Vesivahingon jälkeinen remontti, joka teki kodistamme luksusasunnon

Vesivahingon jälkeinen remontti, joka teki kodistamme luksusasunnon
OMAKOTITALON TÄYSI SISÄREMONTTI Aikomuksissa siis oli tuon kylpyhuoneremontin jälkeen, että pikkuhiljaa, ehkä huone kerrallaan, alkaisimme remontoimaan koko asuntoa, mutta vesivahinko hiukan vauhditti sitten tuota ajatusta. Ja vaikka se sillä hetkellä tuntui musertavalta, lähteä uudelleen mökille evakkoon, josta työmatkan pituus tuplaantui ja, jossa ei talvella ollut juuri mitään tekemistä, oli se lopulta oikeastaa onni, että se vesivahinko oli tapahtunut.

80-luvun omakotitalon täydellinen sisäremontti ja muodonmuutos

Heippati hei ihana lukijani ja kivaa, että olet päätynyt blogiini lukemaan 80-luvun omakotitalomme remonttipostausta sekä katsomaan millainen täydellinen muodonmuutos kodillemme tapahtui vesivahingon johdosta.

Eli jos et ole seurannut remonttipostauksiani aikaisemmin, niin kerron lyhyesti mitä tapahtui. Olimme juuri olleet n. 6kk mökillämme evakossa kylpyhuoneen täydellisen remontin tieltä:

LUE MYÖS: 80-LUVUN OMAKOTITALON KYLPYHUONE MUUNTUI MODERNIKSI SPA-OSASTOKSI

…kun ilmeni muiden asioiden yhteydessä, että toinen vessamme oli kärsinyt vesivahingon. Vahingon laajuuskin sitten aikanaan selvisi ja kodistamme määrättiin purettavaksi usean huoneen lattiat ja seiniä:

LUE MYÖS: 80-LUVUN OMAKOTITALON VESIVAHINKO JA LIEVÄT HOMEVAURIOT, KUIVAUS JA KORJAUS PROJEKTI

Evakossa asuminen kutsui siis jälleen, sillä kuivatuksen pelkästään arvioitiin kestävän useita kuukausia. Meillä nimittäin on lattian pohjimmaisena kerroksena sellainen alumiinipohjainen betoninen liittolevy, joka ei suostunut kovin helpolla kuivumaan.

Muistelen, että lopulta kuivatus olisi kestänyt 4 kuukautta, mutten ole nyt enää ajankulusta täysin varma, tästä kun on jo tovi kulunut.

Vesivahingon kuivatusta betonilattiassa

Pientä pintaremonttia omakotitaloon

Hiukan pohjustusta tarinaan. Olimme ostaneet tämän 80-luvulla valmistuneen tiilitalon vuonna 2018 ja talo oli tottakai silloin alkuperäisessä kunnossaan.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Silloin pienituloisina emme pystyneet tekemään talolle kuin pientä pintaremonttia, eli vähän maalaamaan ja tapetoimaan, eipä juuri muuta. Ei mitään erityisen kaunista, mutta siinä kohtaa ei muuhun ollut mahdollisuuksia:

80-luvun omakotitalon pintaremonttia halvalla
80-luvun omakotitalon pintaremonttia halvalla

Omakotitalon täysi sisäremontti

Aikomuksissa siis oli tuon kylpyhuoneremontin jälkeen, että pikkuhiljaa, ehkä huone kerrallaan, alkaisimme remontoimaan koko asuntoa, mutta vesivahinko hiukan vauhditti sitten tuota ajatusta.

Ja vaikka se sillä hetkellä tuntui musertavalta, lähteä uudelleen mökille evakkoon, josta työmatkan pituus tuplaantui ja, jossa ei talvella ollut juuri mitään tekemistä, oli se lopulta oikeastaan onni, että se vesivahinko oli tapahtunut.

Nyt saimme lopulta koko asunnon remontin yhdellä kertaa ja kerralla tehtyä, ettei tarvitse asua remontin keskellä, kun joku tekee huoneen silloin ja toisen tällöin. Olihan se kaikkien kannalta sujuvampaa tehdä se sitten kokonaan kerralla!

Sisustussuunnittelun, verhojen mittatilaus ompelun sekä remontin suoritti Salo Design.

Sisustuksesta haluttiin vaalea ja ajaton ja kuten kylppärirempassakin, laadukkaista materiaaleista ja hieman erikoisuuksilla maustettuna.

Salo Designissa tunnetaan jo tyylimme aika hyvin ja heiltä löytyy myös ideoita sekä toteutus erikoisimpiinkin yksityiskohtiin, kuten molemmissa makuuhuoneissa olevat epäsuoraa valoa antavat kaukosäädettävät kattovalaisimet, joista nuoren makkarissa oleva vaihtaa vielä väriäkin himmennyksen lisäksi!

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY
80-luvun omakotitalon täysi sisäremontti

Eteiseen hommasimme myöhemmin vielä tällaisen sisustustakan, joka palaa myrkyttömällä bioetanolilla.

Eteisen sisustustakka

Kattoon tulleet koristelistat olivat myös Salo Designin ideoimaa ja lopputulos on kyllä erittäin upea!

Makuuhuoneeseen halusin hotellimaista tyyliä, ja tämä tehtiin siis ennen, kuin tämä hotellimainen makkari oli asuntomessujen perussettiä 😀

80-luvun omakotitalon täysi sisäremontti

Ja koska minä olen aina ollut vähävarainen, oli minulle erityistä luksusta sellainen, että sisustussuunnittelija tuli kangasnäytteiden kanssa makkariin sovittelemaan kanssani verhojen kankaita, tapetteja ja sen sellaista!

Sosiaalisten tilanteiden pelkoisena, ja aikaisemmin kirjaimellisesti köyhänä, on aikaisemmat remonttimme olleet mallia; maali nettialesta sen enempää sovittelematta miltä se paikallaan näyttää! 

Joten nyt, kun lähes jokaista maalitippaa, listanpätkää, laminaattia, verhokangasta, tapettia ja mattoa soviteltiin erikseen jokaisessa huoneessa, oli oloni kuin kuninkaallisella! Miten uskomattomalta voikaan tuntua, että jokin tällainen olisi omalla kohdallani koskaan ollut mahdollista!

Makuuhuoneen valaisin epäsuora valo

Keittiön kaapistot säilytettiin, olivathan ne vasta reilu vuosi ennen vesivahinkoa asennettu. Ainoastaan välitilan levy vaihdettiin valoisampaan.

80-luvun omakotitalon täysi sisäremontti

Keittiön ja takkahuoneen välinen seinä purettiin, jolloin saatiin upeaa avaruutta keittiöön ja takkahuonekin sitä myöten käyttöön, aiemmin, kun se oli toiminut lähinnä turhana varastona.

Keittiö-takkahuoneen lattiaan tuli laatta, sama kuin kylpyhuoneessa ja jokaisessa talon huoneessa on nyt älyohjattu lattialämmitys. 

80-luvun omakotitalon täysi sisäremontti
Eteisen sormipaneeli

Molempiin vessoihin tuli sellaiset tunnistin valot, kuten eteisiin ja rappukäytäviinkin, että syttyy, kun huoneeseen astuu ja sammuu hetken kuluttua. Vessoissa se siis on sellainen hyvin himmeä valo, jonka valossa näkee tehdä asiansa ilman, että tarvitsee sytytellä kirkkaita valoja katkaisijasta. 

wc remontti

Kaiken kaikkiaan kotiimme tuli paljon sellaisia ratkaisuja, jotka miellän itselleni luksukseksi, kuten tammiset kaihtimet liki kaikkiin ikkunoihin, tammiset kalusteet, mittatilaus verhoja ja siinä kylpyhuoneen remontissa parin tonnin vesiputoushanat, kokolasi seinäinen sauna (joka ei myöskään silloin vielä ollut asuntomessujen suuri  in-juttu!) ja kahden hengen poreamme, sen lisäksi, että meillä oli jo ennestään ulkoporeallas takapihan patiolla, jonne kylpyhuoneesta tuli rempassa kulku suoraan rappusia pitkin. 

@kotisaaressa Tässä meidän kylpyhuoneen remontti valmiina vielä kerran. Remontissa tuli tosi paljon sellaisia ratkaisuja jotka itse miellän luksukseksi🥰 #kylpyhuone #kylpyhuoneremontti #remontti #kotispa #spaosasto ♬ Chill Vibes - Tollan Kim
parveke
keidas

Kaikenkaikkiaan olen niin suunnattoman onnellinen kauniista kodistamme ja se saa edelleen sydämeni lähes pakahtumaan joka kerta kun katseellani kotiamme haravoin <3 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.