Varkaankellarinmäki Pertteli

Varkaankellarinmäki Pertteli

Varkaankellareita ja Varkaankellarinmäkiä on seudulla useita, tämä kirjoitus on Perttelissä sijaitsevasta kalliosta nimeltä Varkaankellarinmäki, jolla sijaitsee Varkaankellari niminen luola jossa tarinan mukaan kolme rosvoa on aikoinaan majaillut 1700 luvulla. Rosvot pitivät myös Suutarin talosta ryöväämäänsä tyttöä tässä luolassa vuosikausia vankina.
Reitiltä löytyi myös useita muita pikku luolia, onkaloita ja kivenlohkareiden välejä mitä oli hauska tutkiskella.

Kallio sijaitsee aivan Hossujärven vieressä.
Auton voi jättää uimarannan parkkipaikalle Uimarannalta kun lähtee vasemmalle tietä pitkin niin pian metsän rinteeseen lähtee viistoon polku, ämä polku vie suoraan Varkaankellarinmäelle, isolle kalliolle/kalliolohkareille joiden väleissä ja alla on useitakin luolia.


Polun yläosassa alkaa komeita kiven lohkareita, pienempiä luolia ja onkaloita ilmaantua.

Alla itse Varkaankellari, jos ei luolista ja lohkareista arvaa, niin viimeistään isolla kallioon kirjoitettu teksti VARKAAN KELLARI (kuvassa koiran yläpuolella himmeällä) paljastaa asian.


MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY
(Rudy on koulutettu pelastuskoira, joka ei ole kiinnostunut muista eläimistä sen enempää kuin ihmisistäkään ja on kytkettävissä välittömästi)Kallioilla saa olla varovainen, sillä sammaleen seasta pilkisteli pieniä rotkoja ja railoja, jonne jalka voi helpolla tipahtaa.
Näköalat olivat komeat, etenkin kun kaukaisuudessa näytti pilvenreunat repsottavan, eli siellä kaukana jossakin satoi.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYYSijainti: Hossusjärven parkkipaikalta lähde kävelemään vasemmalle vievää pikkutietä kunnes hiukan ennen mutkaa lähtee oikealle metsän rinteeseen polku, polku vie Varkaankellarille.
Lähde: http://kulttuuriymparisto.nba.fi/netsovellus/rekisteriportaali/mjreki/read/asp/r_kohde_det1.aspx?KOHDE_ID=587010015
http://luolamiehenblogi.blogspot.fi/2015/03/suomalaisia-rosvoluolia.html

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY