Voiko masennusta ehkäistä matkustelulla?

Moikka taas ihana lukijani!

Hiukan hassu otsikko, mutta en oikein tiennyt miten muulla tavoin olisin sen voinut ilmaista. Olen nimittäin useaan kertaan tänä talvena todennut miehelleni, että talvi ei ole tuntunut yhtään niin pitkältä ja raskaalta kuin yleensä. Liekö se valkoisen talven ansiota vai voisiko osa syy helpotukseen olla myös se, että nyt kun mulla on elämäni ekoja kertoja mahdollisuus matkustella, olen ajoittanut matkat niin, että synkkä ja pimeä aika katkeaa pienellä lomalla.

Itsestäni ainakin tuntuu sille, että tällä synkän ajan katkaisulla on suuri merkitys siinä, että masennus ei ole päässyt tänä talvena kovalla otteella nujertamaan. Vaikka kyllä niitä on päiviä ja lyhyehköjä ajanjaksoja, jolloin mieli on ollut välillä niin synkkä, että itseäni on jopa hiukan pelottanut. Onneksi nämä tunteet ovat kuitenkin toistaiseksi vielä ajan myötä väistyneet.

Mietin miten rankkoja olivat ne vuodet kun masennus oli kuukaudesta ja vuodesta toiseen seuranani. Mietin, että olisiko silloin mielialaa kohentanut jos olis päässyt johonkin aurinkoiseen paikkaan? Köyhänä se on vaan hirmu vaikeaa. Enhän ole päässyt ulkomaille eläissäni kun ensimmäisen kerran 38-vuotiaana! Kyllähän sitä sai sossun kautta tuetun loman; loskaisesta Turusta loskaiseen Espooseen. Se nyt ei varsinaisesti mieltä kohentanut, mutta olihan sekin vaihtelua tavallaan. Lomaa ei niinkään… Yksinhuoltajana yhden 8-vuotiaan villilapsen- ja yhden pienen sylivauvan kanssa.

Mietin pitkään sitäkin, että kehtaanko edes kirjoittaa blogiin tai julkaista kuvia, että ollaan “taas” matkalla 🙁 Punnitsin mielessäni monta kertaa asiaa ja mietin, että miten saan sitten julkaistua kuviani? Kuvaaminen on mun rakkain harrastus ja kuvaamaan minä aina menen, mene sitten ulkomaille tai lähimetsään. Mietin jopa nimettömän blogin ja Instan perustamista 😀

Jotenkin kun on niin köyhistä lähtökohdista tullut, tällainen “normi kansalaisen” “normi lomapuuha” tuntuu “ylenpalttiselta pröystäilyltä” ja jotenkin hävettää koko asia 🙁

No, lomalla aion kuitenkin heittää nuo mietteet syrjään ja ottaa jokaisesta hetkestä irti kaiken sen luonnon, auringon, elämykset, meren ja mitä ikinä saan ja imen ne sisimpääni energiakseni loppu talven varalle! Kuten lempparileffan Tuulen Viemän päähenkilö lopussa sanoi, “en mieti sitä tänään, mietin sitä huomenna” 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Yksi vastaus

  1. Hienoja kuvia! Miten paljon on mielestäsi normaali ihmisen tulotaso ja miten paljon pitää olla säästössä ns. puskurirahastona?

Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: