Ystävänpäivä Budapestissa

 

Moikka moi arvoisa lukijani!

Tänään onkin hyvä hetki kulkea pieni matka “memory lanella” ja lisätä tänne blogiin minun ja mieheni ystävänpäivä vuodelta 2016. Vietimme sen ihanassa Budapestissa, tuossa pierun tuoksuisessa mutta kauniissa kaupungissa.

Näin jälkikäteen on hankalaa enää muistaa reissua tarkalleen, kaikkia niitä paikkoja joissa kävimme, mutta yritän parhaani palauttaa mieleeni ainakin osan niistä.

Lento kesti muistaakseni jotakin kolmisen tuntia ja se sujui tosi mukavasti.

Jossakin Unkarin ehkä pohjoisosassa näkyi koneesta jylhät vuoristot!

Keli oli sateinen, mutta se oli meille tiedossa jo reissua suunnitellessamme. Olimmekin varustautuneet lämpimillä vaatteilla, sateenvarjoilla ja tietty varattu kameroille useita pakastepusseja ja kumilankoja sateensuojaksi!

Ekana päivänä kävelimme Gellertvuorelle katsomaan maisemia ja ottamaan yökuvia.

Gellertvuorelta on upeat näkymät joelle ja sen silloille <3

Toisena iltana kävimme katsomassa muita vuoren nähtävyyksiä. Vaikka oli sateinen helmikuun ilta, oli turisteja jonkin verran liikkeellä.

Matiaksenkirkko

Kalastajanlinnake eli Fishermen’s bastion ja Tapani Pyhän ratsastajapatsas.

Budapest tuoksui pierulle ja siellä kulki lähes taukoamatta poliisit pillit ulvoen ja valot vilkkuen. Kaupungissa oli kuitenkin ihan turvallinen fiilis eikä missään kohtaa tullut oloa, että meitä aiottaisiin ryöstää 😀

Pitihän se käydä ajamassa vuorelle myös hauskalla hissillä 😀

Käytimme pääasiassa julkisia kulkuneuvoja kuten metroa. Budapestin vanhin metrolinja 1 eli Millenium-linja on avattu vuonna 1896

Budapestissa on kylpylöitä vaikka kuinka monta ja kokeilimme niistä kahta, Europan suurinta kylpylää Széchenyitä ja Lukacs kylpylää jolla sanottiin olevan eniten terveysvaikutuksia. Se oli myös todella aidon ja vanhan tuntuinen kylpylä.

Ensin Széchenyi. Kuvia emme paljoa ottaneet silloin kun uimme, mutta ennen ja jälkeen koitimme napata muutamia kännyköillä 🙂 Kylpylät olivat todella isoja ja usein pukuhuoneet olivat kaukana toisistaan ja niistä oli toisinaan jopa hankaluuksia löytää allas alueille.

Sadepäivät kuluivat kuitenkin rattoisasti kylpylöissä lilluen ja kuumista altaista ja hieronnoista nauttien <3

Lukacs

Julkisilla oli todella helppoa kulkea emmekä eksyneet kertaakaan suuressa kaupungissa.

Ruoka oli mitä herkullisinta ja saimmekin elämämme ensimmäistä kertaa maistaa Gyroksia joihin ihastuimme ikihyviksi!

Ystävänpäivänä kävimme syömässä laivaravintola Spoonissa joka oli hiukan luksusempi kokemus kuin mihin normaalisti olemme tottuneet. Hansikaskätiset tarjoilijaherrat olivat meitä palvelemassa ja olo oli miltein kuninkaallinen <3

Laivalta oli näköala Gellertille.

Alkupala listalta, en nyt enää muista mikä se oli 😀

Pääruoka oli angusbeef, pistaasi jotakin.

Muita herkkuja:

Kävimme myös museossa:

Reissu oli mitä mukavin ja huonosta säästä huolimatta Budapest on jäänyt mieleen ehkä yhtenä kauneimpana paikkana missä olen päässyt käymään <3

Väsyneinä, mutta onnellisina takaisin kotiin!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.