Vanhanajan saaristokylä tunnelmaa Barösundetissa ja upea Fagervikin ruukki

Moikka moi ihana lukijani!

Tänään käväistiin sunnuntaiajelulla Barösundetissa, jossa piskuisessa saaressa lossimatkan päässä oli vanhaan kyläkouluun tehty ravintola nimeltään Scola ja samalla rannalla oli myös pieni puoti ja muutama muu ajanmukainen rakennus.

Matka oli mukava, tuttuja teitä Tammisaareen ja Hankoon päin. Snappertunan tienoilla tie oli aika mutkikasta ja maisemat upeita! Saatiin nauttia myös muutamasta salamasta sekä ukkoskuuroista koko ajomatkan ajan 🙂

Pian ravintola jo olikin edessämme, ei muuta kuin lossilla yli ja nauttimaan ruuasta!

Lyhyen lossimatkan jälkeen tie kääntyi heti vasemmalle ja ensinnä rannassa vastassa oli puoti:

Sitten Scola:

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Sisällä ravintolassa oli (ruuhkaa!!) pelkistetty sisustus jossa vanhaa oli kunnioitettu hillityllä määrällä somisteita. Tykkäsin!

Porukkaa oli syömässä niin paljon, että taisimme saada viimeisen vapaan pöydän; ulkona kun ei sateella voinut istua vaikka kaunis terassi merelle päin olikin.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Kokeilimme Angushärkä burgereita frittiperunoilla. Annos oli todella hyvä!

Jälkiruuaksi otimme vielä mansikkaa kolmella tavalla:

Ruokailumme päätyttyä sadekin oli jo lakannut ja päästiin fiilistelemään terassin kautta alas rantaan ja sitä kautta pois.

Joku parrakas vanhempi herra oli jättänyt piippunsa pöytään odottamaan ja naurahti, kun yllätti minut kuvaamassa sitä 😀 Hän näytti aivan lastensatujen merikapteenilta!

Myös puodista löytyi entisaikojen rekvisiittaa mm. tämä kaunis vanha kassakone <3

Takaisin tullessamme pysähdyimme matkalla näkemämme Fagervikin ruukin kohdalle ja ostimme kahvilasta mehua ja minä haistelin ruotsalaisia saippuoita, joita oli kahvion hyllyssä monen värisiä ja tuoksuisia!

Fagervikin ruukki on kaunein ruukki missä olen tähän asti käynyt ja kadehtien ammensin sen autenttisen vanhan tunnelman sisuksiini ja pohdin, että miksi minusta tuntuu siltä, että usein ruotsinkielisillä paikkakunnilla pidetään parempaa huolta ja arvostetaan vanhaa enemmän kuin suomenkielisillä?

Ruukkimiljöö oli lähes taivaallinen ja ihmettelen, että ollut aiemmin törmännyt mihinkään siitä kertovaan vaikka olen jonkun verran noita ruukkejakin etsinyt ja niiden tietoja tutkiskellut. Tämä salainen aarre oli vaan jäänyt minulta huomaamatta, mutta onneksi satuimme nyt ajamaan sen ohi!

Ruukki on perustettu 1600-luvulla, mutta oli hävitetty maan tasalla isovihan aikana 1700-luvulla. Rakennukset kunnostettiin uuteen kukoistukseen taas vähän ajan päästä 1700-luvulla ja pian alkoikin ruukin oikea kulta-aika!

Suurimmassa osassa rakennuksia taisi olla asukkaita ja ruukin entisen pääkujan varrella olikin piiitkä rivi postilaatikoita! Omasta mielestäni tällainen ruukkimiljöö on huomattavasti kauniimpi ja viihtyisämpi kuin esim. tupaten kaupallistettu turistirysä Fiskars, joka ruukkina on kaunis, mutta päivävierailukohteena lähinnä stressaava. Hiljaisemmassa ruukissa on mahdollisuus kuvata paljon rakennuksia ja yksityiskohtia ilman, että joka kuvaan tulee pakostikin yleisöä kuviin ja käveläkin saa aivan rauhassa ilman valtavien ihmismassojen häirintää.

Kaikki puiset rakennukset olivat punaisia vielä pitkän matkaa ruukilta eteenpäinkin ja se loi mielestäni kaunista yhteenkuuluvuuden tunnetta kylälle sekä antoi vivahteen entisajan tunnusta koko seudulle <3

Päivä oli mitä ihanin, kunpa olisi mahdollisuus viettää tällaisia ihan säännöllisesti!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.