Hallituksen epäonnistuminen kansansa suojaamisessa ajoi laittamaan itseni vapaaehtoiseen eristykseen

Hallituksen epäonnistuminen kansansa suojaamisessa ajoi laittamaan itseni vapaaehtoiseen eristykseen

Viro astui maapallon toiseksi huonoimpaan korona tilanteeseen ja pyytää apua EU:lta. Siellä pystytetään kenttäsairaaloita ja murehditaan, kun sairaanhoitohenkilökuntaa ei ole riittävästi. Virossa maskeja kohtaan on yleinen vastustus mieliala ja samaten on uutisoitu, että virolaiset mm. rakennustyöläiset välttelevät rajoilla vapaaehtoisia testejä positiivisen tuloksen pelossa.

Samaan aikaan Suomessa rajat vuotavat. Pakkotestausta ei saada aikaan yksilön vapauteen ja perusoikeuksiin vedoten, kuitenkin samalla kumoten meidän Suomen kansalaisten oikeus turvalliseen elämään ja oikeus terveyteen.

Aikaisemmin Suomeen päästettiin tietoisesti koronaa kantavia lentomatkustajia muualta Euroopasta. Myöhemmin uutisoitiin rakennustyömaiden piilottelevan ja salailevan altistuneiden tietoja, jottei työmiehet joudu karanteeniin. 

Kärsijöiksi tässä hallituksen kyvyttömyydessä ottaa ohjia käsiinsä ja laittaa kovia päätöksiä voimaan, olemme lopulta me kaikki. Parhaillaan hallitus kaavailee liikkumisrajoituksia, jotka olisivat voimassa ympäri vuorokauden.

Lapset ja vanhuksethan ovat kärsineet tästä päätöksenteon kyvyttömyydestä jo vuoden. Vanhusten läheiset eivät ole kunnolla päässeet tapaamaan yksinäisiä hoidossa olevia läheisiään. Koululaiset opiskelevat etänä, joka on etenkin tukea tarvitseville oppilaille lähes sama, kuin olisi tippunut koulusta pois kokonaan. 

Nuoriso ei saa harrastaa ja poissa kouluverkosta, jotkin hälyyttävät merkitkin ovat saataaneet jäädä huolmaamatta ja ilmoittamatta. Näitä ikäviä uutisia olemme lähikaoina joutuneet lukemaan uutisista.

Yllä näkyvän kuvan alkuperä lienee Twitterissä, mutta mikäli sen väitteet pitävät paikkaansa, on tuo todella huolestuttavaa luettavaa 🙁

Vapaaehtoinen eristys

Jokainen meistä voi suojata itse itseään ja läheisiään. Meillä on perheessä 3 riskiryhmäläistä (2x astma, 2 kertaa verenpainetauti) ja lähipiirissä ikäihmisillä astmaa, diabetesta, verenpainetautia jne. Itselläni on keuhkot ollut sen vuoden takaisen hiekkamyrskyn jäljiltä sellaisessa kunnossa, että nykyään astmalääkettä menee useita kertoja päivässä aikaisemman satunnaisen tarpeen sijaan ja keuhkot vinkuvat päivittäin, etenkin ffp2-tason maskia käyttäessä.

Ffp2-tason maski taas on ainoa, jonka kanssa suostun ”ihmisten ilmoille”, sillä kangasmaskit tai kirurginmaskit eivät suodata virusta riittävällä tehokkuudella, jotta luottaisin elämäni niiden varaan. Ainoa helpommin hengittävä maski, jota suostun kaupassa käyttämään on kuparimaski, mutta mieluiten käytän ffp2-maskia, jos on pakko mennä ”ihmisten ilmoille”.

Tänään päätin, että vaikka maski ja kumihanskat antavatkin jonkinmoisen suojan kaupassa käynnin ajaksi, en enää mene edes niiden kanssa kauppaan. Kokeilin siis ekaa kertaa Halikon Prisman Foodie.fi nettikauppaa, jossa voi shoppailla koko Prisman valikoimasta ja tilata tuotteet kaupan takana olevaan noutopisteeseen. 

Tuotteiden keräily maksoi 7,90€ ja noudon sain seuraavalle päivälle eli huomiselle. Noutopiste sijaitsee kaupan takana ja on ilmeisesti jonkinnäköinen kaappisysteemi, jossa on oma lokero myös pakasteille. Ostokset maksoin kortilla, johon tuli +15% katevaraus lisä siltä varalta, että joitakin tuotteita ei ole sen merkkisenä, jonka ostin, vaan se joudutaan vaihtamaan toisen merkkiseen, mahdollisesti kalliimpaan.

Foodie.fi toimii siten, että ensin valitaan kauppa ja sitten kirjaudutaan esim pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. En tiedä onko kirjautuminen välttämätöntä, mutta siten suosikit voi tallentaa helpommin löytyviksi seuraavaa kertaa varten ja tietty kerätä bonukset 🙂

Apteekkiasiat olen hoitanut jo vuoden verran netissä, jossa esim. Yliopiston verkkoapteekista voi tunnistautumisen jälkeen tilata myös reseptilääkkeet kotiovelle. Reseptilääkkeiden tilaus toimii siten, että ekalla kerralla tunnistaudutaan palveluun ja asetetaan oma salainen pinkoodi, joka sitten kysytään aina reseptilääkkeitä tilatessa. 

Tilaaminen nettiapteekista taas tapahtuu siten, että avataan Yliopiston verkkoapteekin nettisivu ja soitetaan siellä näkyvään reseptiasiakkaan puhelinnumeroon. Apteekkari etsii lääkkeet omalta e-reseptiltäsi ja lisää ne sinulle ostoskoriin, joka lähetetään sähköpostiisi. Sen jälkeen käyt sähköpostilinkkiä pitkin maksamassa lääkkeesi, tai voit ostaa apteekista muita apteekkituotteita ja mennä maksamaan sitten.

Uskon, että kaupassa käyminen olisi luultavasti se todennäköisin paikka virukselle altistumiselle. Mikäli noutotilaus sujuu hyvin ja saamme suunnilleen ne mitä tilasimmekin, en näe enää syytä käydä itse fyysisesti kaupassa ostoksilla.

Yksilön vastuu sekä omasta, että toisen terveydestä on entistä korkeammalla tasolla, ja siksi näistä hygienia- ja siivousohjeista on hyvä muistutella tasaisesti.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Saippua on paras aine tappamaan viruksen. Saaren Taika Siivoussaippuasta tehty pesuliuos käy kaikille kodin koville pinnoille ja tuhoaa viruksen rasvavaipan tehokkaasti, artikkelin lopussa asiasta lisää.

Näin ennaltaehkäiset viruksen leviämisen kodissasi

Mökit ovat menneet kuumille kiville, niin myytävät, kuin vuokrattavatkin. Itsekin lomailimme eräässä mökissä kotimme lähellä ja vallitsevan tilanteen vuoksi pesin ensitekijöikseni kaikki kosketuspinnat Saaren Taika Greippi Siivoussaippualla.

Tehokas siivous vuokramökissä – siivoussaippua tuhoaa virukset

Onneksi kotona on paljon mitä voi tehdä eristyksen aikana! Olenkin löytänyt kipinänä kokkaamiseen ja sisustamiseen pitkästä aikaa!

UUNIJUUREKSET JOHANNAN TAPAAN

Uunijuurekset Johannan tapaan

RAIKAS TALVISALAATTI

Raikas talvisalaatti

 

 

KAUNISTA, KESTÄVÄÄ, BOHEEMIA

SISUSTUSTA

Kaunista, kestävää, boheemia sisustusta

 

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY