellisen puhtaat vedet täällä Särkisalossa. Itse en ole koko kolmen vuoden aikana mitä olen täällä asunut, nähnyt sinilevää. Nyttenkin kukintoja on jo useissa kaupungeissa havaittuna, viimeksi itse havaitseminamme Kemiön vesistöissä, mutta täällä Särkisalossa vedet ovat kirkkaat ja levättömät, ainakin vielä toistaiseksi!

Olen haaveillut näkeväni Kemiönsaaren Jungfroholmenin kaksois hiidenkirnun, mutta paikka sijaitsee saarella, jonne ei ole kulua muuta kuin vesitse! Pitkään pelkäsinkin, että pääsenkö sinne ikinä 🙁 Oman veneen hankinnan myötä tuollaisetkin retket onnistuu ja mikäpä ihanteellisempia paikka ottaa muutamia tuotekuvia samalla, kuin kaunis Saaristomeren kansallispuistomme.

Aloitimme reissumme kotisatamastamme, eli Särkisalon Förbystä, missä pysähdyttiin virkistävälle paikalliselle limulle Cafe Vinssiin, jonka aurinkoinen terassi kutsuu kaikkia merimaisemia arvostavia nautiskelemaan milloin virvokkeista, milloin livemusiikista.

Förbystä suuntasimme Kemiönsaaren vierustaa aina Lövön sillalle asti, sen ali ja sitä kautta Kemiönsaaren toiselle puolen, jossa Jungfruholmen sijaitsee.

Maisemat ovat melkoiset Kemiön vesistöillä ja reitti kiemurtelee toinen toistaan jylhempien saarten väleissä. Meriliikennettä oli aika paljon tällaisille Särkisalon vesiin tottuneille. Juur Jungfruholmenin edustalla lennähti komea kotka puiden yltä ja lokkien ahdistelemana laskeutui hetkeksi viereiselle kalliolle. En ollutkaan koskaan nähnyt kotkaa noin läheltä ja sen koko hämmästytti minua!

Pian kotka kuitenkin päätti jatkaa matkaansa lokit kannoillaan rääkyen!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Lopulta lokit ahdistivat kotkan männyn oksalle istuksimaan, ja mekin jatkoimme matkaamme ja rantauduimme sopivaan poukamaan saaren eteläiseen kärkeen. Kuvasimme tuotekuvia kaikessa rauhassa kun huomasimme kotkan kaartelevan yllämme.

Tuotekuvausten jälkeen veneilimme saaren toiseen päähän, josta on helpoin kävellä hiidenkirnuille. Saarella oli meidän lisäksi vain yksi vanhempi pariskunta. Saari oli puhdas ja koskemattoman oloinen, edes kunnon polkuja ei siellä kulkenut.

Jungfruholmen on ollut joskus ihan itsenäinen saari, mutta nykyisin se on kasvanut yhteen parin muun pienen saaren kanssa ja niitä kaikki yhdessä kutsutaan yleisimmin Högholmaksi. Paikka on osa Saaristomeren kansallispuistoa ja kuuluu UNESCOn perustamaan Saaristomeren Biosfäärialueen ytimeen.

Sen editse kulkee nykyinen merireitti, joka aiemmin, ennen vedenpinnan laskua, kulki saaren toiselta puolen. Jungfruholmen olikin merenkävijöiden levähdyspaikka ja siitä on kulkenut merireitti luultavasti jo rautakaudella!

Jääkauden merkit ovat täälä erittäin näkyviä. Veden pyöreäski hiomia siirtolohkareita on siellä täällä. Muinaisrantoja tai muinaisröykkiöitä oli myös saarella ja tottakai ne Saaristomeren suurimmat hiidenkirnut!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.