Aioli on oma lemppari majoneesini kotikäytössä ja tänään päätin kokeilla miten sellainen tehdään itse! Majoneesin valmistuksessa äärimmäisen tärkeää on, että kaikki ainekset ovat huoneen lämpöisiä, muuten majoneesi juoksettuu.
Tästä itselläni on kokemusta melkein enemmän kuin onnistuneen majoneesin valmistamisesta, sillä koitan aina löytää jonkun vippaskonsti ainesten huoneen lämpöisyttämiseen, kuten munan liottaminen kuumassa vedessä ja niin edelleen.
No, eihän ne konstit koskaan ole toiminut, joten tänään kokeilin sitten ottaa jääkaapista sinapin ja munan valmiiksi astioihin huoneen lämpöön noin 30-60 minuuttia ennen majoneesin valmistusta, ja tämä kontsi tehosi. Majoneesista tuli täydellistä!
Helppo aioli ohje
Näin valmistat helpon aiolin, eli valkosipulimajoneesin.
Tarvitset:
1 muna
2 tl sinappia, mieluusti Dijon, mutta muukin käy, itse käyti Turun sinappia
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 tl sitruunamehutiivistettä tai puolen sitruunan mehu
2 dl rypsiöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Näin valmistat helpon valkosipulimajoneesin eli aiolin
Ota kaikki ainekset huoneen lämpöön hyvissä ajoin.
Riko muna korkean sekoitusastian pohjalle ja kaada päälle rypsiöljy.
Lisää loput mausteet sekaan.
Aseta sauvasekoitin munan päälle ja surauta majoneesi sekaisin. Nostele pari kertaa sauvasekoitinta ja kahmaise kaikki sekaan, siten, että myös valkosipulinkynnet menevät kunnolla rikki.
Nyt valkosipulimajoneesi on valmis. Tarjoile vaikka itsetehtyjen air fryer ranskalaisten kanssa, jonka herkullisen ohjeen jaan seuraavassa resepti postauksessani!