Vuosi 2018

Vuosi 2018

Moikka moi ihana lukijani!

Vuosi lähenee loppuaan ja voi alkaa jo hyvällä omallatunnolla heijastelemaan tämän vuoden tapahtumia. Mitä ne suurimmat jutut vuonna 2018 sitten olivat?

Tammikuussa meidän tontille tuli ”Taikatehdas” -niminen toimistokontti, jossa Saaren Taika tuotteiden valmistusta jatkettiin, kun olin myynyt liiketoiminnastani kuluttajapuolen uudelle yrittäjälle ja päätin keskittyä tähän, silloin pienempään ja vähemmän energiaa vievään Saaren Taika tuotteiden kehittämiseen. Vähänpä silloin tiesin, että jo maaliskuussa homma on paisunut niin, että mieheni jäi vakitusesta vuorotyöstään pois ja alkoi kokoaikaiseksi saarentaikalaiseksi!

Siitä eteenpäin niin valikoima, kuin liikevaihtokin kasvoi ja kasvoi!

Kesän tienoilla muutettiin etikettejä Saaren Taian tuotteille. Deodorantit onnistuivat todella hyvin, näille suunnitelin etiketit oman mielen mukaan kysymättä muiden mielipiteitä. Pyykkietikoiden etiketeistä taas järjestin gallupin somessa ja menin yleisön mielipiteen mukaan mikä aluksi tuntui hyvältä idealta, mutta..


Monesti voi olla hyvä ajatus kysellä hiukan mielipiteitä, mutta toisaalta, ei kyllä aina! Sen olen huomannut useaan, useaan otteeseen tämän lyhyen yrittäjyyteni taipaleella! Monilla on hienoja mielipiteitä ja mahtavia ideoita, mutta myykö ne, se onkin sitten toinen juttu!

Oli totta, kun vaihdoimme etikettejä, että noita ranskalais-tyyppisiä etikettejä on ”jokaisella” ja niin näyttää olevan edelleenkin. Värikkäät ja lempeät etiketit olivat kauniit, mutta eivät valitettavasti taida sopia vaativan sisustajan kylppäriin, ainakaan kaikissa väreissä!

Itseltäni loppui aika ja energia moisen pohtimiseen, joten käännyin ulkopuolisen tahon puoleen ja palkkasin kuuluisan pohjoismaissa mainetta niittäneen bränditoimiston suunnittelemaan meille etiketit, jotka uppoavat pohjoismaisen sisustajan tyylitajuun kuin kuuma veitsi voihin! Etikettien pitää kertoa Saaren Taika tuotteita käyttävästä henkilöstä, että hän on erittäin ekotietoinen ihminen, jolle aidosti ekologiset tuotteet, sekä niiden biohajoavat raaka-aineet ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä!

Etikettien pitää tehdä Saaren Taika tuotteet sellaisiksi, että tuotteita käyttävä henkilö haluaa jättää Saaren Taika tuotteet esille vieraidensa nähtäväksi, sillä Saaren Taika tuotteiden käyttö kertoo henkilön ideologiasta ja periaatteista, joka on vahva ekotietoisuus ja ympäristöstään välittäminen <3

Uusia kauniita etikettejä onkin putkahtanut maailmaan meidän Tyrnivoiteessa ja Huulivoiteessa ja tässä pikku hiljaa muuttuvat kaikki etiketit vuoron perään toistamaan tätä merellistä ja skandinaavisen puhdasta linjaa!

Etikettien antama viesti on selkeä. Se kertoo tuotteen valmistuspaikasta ja tuotekehittelyn takana olevasta kantavasta ajatuksesta, että meidän ihana saaristoluontomme on puhdas, arvokas ja sellaisena haluamme sen myös säilyttää tuleville polville. Siksi Saaren Taika käyttää vain luonnollisia ja biohajoavia ainesosia, vaikka ne nostaisivatkin sitten hiukan tuotteidemme hintaa! Emme tingi laadusta raaka-aineidemme kanssa, emmekä missään muussakaan! Käytämme puhdasta kotimaista jos se on mahdollista ja jos ei ole, niin käytämme sertifioituja laadukkaita ulkomaisia niin läheltä kuin suinkin mahdollista.


Kevät meni siis huikeassa kasvussa! Pian Taikakontti kävi ahtaaksi kaikelle tuotannolle ja jouduimme olosuhteiden pakosta ostamaan sellaisen talon, jossa kellarissa oli 120m2 vapaata tilaa helposti tuotantotiloiksi remontoitavissa. Syksy meni siinä hommassa. Tuotanto pyöri oikeastaan koko toimitilan remontin- ja tuotannon muuton ajan. Kodin remontti onkin sitten edelleen kesken, samoin kuin muuttolaatikoiden purkaminen 😀

Kesällä hommattiin myös piskuinen vene. Nimesin sen PutpuTiinaksi 😀 Ollaan käyty tekemässä lyhyitä aistimatkoja lähisaarille tutkimaan niiden kosmematonta luontoa ja ottamaan tuotekuvia.

Luonto on aivan erilainen saaristossa, kun sitä katselee veden päältä. Kauniit auringonlaskut, yllä liitelevä merikotka, koskemattomat rannat ja harvinaiset linnut. Sellaisia ei aina rannoilta pääse kokemaan ja nämä kokemukset ovat avartaneet ja vahvistaneet periaatteitamme siitä, että vain 100% biohajoavat aineet oikeassa suhteessa, eli vaarattomina vesistöille, ovat meidän pääperiaatteemme nyt ja tulevaisuudessa! Siksi on tärkeää tutkituttaa ne luonnollisetkin reseptit, sillä kaikki luonnolliset raaka-aineet eivät aina ole vesistöille vaarattomia! Osta siis vain tuotteita joille on tehty asianmukaiset turvatarkastukset!

Ja Saaren Taian valikoima on laajentunut entisestään! Myös raaka-aineisiin on kiinnitetty entistä enemmän huomiota! Luomuistimme valikoimaamme syksyllä ja kekkasimme alkaa keräämään omista tyrneistämme lehtiä ja marjoja joidenkin tuotteidemme ainesosiksi kuten Tyrnivoiteen, Tyrni Luksus Spa saippuan ja Tyrnishampoon! Näistä onkin kuulunut jo palautetta, että iho on todella kosteutettu Luksus spa saippualla pesun jälkeen ja Tyrni saippua on haalentanut ruusufinni-ihoa 🙂

Olemme myös avanneet tarkemmin käyttämiemme raaka-aineiden alkuperää ja laatua;


Kasvatamme omat tyrnipensaamme, joiden lehtiä ja marjoja käytämme kosmetiikkatuotteidemme raaka-aineina.
Tyrnipensaat kasvavat omassa puutarhassamme täysin luonnonmukaisesti ilman lannotteita ja tuholaismyrkkyjä. Keräämme syksyllä käsin tyrnin marjat ja lehdet talteen.
Tyrni on luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain ja se sisältää runsaasti A, C- ja E-vitamiineja, flavonoideja, antioksidantteja sekä hyödyllisiä rasvahappoja.
Tyrnin lehdissä on ravintoaineita jopa marjaakin enemmän ja lehdistä valmistetulla uutteella onkin voimakas antibakteerinen vaikutus, jonka tiedetään lievittävän kipuja, nopeuttavan arpien ja haavojen paranemista sekä auttavan taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan. Tyrninlehtiuute helpottaa myös kihtiä, reumaa ja palovammoja.


Yksi valmistamiemme artesaanisaippuoiden pääraaka-aineista on GMO-vapaa ja luomulaatuinen Extra-virgin oliiviöljy.
Extra-virgin oliiviöljy valmistetaan kemikaalittomalla kylmäpuristusmenetelmällä oliivin ensimmäisestä puristuksesta.
Extra-virgin oliiviöljy on oliiviöljyistä korkealaatuisin ja se sisältää runsaasti parantavia vitamiineja ja antioksidantteja. Nämä antioksidantit auttavat ihoasi taistelussa vapaita radikaaleja vastaan, joita kohtaat päivittäin ruuan, ilmansaasteiden torjunta-aineiden ja runsaasti kemikaaleja sisältävien kosmetiikkatuotteiden kautta.


Sheapähkinän tärkeät ravinteet!
Käytämme tuotteidemme yhtenä tärkeänä ja hoitavana raaka-aineena 100% puhdasta ja puhdistamatonta ghanalaista Sheavoita. Soil Associationin sertifioima luomu Sheavoimme on ghanalaisen naistenosuuskunnan käsin valmistamaa. Mitä vähemmän puhdistettua Sheavoi on, sitä pehmeämpää on sen tekstuuri ja sen enemmän se sisältää iholle tärkeitä hoitavia ainesosia. Puhdistamaton luomu Sheavoi tuoksuu voimakkaan pähkinäiselle ja se sisältää kaikki Sheapähkinän tärkeät ravinteet! Sheavoimme sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja. Se ravitsee ihoasi tehokkaasti ja auttaa sitä säilyttämään kosteustasapainonsa, sekä taistelussa ikääntymistä vastaan.
Yksi tärkeimmistä seikoista, kun valitaan toimivaa Sheavoidetta iholle on selvittää onko Sheavoi puhdistamatonta. Mikäli haluat eniten ihoa hoitavaa ja ravitsevaa tehoa voiteeltasi on valintasi puhdas ja puhdistamaton Shea. Kannattaa kiinnittää huomiota myös Sheavoiteen valmistusmenetelmiin. Sheavoin lämmittäminen yli tietyn pisteen saa sen menettämään suurimman osan sen tehokkaista ja terapeuttisista komponenteista, jotka ovat läsnä raa’assa Sheavoissa. Saaren Taika kosmetiikassa Sheavoin käyttäminen mahdollisimman vähän käsiteltynä onkin yksi tärkeimmistä seikoista valmistusmenetelmissämme, siksi Saaren Taika sheavoiteet ovatkin markkinoiden tehokkaimpia ja luonnollisimpia. 
Sheavoin tuotannon eettisyys on meille myös erittäin tärkeässä asemassa. Siksi olemme valinneet yhteistyökumppaniksemme toimittajan, joka tekee tiivistä yhteistyötä paikallisen naisorganisaation kanssa ja auttaa heidän kotiseutuaan mm. turvaamalla kyläläisten mahdollisuuden puhtaaseen juomaveteen.

Paljon on mahtunut vuoteen siis! Muutto, liiketoiminnan kasvu, vähän kotimaanmatkailua <3 Vähän ulkomaan matkailuakin. Paljon remonttia, väsymystä, hiukan sairasteluja paljon stressiä ja ahdistusta! Kaikki päivät eivät todellakaan ole olleet sitä ihanaa hattaraa, jollaista voisi kuvitella. Suurin osa päivistä kesän jälkeen on ollut äärimmäisen stressaavia. On ollut sähköpostiahdistusta, on ollut puhelinahdistusta, on ollut masennusta, väsymystä, kipuja, rahapulaa, kiukkua, stressiä ja koko helahoidon myymisen miettimistä!

Mutta vaikeatkin päivät valoistuu, kun meiliin tai Facebookkiin kilahtaa kannustava viesti joltakin tuntemattomalta ihmiseltä, joka on tyytyväinen meidän tuotteisiin <3 Kiitos siis superisti niistä, ihan jokaisesta, sillä ne ovat usein se ainoa asia, joka vaikeassa hetkessä auttaa jaksamaan!

Vuosi on ollut siis mitä mielenkiintoisin, ehkä tapahtumarikkain vuoteni pitkään, pitkään aikaan ja suurin kiitos siitä kuuluu tottakai kaikille Saaren Taika tuotteita rakastaville ihmisille <3 Ilman Teitä ei olisi meitä <3

Toivottavasti saamme siis jatkaa vielä pitkään näiden tuotteiden kehittämistä ja valmistamista <3Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: