Sunnuntai Teijon kartanon alueella ja ruokailu Mathildedalissa Ruukin Krouvissa

Sunnuntai Teijon kartanon alueella ja ruokailu Mathildedalissa Ruukin Krouvissa

Oikein ihanaa sunnuntaita arvoisa lukijani!

Tänään oli kaunis ja lämmin syyskuinen päivä ja päätettiin mieheni kanssa käväistä Teijon pitkospuilla kävelemässä. Nähtävästi niin oli päättänyt moni muukin, sillä Teijon luontotalolla oli niin ruuhkaa ettei autoa olisi saanut edes pysäköityä! Päätettiin sitten mennä toisaalle, sillä mikään ei ole ”epärentouttavampaa” kuin rentouttava kävely tungoksessa ja mulla, kun aina on ykkösenä saada samalla myös mahdollisesti olohuonekelpoisia maisemakuvia ei ”ihmistungoksesta notkuvat” pitkospuut vaikuttaneet lainkaan sellaiselle idealle jonka halusin toteuttaa 😀

Jatkoimme siis matkaa tietämättä minne mennä. Jokaisella P-paikalla lähelläkin Teijon kansallispuistoa vaikutti olevan ihmisiä ja autoja tunkuun asti joten ajoimme niiden ohi. Lopulta olimme Teijolla asti ja ajattelimme, että käydään sitten kävelemässä vaikka kartanon alueella, siellä kun yleensä saa aika rauhassa kuljeksia 🙂

Teijon kartanon päärakennus on 1770-luvulta ja se on yksityisomistuksessa, joten sen pihalle ei pääse, mutta sen vierustalta saa ihailla vanhaa kartanomiljöötä mielin määrin. Rannan tuntumassa lähellä hautausmaata kasvaa 400 vuotta vanha tammi, jota tällä kertaa emme käyneet tosin moikkaamassa.

Teijon kirkko on kauneudessaan jotakin ihmeellistä. Harvoin törmää näin kauniiseen ja aistikkaaseen kirkkoon.

Kartanokävelyn jälkeen suuntasimme kohti Salon alueen parasta ravintolaa Ruukin Krouvia joka sijaitsee meren rannalla kauniin Mathildedalin ruukkimiljöössä.

Alkuruuaksi tilasimme Vuohenjuusto Bruchettat joka oli vuohenjuustolla, punasipulilla ja muilla lisukkeilla päällystetty paahdettu krouvin maalaisleipä tuoreella salaatilla ja mansikoilla. Bruchetta oli erinomaisen herkullinen! Vahvaa vuohenjuustoa oli leivällä juuri sopivasti tuomaan makua, muttei ”tukkimaan” muita makuja alleen. Salaatti kastikkeineen oli sekin erinomainen ja ihanan makeat mansikat kruunasivat sen maun!

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Pääruuaksi minä otin lehtipihvin, mitäpä muutakaan, ja mies otti Ruukinburgerin jossa oli iso pihvi herefordin jauhelihasta.

Pääruuat olivat taasen makunautinnoiltaan täydelliset! Ruukin Krouvi ei ole koskaan pettänyt! Pihvini oli juuri täydellisen murea ja maustettu, ranskalaiset aivan täydelliset; päältä juuri sopivan rapeat muttei liian rapsakat ja sisältä kypsät, tomaatti oli herkullinen kuten aina. Mieheni burgeriannos oli sekin vertaansa vailla, pihvin mehukkuus, burgerin maukas majoneesi ja maalaisranskisten maku saivat mieheltäni kehuja vielä autossakin. Kiitos paljon Ruukin Krouvi jälleen kerran ihanasta ruuasta ja rauhallisesta tunnelmasta. Ruukin Krouvissa makuhermot kyllä saavat rahalle vastinetta ja paikan hiljainen, rauhallinen tunnelma on meidän mieleemme <3

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Tunnettu sanonta kuuluukin, että ”hyvä ruoka, parempi mieli”! Eipä tämän herkullisempaa ruokaa voi mistään saada <3

Päivä oli ihanan rentouttava ja juuri se pieni pako arjesta mitä olimmekin kaivanneet tämän väsymyksen keskelle. Tästä on hyvä ammentaa energiaa tulevaan syksyyn jossa mua odottaa rästiin jääneet puutarhahommat, unohtuneet kävelylenkit, kodin hommelit ja monet muut arkiset jutut joihin olen ollut liian väsynyt lähiaikoina.