Robotti-imuri iRobot Roomba koiraperheessä

koiratalouden arjen pelastus robotti-imuri

Moikka moi arvoisa lukijani!

Lupasin eräässä aikaisemmassa kirjoituksessani kertoa vähän tarkemmin jokin aika sitten Kotirobosta ostamastani robotti-imuri iRobot Roombasta.

Valintani kohdistui juuri tähän robotti-imuriin juurikin Kotirobon valintaoppaan ansiosta, sillä oppaassa on todella hyvin listattu millaiseen tarpeeseen mikäkin imuri sopii ja tämä oli lemmikkitalouteen sopiva. Siinä on mm. tukkiutumattomat kumiharjat, nurkkaharjas jolla saa seinän vierustat ja muut nurkkaukset puhtaaksi ja lisäksi mukana tuli pieni “palikka”, jolla saa aikaan virtuaalisen seinän esim. rajatakseen koirien nukkumapaikat pois imurin siivousalueelta.

Imuri on ollut meillä nyt ahkerassa käytössä parisen viikkoa ja täytyy sanoa, että ostos on ollut mitä tyydyttävin! Ensinkin nämä meidän suloiset lyhytkarvaiset koirulimme, jotka pudottavat karvaa tasaisen lumisateen lailla ympärivuoden ovat saaneet meille harmaita hiuksia päähämme kiireisen arjen usein haitatessa siivoushommiamme.

Niinpä olenkin laittanut robotin imuroimaan lähes päivittäin vuorollaan aina sitä huonetta missä sillä hetkellä ei ole kukaan. Keittiö, jossa koirat useimmiten ovat, on robotti imuroinut joko koirien ja minun ollessa huoneessa, tai jos olen halunnut tuulettaa koirien pedit, niin koirien ja minun ollessa ulkona. Yksinään koirien kanssa en imuria jättäisi, vaikka koiramme eivät siitä olekaan moksiskaan.

Robottiin saa yhteyden kännykkäsovelluksen avulla, joskin robotti toimii ja sitä voi ohjata myös sen päällä olevista nappuloista. Robotti ilmoittaa äänimerkillä sekä kännykkäsovelluksen kautta milloin se on valmis ja mikäli haluat sen lopettavan imuroinnin ennen aikojaan, painat vain sen päältä nappia pysäyttääksesi sen ja toista nappia lähettääksesi sen takaisin latausasemaansa, jonne se osaa itse mennä. Robotti menee itse lataukseen myös saatuaan työnsä loppuun.

Matalat kynnykset eivät pitäisi olla robotille ongelma. Meillä tätä ei tosin pääse kokeilemaan, koska kotimme on kynnyksetön ja toimiston puolella, jossa on yksi kynnys, kynnys on sen verran korkea ettei robotti ylitä sitä. Imuri ei myöskään tipahda rappusista vaan tunnistaa ne ja kääntyy pois tai pysähtyy.

Eteisen buckleematto ja kuramatto tulevat robotin imuroimana ihan kohtalaisen puhtaiksi. Toki tämmöinen pieni robotti ei vedä vertoja oikealla imurille ja imuroijalle, mutta arjen apuna päivittäisessä tai viikottaisessa siistimisessä tämä on oivallinen!

Navigaatiojärjestelmä ei tällä robotilla ole kaikkein älykkäin, ainakaan meidän betoniseinäisessä ja useita wifi vahvistimia sisältävässä kodissamme, sillä usein se imuroi samoja kohtia uudelleen ja uudelleen ja näyttäisi pyöriskelevän vähän siellä sun täällä vailla järjestelmällistä ees-taas liikkumista. Toisinaan se myös eksyy matkalla lataukseen, etenkin jos komennan sen kesken siivouksen toisesta huoneesta palaamaan latauspisteelle eri huoneeseen mistä se lähti liikkeelle.

Tällä robotilla ei kännykkäsovelluksessa suoraan ole ohjelmointia ajastusta lukuunottamatta, mutta on olemassa robotteja joille voi ohjelmoida reitin. On olemassa myös robotteja, joiden latausasemassa on automaattisen pölysäiliön tyhjennys, jolloin itse ei tarvitse niin usein säiliötä tyhjentää.

Mitään muuta huonoa en tästä robotista keksi kertoa. Sen säiliöön mahtuu usean huoneen koirankarvat ja pölyt. Suodatin on irroitettava ja säiliö pestävä. Säiliö on helppo ja siisti tyhjentää. Imuri on suht tarkka työssään ja helppo kiikuttaa sinne huoneeseen missä haluat sen siivoavan.

Omassa arjessamme tämä laite on jo osoittanut arvokkuutensa ja mikään ei olekaan kiireisen elämän keskellä ihanampaa kuin siisti koti ilman imuroimisen vaivaa!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.