Robotti-imuri iRobot Roomba koiraperheessä

Robotti-imuri iRobot Roomba koiraperheessä

Moikka moi arvoisa lukijani!

Lupasin eräässä aikaisemmassa kirjoituksessani kertoa vähän tarkemmin jokin aika sitten Kotirobosta ostamastani robotti-imuri iRobot Roombasta.

Valintani kohdistui juuri tähän robotti-imuriin juurikin Kotirobon valintaoppaan ansiosta, sillä oppaassa on todella hyvin listattu millaiseen tarpeeseen mikäkin imuri sopii ja tämä oli lemmikkitalouteen sopiva. Siinä on mm. tukkiutumattomat kumiharjat, nurkkaharjas jolla saa seinän vierustat ja muut nurkkaukset puhtaaksi ja lisäksi mukana tuli pieni ”palikka”, jolla saa aikaan virtuaalisen seinän esim. rajatakseen koirien nukkumapaikat pois imurin siivousalueelta.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Imuri on ollut meillä nyt ahkerassa käytössä parisen viikkoa ja täytyy sanoa, että ostos on ollut mitä tyydyttävin! Ensinkin nämä meidän suloiset lyhytkarvaiset koirulimme, jotka pudottavat karvaa tasaisen lumisateen lailla ympärivuoden ovat saaneet meille harmaita hiuksia päähämme kiireisen arjen usein haitatessa siivoushommiamme.

Niinpä olenkin laittanut robotin imuroimaan lähes päivittäin vuorollaan aina sitä huonetta missä sillä hetkellä ei ole kukaan. Keittiö, jossa koirat useimmiten ovat, on robotti imuroinut joko koirien ja minun ollessa huoneessa, tai jos olen halunnut tuulettaa koirien pedit, niin koirien ja minun ollessa ulkona. Yksinään koirien kanssa en imuria jättäisi, vaikka koiramme eivät siitä olekaan moksiskaan.

Robottiin saa yhteyden kännykkäsovelluksen avulla, joskin robotti toimii ja sitä voi ohjata myös sen päällä olevista nappuloista. Robotti ilmoittaa äänimerkillä sekä kännykkäsovelluksen kautta milloin se on valmis ja mikäli haluat sen lopettavan imuroinnin ennen aikojaan, painat vain sen päältä nappia pysäyttääksesi sen ja toista nappia lähettääksesi sen takaisin latausasemaansa, jonne se osaa itse mennä. Robotti menee itse lataukseen myös saatuaan työnsä loppuun.

Matalat kynnykset eivät pitäisi olla robotille ongelma. Meillä tätä ei tosin pääse kokeilemaan, koska kotimme on kynnyksetön ja toimiston puolella, jossa on yksi kynnys, kynnys on sen verran korkea ettei robotti ylitä sitä. Imuri ei myöskään tipahda rappusista vaan tunnistaa ne ja kääntyy pois tai pysähtyy.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Eteisen buckleematto ja kuramatto tulevat robotin imuroimana ihan kohtalaisen puhtaiksi. Toki tämmöinen pieni robotti ei vedä vertoja oikealla imurille ja imuroijalle, mutta arjen apuna päivittäisessä tai viikottaisessa siistimisessä tämä on oivallinen!

Navigaatiojärjestelmä ei tällä robotilla ole kaikkein älykkäin, ainakaan meidän betoniseinäisessä ja useita wifi vahvistimia sisältävässä kodissamme, sillä usein se imuroi samoja kohtia uudelleen ja uudelleen ja näyttäisi pyöriskelevän vähän siellä sun täällä vailla järjestelmällistä ees-taas liikkumista. Toisinaan se myös eksyy matkalla lataukseen, etenkin jos komennan sen kesken siivouksen toisesta huoneesta palaamaan latauspisteelle eri huoneeseen mistä se lähti liikkeelle.

Tällä robotilla ei kännykkäsovelluksessa suoraan ole ohjelmointia ajastusta lukuunottamatta, mutta on olemassa robotteja joille voi ohjelmoida reitin. On olemassa myös robotteja, joiden latausasemassa on automaattisen pölysäiliön tyhjennys, jolloin itse ei tarvitse niin usein säiliötä tyhjentää.

Mitään muuta huonoa en tästä robotista keksi kertoa. Sen säiliöön mahtuu usean huoneen koirankarvat ja pölyt. Suodatin on irroitettava ja säiliö pestävä. Säiliö on helppo ja siisti tyhjentää. Imuri on suht tarkka työssään ja helppo kiikuttaa sinne huoneeseen missä haluat sen siivoavan.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Omassa arjessamme tämä laite on jo osoittanut arvokkuutensa ja mikään ei olekaan kiireisen elämän keskellä ihanampaa kuin siisti koti ilman imuroimisen vaivaa!1 thought on “Robotti-imuri iRobot Roomba koiraperheessä”