Ystävänpäivä Budapestissa

Ystävänpäivä Budapestissa

 

Moikka moi arvoisa lukijani!

Tänään onkin hyvä hetki kulkea pieni matka ”memory lanella” ja lisätä tänne blogiin minun ja mieheni ystävänpäivä vuodelta 2016. Vietimme sen ihanassa Budapestissa, tuossa pierun tuoksuisessa mutta kauniissa kaupungissa.

Näin jälkikäteen on hankalaa enää muistaa reissua tarkalleen, kaikkia niitä paikkoja joissa kävimme, mutta yritän parhaani palauttaa mieleeni ainakin osan niistä.

Lento kesti muistaakseni jotakin kolmisen tuntia ja se sujui tosi mukavasti.

Jossakin Unkarin ehkä pohjoisosassa näkyi koneesta jylhät vuoristot!

Keli oli sateinen, mutta se oli meille tiedossa jo reissua suunnitellessamme. Olimmekin varustautuneet lämpimillä vaatteilla, sateenvarjoilla ja tietty varattu kameroille useita pakastepusseja ja kumilankoja sateensuojaksi!

Ekana päivänä kävelimme Gellertvuorelle katsomaan maisemia ja ottamaan yökuvia.

Gellertvuorelta on upeat näkymät joelle ja sen silloille <3

Toisena iltana kävimme katsomassa muita vuoren nähtävyyksiä. Vaikka oli sateinen helmikuun ilta, oli turisteja jonkin verran liikkeellä.

Matiaksenkirkko

Kalastajanlinnake eli Fishermen’s bastion ja Tapani Pyhän ratsastajapatsas.

Budapest tuoksui pierulle ja siellä kulki lähes taukoamatta poliisit pillit ulvoen ja valot vilkkuen. Kaupungissa oli kuitenkin ihan turvallinen fiilis eikä missään kohtaa tullut oloa, että meitä aiottaisiin ryöstää 😀

Pitihän se käydä ajamassa vuorelle myös hauskalla hissillä 😀

Käytimme pääasiassa julkisia kulkuneuvoja kuten metroa. Budapestin vanhin metrolinja 1 eli Millenium-linja on avattu vuonna 1896

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Budapestissa on kylpylöitä vaikka kuinka monta ja kokeilimme niistä kahta, Europan suurinta kylpylää Széchenyitä ja Lukacs kylpylää jolla sanottiin olevan eniten terveysvaikutuksia. Se oli myös todella aidon ja vanhan tuntuinen kylpylä.

Ensin Széchenyi. Kuvia emme paljoa ottaneet silloin kun uimme, mutta ennen ja jälkeen koitimme napata muutamia kännyköillä 🙂 Kylpylät olivat todella isoja ja usein pukuhuoneet olivat kaukana toisistaan ja niistä oli toisinaan jopa hankaluuksia löytää allas alueille.

Sadepäivät kuluivat kuitenkin rattoisasti kylpylöissä lilluen ja kuumista altaista ja hieronnoista nauttien <3

Lukacs

Julkisilla oli todella helppoa kulkea emmekä eksyneet kertaakaan suuressa kaupungissa.

Ruoka oli mitä herkullisinta ja saimmekin elämämme ensimmäistä kertaa maistaa Gyroksia joihin ihastuimme ikihyviksi!

Ystävänpäivänä kävimme syömässä laivaravintola Spoonissa joka oli hiukan luksusempi kokemus kuin mihin normaalisti olemme tottuneet. Hansikaskätiset tarjoilijaherrat olivat meitä palvelemassa ja olo oli miltein kuninkaallinen <3

Laivalta oli näköala Gellertille.

Alkupala listalta, en nyt enää muista mikä se oli 😀

Pääruoka oli angusbeef, pistaasi jotakin.

Muita herkkuja:

Kävimme myös museossa:

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Reissu oli mitä mukavin ja huonosta säästä huolimatta Budapest on jäänyt mieleen ehkä yhtenä kauneimpana paikkana missä olen päässyt käymään <3

Väsyneinä, mutta onnellisina takaisin kotiin!