Vesivahingon jälkeinen remontti, joka teki kodistamme luksusasunnon

Vesivahingon jälkeinen remontti, joka teki kodistamme luksusasunnon
OMAKOTITALON TÄYSI SISÄREMONTTI Aikomuksissa siis oli tuon kylpyhuoneremontin jälkeen, että pikkuhiljaa, ehkä huone kerrallaan, alkaisimme remontoimaan koko asuntoa, mutta vesivahinko hiukan vauhditti sitten tuota ajatusta. Ja vaikka se sillä hetkellä tuntui musertavalta, lähteä uudelleen mökille evakkoon, josta työmatkan pituus tuplaantui ja, jossa ei talvella ollut juuri mitään tekemistä, oli se lopulta oikeastaa onni, että se vesivahinko oli tapahtunut.

80-luvun omakotitalon täydellinen sisäremontti ja muodonmuutos

Heippati hei ihana lukijani ja kivaa, että olet päätynyt blogiini lukemaan 80-luvun omakotitalomme remonttipostausta sekä katsomaan millainen täydellinen muodonmuutos kodillemme tapahtui vesivahingon johdosta.

Eli jos et ole seurannut remonttipostauksiani aikaisemmin, niin kerron lyhyesti mitä tapahtui. Olimme juuri olleet n. 6kk mökillämme evakossa kylpyhuoneen täydellisen remontin tieltä:

LUE MYÖS: 80-LUVUN OMAKOTITALON KYLPYHUONE MUUNTUI MODERNIKSI SPA-OSASTOKSI

…kun ilmeni muiden asioiden yhteydessä, että toinen vessamme oli kärsinyt vesivahingon. Vahingon laajuuskin sitten aikanaan selvisi ja kodistamme määrättiin purettavaksi usean huoneen lattiat ja seiniä:

LUE MYÖS: 80-LUVUN OMAKOTITALON VESIVAHINKO JA LIEVÄT HOMEVAURIOT, KUIVAUS JA KORJAUS PROJEKTI

Evakossa asuminen kutsui siis jälleen, sillä kuivatuksen pelkästään arvioitiin kestävän useita kuukausia. Meillä nimittäin on lattian pohjimmaisena kerroksena sellainen alumiinipohjainen betoninen liittolevy, joka ei suostunut kovin helpolla kuivumaan.

Muistelen, että lopulta kuivatus olisi kestänyt 4 kuukautta, mutten ole nyt enää ajankulusta täysin varma, tästä kun on jo tovi kulunut.

Vesivahingon kuivatusta betonilattiassa

Pientä pintaremonttia omakotitaloon

Hiukan pohjustusta tarinaan. Olimme ostaneet tämän 80-luvulla valmistuneen tiilitalon vuonna 2018 ja talo oli tottakai silloin alkuperäisessä kunnossaan.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Silloin pienituloisina emme pystyneet tekemään talolle kuin pientä pintaremonttia, eli vähän maalaamaan ja tapetoimaan, eipä juuri muuta. Ei mitään erityisen kaunista, mutta siinä kohtaa ei muuhun ollut mahdollisuuksia:

80-luvun omakotitalon pintaremonttia halvalla
80-luvun omakotitalon pintaremonttia halvalla

Omakotitalon täysi sisäremontti

Aikomuksissa siis oli tuon kylpyhuoneremontin jälkeen, että pikkuhiljaa, ehkä huone kerrallaan, alkaisimme remontoimaan koko asuntoa, mutta vesivahinko hiukan vauhditti sitten tuota ajatusta.

Ja vaikka se sillä hetkellä tuntui musertavalta, lähteä uudelleen mökille evakkoon, josta työmatkan pituus tuplaantui ja, jossa ei talvella ollut juuri mitään tekemistä, oli se lopulta oikeastaan onni, että se vesivahinko oli tapahtunut.

Nyt saimme lopulta koko asunnon remontin yhdellä kertaa ja kerralla tehtyä, ettei tarvitse asua remontin keskellä, kun joku tekee huoneen silloin ja toisen tällöin. Olihan se kaikkien kannalta sujuvampaa tehdä se sitten kokonaan kerralla!

Sisustussuunnittelun, verhojen mittatilaus ompelun sekä remontin suoritti Salo Design.

Sisustuksesta haluttiin vaalea ja ajaton ja kuten kylppärirempassakin, laadukkaista materiaaleista ja hieman erikoisuuksilla maustettuna.

Salo Designissa tunnetaan jo tyylimme aika hyvin ja heiltä löytyy myös ideoita sekä toteutus erikoisimpiinkin yksityiskohtiin, kuten molemmissa makuuhuoneissa olevat epäsuoraa valoa antavat kaukosäädettävät kattovalaisimet, joista nuoren makkarissa oleva vaihtaa vielä väriäkin himmennyksen lisäksi!

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
80-luvun omakotitalon täysi sisäremontti

Eteiseen hommasimme myöhemmin vielä tällaisen sisustustakan, joka palaa myrkyttömällä bioetanolilla.

Eteisen sisustustakka

Kattoon tulleet koristelistat olivat myös Salo Designin ideoimaa ja lopputulos on kyllä erittäin upea!

Makuuhuoneeseen halusin hotellimaista tyyliä, ja tämä tehtiin siis ennen, kuin tämä hotellimainen makkari oli asuntomessujen perussettiä 😀

80-luvun omakotitalon täysi sisäremontti

Ja koska minä olen aina ollut vähävarainen, oli minulle erityistä luksusta sellainen, että sisustussuunnittelija tuli kangasnäytteiden kanssa makkariin sovittelemaan kanssani verhojen kankaita, tapetteja ja sen sellaista!

Sosiaalisten tilanteiden pelkoisena, ja aikaisemmin kirjaimellisesti köyhänä, on aikaisemmat remonttimme olleet mallia; maali nettialesta sen enempää sovittelematta miltä se paikallaan näyttää! 

Joten nyt, kun lähes jokaista maalitippaa, listanpätkää, laminaattia, verhokangasta, tapettia ja mattoa soviteltiin erikseen jokaisessa huoneessa, oli oloni kuin kuninkaallisella! Miten uskomattomalta voikaan tuntua, että jokin tällainen olisi omalla kohdallani koskaan ollut mahdollista!

Makuuhuoneen valaisin epäsuora valo

Keittiön kaapistot säilytettiin, olivathan ne vasta reilu vuosi ennen vesivahinkoa asennettu. Ainoastaan välitilan levy vaihdettiin valoisampaan.

80-luvun omakotitalon täysi sisäremontti

Keittiön ja takkahuoneen välinen seinä purettiin, jolloin saatiin upeaa avaruutta keittiöön ja takkahuonekin sitä myöten käyttöön, aiemmin, kun se oli toiminut lähinnä turhana varastona.

Keittiö-takkahuoneen lattiaan tuli laatta, sama kuin kylpyhuoneessa ja jokaisessa talon huoneessa on nyt älyohjattu lattialämmitys. 

80-luvun omakotitalon täysi sisäremontti
Eteisen sormipaneeli

Molempiin vessoihin tuli sellaiset tunnistin valot, kuten eteisiin ja rappukäytäviinkin, että syttyy, kun huoneeseen astuu ja sammuu hetken kuluttua. Vessoissa se siis on sellainen hyvin himmeä valo, jonka valossa näkee tehdä asiansa ilman, että tarvitsee sytytellä kirkkaita valoja katkaisijasta. 

wc remontti

Kaiken kaikkiaan kotiimme tuli paljon sellaisia ratkaisuja, jotka miellän itselleni luksukseksi, kuten tammiset kaihtimet liki kaikkiin ikkunoihin, tammiset kalusteet, mittatilaus verhoja ja siinä kylpyhuoneen remontissa parin tonnin vesiputoushanat, kokolasi seinäinen sauna (joka ei myöskään silloin vielä ollut asuntomessujen suuri  in-juttu!) ja kahden hengen poreamme, sen lisäksi, että meillä oli jo ennestään ulkoporeallas takapihan patiolla, jonne kylpyhuoneesta tuli rempassa kulku suoraan rappusia pitkin. 

@kotisaaressa Tässä meidän kylpyhuoneen remontti valmiina vielä kerran. Remontissa tuli tosi paljon sellaisia ratkaisuja jotka itse miellän luksukseksi🥰 #kylpyhuone #kylpyhuoneremontti #remontti #kotispa #spaosasto ♬ Chill Vibes - Tollan Kim
parveke
keidas

Kaikenkaikkiaan olen niin suunnattoman onnellinen kauniista kodistamme ja se saa edelleen sydämeni lähes pakahtumaan joka kerta kun katseellani kotiamme haravoin <3 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 803 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

Syksyinen hemmotteluhetki kotona

Haluatko hemmotella itseäsi ja kumppaniasi/kaveriasi kotona, lue vinkit!

Syksy on täydellistä aikaa pysähtyä, rentoutua ja hemmotella itseään ja läheisiään. Kun ulkona tuulee ja sataa, mikä olisikaan parempaa kuin sytyttää kynttilöitä, laittaa rentouttavaa musiikkia soimaan ja nauttia spa-hetkestä oman kodin lämmössä.

Saaren Taian legendaarinen Teepuushampoo nyt nestemäisenä & alekoodi!

Koska oma elämäni olisi todella hirvittävää puolessa päivässä rasvoittuvien hiusteni ja kutisevan päänahkani kanssa, ilman kehittämääni Teepuu palashampoota, olen 100% vakuuttunut, että tämä uusi nestemäinen Teepuu shampoo tulee olemaan paras ja ikiaikainen suosikkini for ever!

Kesän 2023 suosituimmat postaukset

Kesä 2023 oli täynnä unohtumattomia hetkiä, ja blogini heijasteli tätä innostusta. Nyt, kun syksy on saapunumassa ja kesä on jäämässä taakse, on täydellinen aika katsahtaa taaksepäin ja muistella niitä postauksia, jotka keräsivät eniten huomiota ja inspiroivat lukijoitani.

%d bloggaajaa tykkää tästä: