Ystävänpäivä Budapestissa

 

Moikka moi arvoisa lukijani!

Tänään onkin hyvä hetki kulkea pieni matka “memory lanella” ja lisätä tänne blogiin minun ja mieheni ystävänpäivä vuodelta 2016. Vietimme sen ihanassa Budapestissa, tuossa pierun tuoksuisessa mutta kauniissa kaupungissa.

Näin jälkikäteen on hankalaa enää muistaa reissua tarkalleen, kaikkia niitä paikkoja joissa kävimme, mutta yritän parhaani palauttaa mieleeni ainakin osan niistä.

Lento kesti muistaakseni jotakin kolmisen tuntia ja se sujui tosi mukavasti.

Jossakin Unkarin ehkä pohjoisosassa näkyi koneesta jylhät vuoristot!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Keli oli sateinen, mutta se oli meille tiedossa jo reissua suunnitellessamme. Olimmekin varustautuneet lämpimillä vaatteilla, sateenvarjoilla ja tietty varattu kameroille useita pakastepusseja ja kumilankoja sateensuojaksi!

Ekana päivänä kävelimme Gellertvuorelle katsomaan maisemia ja ottamaan yökuvia.

Gellertvuorelta on upeat näkymät joelle ja sen silloille <3

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Toisena iltana kävimme katsomassa muita vuoren nähtävyyksiä. Vaikka oli sateinen helmikuun ilta, oli turisteja jonkin verran liikkeellä.

Matiaksenkirkko

Kalastajanlinnake eli Fishermen’s bastion ja Tapani Pyhän ratsastajapatsas.

Budapest tuoksui pierulle ja siellä kulki lähes taukoamatta poliisit pillit ulvoen ja valot vilkkuen. Kaupungissa oli kuitenkin ihan turvallinen fiilis eikä missään kohtaa tullut oloa, että meitä aiottaisiin ryöstää 😀

Pitihän se käydä ajamassa vuorelle myös hauskalla hissillä 😀

Käytimme pääasiassa julkisia kulkuneuvoja kuten metroa. Budapestin vanhin metrolinja 1 eli Millenium-linja on avattu vuonna 1896

Budapestissa on kylpylöitä vaikka kuinka monta ja kokeilimme niistä kahta, Europan suurinta kylpylää Széchenyitä ja Lukacs kylpylää jolla sanottiin olevan eniten terveysvaikutuksia. Se oli myös todella aidon ja vanhan tuntuinen kylpylä.

Ensin Széchenyi. Kuvia emme paljoa ottaneet silloin kun uimme, mutta ennen ja jälkeen koitimme napata muutamia kännyköillä 🙂 Kylpylät olivat todella isoja ja usein pukuhuoneet olivat kaukana toisistaan ja niistä oli toisinaan jopa hankaluuksia löytää allas alueille.

Sadepäivät kuluivat kuitenkin rattoisasti kylpylöissä lilluen ja kuumista altaista ja hieronnoista nauttien <3

Lukacs

Julkisilla oli todella helppoa kulkea emmekä eksyneet kertaakaan suuressa kaupungissa.

Ruoka oli mitä herkullisinta ja saimmekin elämämme ensimmäistä kertaa maistaa Gyroksia joihin ihastuimme ikihyviksi!

Ystävänpäivänä kävimme syömässä laivaravintola Spoonissa joka oli hiukan luksusempi kokemus kuin mihin normaalisti olemme tottuneet. Hansikaskätiset tarjoilijaherrat olivat meitä palvelemassa ja olo oli miltein kuninkaallinen <3

Laivalta oli näköala Gellertille.

Alkupala listalta, en nyt enää muista mikä se oli 😀

Pääruoka oli angusbeef, pistaasi jotakin.

Muita herkkuja:

Kävimme myös museossa:

Reissu oli mitä mukavin ja huonosta säästä huolimatta Budapest on jäänyt mieleen ehkä yhtenä kauneimpana paikkana missä olen päässyt käymään <3

Väsyneinä, mutta onnellisina takaisin kotiin!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: