Sunnuntai Teijon kartanon alueella ja ruokailu Mathildedalissa Ruukin Krouvissa

Oikein ihanaa sunnuntaita arvoisa lukijani!

Tänään oli kaunis ja lämmin syyskuinen päivä ja päätettiin mieheni kanssa käväistä Teijon pitkospuilla kävelemässä. Nähtävästi niin oli päättänyt moni muukin, sillä Teijon luontotalolla oli niin ruuhkaa ettei autoa olisi saanut edes pysäköityä! Päätettiin sitten mennä toisaalle, sillä mikään ei ole “epärentouttavampaa” kuin rentouttava kävely tungoksessa ja mulla, kun aina on ykkösenä saada samalla myös mahdollisesti olohuonekelpoisia maisemakuvia ei “ihmistungoksesta notkuvat” pitkospuut vaikuttaneet lainkaan sellaiselle idealle jonka halusin toteuttaa 😀

Jatkoimme siis matkaa tietämättä minne mennä. Jokaisella P-paikalla lähelläkin Teijon kansallispuistoa vaikutti olevan ihmisiä ja autoja tunkuun asti joten ajoimme niiden ohi. Lopulta olimme Teijolla asti ja ajattelimme, että käydään sitten kävelemässä vaikka kartanon alueella, siellä kun yleensä saa aika rauhassa kuljeksia 🙂

Teijon kartanon päärakennus on 1770-luvulta ja se on yksityisomistuksessa, joten sen pihalle ei pääse, mutta sen vierustalta saa ihailla vanhaa kartanomiljöötä mielin määrin. Rannan tuntumassa lähellä hautausmaata kasvaa 400 vuotta vanha tammi, jota tällä kertaa emme käyneet tosin moikkaamassa.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Teijon kirkko on kauneudessaan jotakin ihmeellistä. Harvoin törmää näin kauniiseen ja aistikkaaseen kirkkoon.

Kartanokävelyn jälkeen suuntasimme kohti Salon alueen parasta ravintolaa Ruukin Krouvia joka sijaitsee meren rannalla kauniin Mathildedalin ruukkimiljöössä.

Alkuruuaksi tilasimme Vuohenjuusto Bruchettat joka oli vuohenjuustolla, punasipulilla ja muilla lisukkeilla päällystetty paahdettu krouvin maalaisleipä tuoreella salaatilla ja mansikoilla. Bruchetta oli erinomaisen herkullinen! Vahvaa vuohenjuustoa oli leivällä juuri sopivasti tuomaan makua, muttei “tukkimaan” muita makuja alleen. Salaatti kastikkeineen oli sekin erinomainen ja ihanan makeat mansikat kruunasivat sen maun!

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Pääruuaksi minä otin lehtipihvin, mitäpä muutakaan, ja mies otti Ruukinburgerin jossa oli iso pihvi herefordin jauhelihasta.

Pääruuat olivat taasen makunautinnoiltaan täydelliset! Ruukin Krouvi ei ole koskaan pettänyt! Pihvini oli juuri täydellisen murea ja maustettu, ranskalaiset aivan täydelliset; päältä juuri sopivan rapeat muttei liian rapsakat ja sisältä kypsät, tomaatti oli herkullinen kuten aina. Mieheni burgeriannos oli sekin vertaansa vailla, pihvin mehukkuus, burgerin maukas majoneesi ja maalaisranskisten maku saivat mieheltäni kehuja vielä autossakin. Kiitos paljon Ruukin Krouvi jälleen kerran ihanasta ruuasta ja rauhallisesta tunnelmasta. Ruukin Krouvissa makuhermot kyllä saavat rahalle vastinetta ja paikan hiljainen, rauhallinen tunnelma on meidän mieleemme <3

Tunnettu sanonta kuuluukin, että “hyvä ruoka, parempi mieli”! Eipä tämän herkullisempaa ruokaa voi mistään saada <3

Päivä oli ihanan rentouttava ja juuri se pieni pako arjesta mitä olimmekin kaivanneet tämän väsymyksen keskelle. Tästä on hyvä ammentaa energiaa tulevaan syksyyn jossa mua odottaa rästiin jääneet puutarhahommat, unohtuneet kävelylenkit, kodin hommelit ja monet muut arkiset jutut joihin olen ollut liian väsynyt lähiaikoina.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: