Herkulliset naan-leivät pannulla

herkulliset naan-leivät pannulla
Nämä kotikeittiössä paistetut naan-leivät ovat ilo arjessa ja juhlapöydässä. Pehmeä ja mehevä rakenne yhdistettynä rapeaan pintaan tekee niistä vastustamattomia – ja kun kerran kokeilet, huomaat, että nämä valmistuvat vaivatta uudelleen ja uudelleen!

Moikka taas arvoisa lukijani!

Tänään valmistan herkulliset naan-leivät itse. Nepalilainen ruoka on herkkuamme ja käymmekin nepalilaisessa ravintolassa aina, kun se on mahdollista täältä maaseudulta käsin. Nepalilaiseen annokseen kuuluu aina alkupalaksi papad-leipä dippeineen ja pääruuan kanssa vasta paistetut naan-leivät dippien kera. Kummatkin leivät ovat suurta herkkuamme, mutten ole koskaan vielä kokeillut leipoa niitä itse.

Tänään päätin tarttua härkää sarvista, eli taikinaa jauhoista, ja kokeilla osaisinko tehdä naan-leipää itse ja millaista siitä tulee. Reseptin löysin Kotikokista, mutta alkuperäinen resepti oli Iltalehdessä. Mukailin reseptiä hieman pienemmäksi, sillä kahdelle henkilölle riittää varmasti 4 annosta naan-leipää. 

Rapean pehmeät naan-leivät kotikeittiössä – 4 annosta

Naan-leivät ovat olennainen osa intialaista ja nepalilaista ruokakulttuuria, ja niiden rapean pehmeä suutuntuma tekee niistä vastustamattomia. Moni miettii, kuinka näitä herkkuja voisi valmistaa kotona ilman tandooriuunia – onneksi ratkaisu löytyy lähempää kuin uskotkaan. Paistinpannu toimii tässä tehtävässä erinomaisesti, ja pannula paistetut naan-leivät saavat juuri sopivan paistopinnan ja herkullisen maun.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kokeilen tätä Tuulin reseptiä mukaillen. Odotan innolla, kuinka naan-leivät onnistuvat, ja toivon, että niistä tulee sisältä ihanan pehmeitä ja ulkopinnasta juuri sopivan rapeita. Reseptin salaisuus vaikuttaa piilevän jogurtin tuomassa kosteudessa ja pannun kuumuudessa, jotka yhdessä antavat leiville niiden tunnusomaisen rakenteen.

Muokkasin reseptin neljälle hengelle – juuri sopiva määrä pienelle perheelle tai vaikka tunnelmalliselle illalliselle ystävien kanssa. Nyt on aika kääriä hihat ja ryhtyä taikinan kimppuun!

MAINOS:


Helppo naan-leipä ohje

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dl jogurttia(kermaviili tai Creme Fraiche käy myös)
  • 12,5 g hiivaa (mielellään tuorehiivaa)
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 25 g voita sulatettuna
herkulliset naan-leivät pannulla

Valmistusohjeet

  1. Valmista taikina
    Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää suola ja sokeri ja sekoita tasaiseksi.

  2. Alusta taikina
    Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaksi. Lisää loput jauhoista käsin alustaen, kunnes taikina irtoaa sormista mutta on edelleen pehmeää. Lisää lopuksi voisula ja tarvittaessa hieman jauhoja. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

  3. Muotoile naan-leivät
    Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Venytä jokainen pala sormin ohuiksi ja litteiksi leiviksi. Voitele leivät kevyesti öljyllä ennen paistamista, jotta ne saavat kauniin pinnan.

  4. Paista pannulla
    Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Paista leivät yksitellen, kunnes niihin muodostuu kauniit paistolaikut ja ne saavat väriä. Käännä leivät ja paista myös toinen puoli. Sopivan lämpötilan ja paistoajan löytäminen voi vaatia hieman kokeilua, mutta onnistut varmasti muutaman leivän jälkeen!

  5. Tarjoile heti
    Nauti naan-leivät tuoreina ja lämpiminä. Ne ovat täydellisiä dipattavaksi curryyn tai tarjoiltavaksi vaikkapa jogurttikastikkeen kera.

    MAINOS:


herkulliset naan-leivät pannulla
herkulliset naan-leivät pannulla
@kotisaaressa Herkulliset naan-leivät pannulla Ainekset (4 annosta) 2 dl jogurttia(kermaviili tai Creme Fraiche käy myös) 12,5 g hiivaa (mielellään tuorehiivaa) 3,5 dl vehnäjauhoja 0,5 tl suolaa 1 tl sokeria 25 g voita sulatettuna Valmistusohjeet Valmista taikina Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää suola ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Alusta taikina Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaksi. Lisää loput jauhoista käsin alustaen, kunnes taikina irtoaa sormista mutta on edelleen pehmeää. Lisää lopuksi voisula ja tarvittaessa hieman jauhoja. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Muotoile naan-leivät Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Venytä jokainen pala sormin ohuiksi ja litteiksi leiviksi. Voitele leivät kevyesti öljyllä ennen paistamista, jotta ne saavat kauniin pinnan. Paista pannulla Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Paista leivät yksitellen, kunnes niihin muodostuu kauniit paistolaikut ja ne saavat väriä. Käännä leivät ja paista myös toinen puoli. Sopivan lämpötilan ja paistoajan löytäminen voi vaatia hieman kokeilua, mutta onnistut varmasti muutaman leivän jälkeen! #resepti #naanleipä #ruokareseptit #leivonta ♬ Originalton - 🎶 ʀᴀɪɪᴢᴢʏ 🎶
Saaren Taika Teepuusaippua on nyt kliinisesti tutkittu dermatologisessa valvonnassa ja käyttötesti osoitti, että mikrobien yleinen monimuotoisuus ja runsaus pysyivät vakaina, mikä viittaa siihen, että Teepuusaippua säilyttää ihosi luonnollisen mikrobiomin.
Katso tutkimus klikkaamalla kuvaa.

Piditkö tästä blogista? Seuraa somekanaviani alta, niin pysyt ajan tasalla uusista päivityksistä! Tilaa myös blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi, niin saat tuoreimmat sisällöt ja vinkit kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 813 tilaajien joukkoon
Saaren Taika Teepuusaippua on nyt kliinisesti tutkittu dermatologisessa valvonnassa ja käyttötesti osoitti, että mikrobien yleinen monimuotoisuus ja runsaus pysyivät vakaina, mikä viittaa siihen, että Teepuusaippua säilyttää ihosi luonnollisen mikrobiomin.

Katso tutkimus klikkaamalla kuvaa.

Seuraa Somessa!

Piditkö tästä blogista? Seuraa somekanaviani alta, niin pysyt ajan tasalla uusista päivityksistä! Tilaa myös blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi, niin saat tuoreimmat sisällöt ja vinkit kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 813 tilaajien joukkoon

Saattaisit pitää myös seuraavista

Matkalla viralliseksi kosmetiikkakemistiksi

Matkalla viralliseksi kosmetiikkakemistiksi

Moikka moi ihana lukijani! Jos olet seuraillut yritykseni blogia, niin olet saattanut jo huomatakin, että olen aloittanut ihan virallisen, kansainvälisesti tunnustetun, kosmetiikakemistiksi tähtäävän ammatillisen koulutuksen.

Saaristorengastie Ahvenanmaalle – Ex tempore -reissu autolautoilla

Saariston rengastie Ahvenanmaalle, Ex tempore reissu autolautoilla

Lähdimme Kustavista hetken mielijohteesta ajamaan autolautoilla Ahvenanmaalle, ilman varauksia, tai sen suurempia suunnitelmia ja vailla kiirettä. Matka saariston rengastien kautta oli ikimustoinen, ja reissu meni heittämällä parhaimpian joukkoon ikinä, mukaan kukien meidän ulkomaanreissut! Suositukseni reitille siis!

Ihoa ärsyttävät ainesosat kosmetiikassa, näitä ihosi ei kaipaa

Yleiset ärsyttävät ainesosat ihonhoitotuotteissa ja mitä herkkäihoisen kannattaa vältellä

Herkkä iho on monelle tuttu ongelma, punoitus, kutina tai kirvely voi iskeä yllättäen uuden tuotteen käytön aloituksen jälkeen. Mutta mikä ihon todella herkistää? Tietyt ainesosat vai huonosti suunniteltu koostumus? Tässä artikkelissa käyn läpi yleisimmät ihoärsytystä aiheuttavat kosmetiikan ainesosat ja annan vinkkejä, mitä herkkäihoisen kannattaa erityisesti välttää.

Discover more from Koti saaressa lifestyle blogi

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading