Vanhanajan saaristokylä tunnelmaa Barösundetissa ja upea Fagervikin ruukki

Moikka moi ihana lukijani!

Tänään käväistiin sunnuntaiajelulla Barösundetissa, jossa piskuisessa saaressa lossimatkan päässä oli vanhaan kyläkouluun tehty ravintola nimeltään Scola ja samalla rannalla oli myös pieni puoti ja muutama muu ajanmukainen rakennus.

Matka oli mukava, tuttuja teitä Tammisaareen ja Hankoon päin. Snappertunan tienoilla tie oli aika mutkikasta ja maisemat upeita! Saatiin nauttia myös muutamasta salamasta sekä ukkoskuuroista koko ajomatkan ajan 🙂

Pian ravintola jo olikin edessämme, ei muuta kuin lossilla yli ja nauttimaan ruuasta!

Lyhyen lossimatkan jälkeen tie kääntyi heti vasemmalle ja ensinnä rannassa vastassa oli puoti:

Sitten Scola:

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Sisällä ravintolassa oli (ruuhkaa!!) pelkistetty sisustus jossa vanhaa oli kunnioitettu hillityllä määrällä somisteita. Tykkäsin!

Porukkaa oli syömässä niin paljon, että taisimme saada viimeisen vapaan pöydän; ulkona kun ei sateella voinut istua vaikka kaunis terassi merelle päin olikin.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Kokeilimme Angushärkä burgereita frittiperunoilla. Annos oli todella hyvä!

Jälkiruuaksi otimme vielä mansikkaa kolmella tavalla:

Ruokailumme päätyttyä sadekin oli jo lakannut ja päästiin fiilistelemään terassin kautta alas rantaan ja sitä kautta pois.

Joku parrakas vanhempi herra oli jättänyt piippunsa pöytään odottamaan ja naurahti, kun yllätti minut kuvaamassa sitä 😀 Hän näytti aivan lastensatujen merikapteenilta!

Myös puodista löytyi entisaikojen rekvisiittaa mm. tämä kaunis vanha kassakone <3

Takaisin tullessamme pysähdyimme matkalla näkemämme Fagervikin ruukin kohdalle ja ostimme kahvilasta mehua ja minä haistelin ruotsalaisia saippuoita, joita oli kahvion hyllyssä monen värisiä ja tuoksuisia!

Fagervikin ruukki on kaunein ruukki missä olen tähän asti käynyt ja kadehtien ammensin sen autenttisen vanhan tunnelman sisuksiini ja pohdin, että miksi minusta tuntuu siltä, että usein ruotsinkielisillä paikkakunnilla pidetään parempaa huolta ja arvostetaan vanhaa enemmän kuin suomenkielisillä?

Ruukkimiljöö oli lähes taivaallinen ja ihmettelen, että ollut aiemmin törmännyt mihinkään siitä kertovaan vaikka olen jonkun verran noita ruukkejakin etsinyt ja niiden tietoja tutkiskellut. Tämä salainen aarre oli vaan jäänyt minulta huomaamatta, mutta onneksi satuimme nyt ajamaan sen ohi!

Ruukki on perustettu 1600-luvulla, mutta oli hävitetty maan tasalla isovihan aikana 1700-luvulla. Rakennukset kunnostettiin uuteen kukoistukseen taas vähän ajan päästä 1700-luvulla ja pian alkoikin ruukin oikea kulta-aika!

Suurimmassa osassa rakennuksia taisi olla asukkaita ja ruukin entisen pääkujan varrella olikin piiitkä rivi postilaatikoita! Omasta mielestäni tällainen ruukkimiljöö on huomattavasti kauniimpi ja viihtyisämpi kuin esim. tupaten kaupallistettu turistirysä Fiskars, joka ruukkina on kaunis, mutta päivävierailukohteena lähinnä stressaava. Hiljaisemmassa ruukissa on mahdollisuus kuvata paljon rakennuksia ja yksityiskohtia ilman, että joka kuvaan tulee pakostikin yleisöä kuviin ja käveläkin saa aivan rauhassa ilman valtavien ihmismassojen häirintää.

Kaikki puiset rakennukset olivat punaisia vielä pitkän matkaa ruukilta eteenpäinkin ja se loi mielestäni kaunista yhteenkuuluvuuden tunnetta kylälle sekä antoi vivahteen entisajan tunnusta koko seudulle <3

Päivä oli mitä ihanin, kunpa olisi mahdollisuus viettää tällaisia ihan säännöllisesti!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: