Vältä finnit ja ihon tukkiutuminen, näin poistat aurinkovoiteen parhaiten!

Vältä finnit ja ihon tukkiutuminen, näin poistat aurinkovoiteen parhaiten
Vältä finnit ja ihon tukkiutuminen, näin poistat aurinkovoiteen parhaiten! Aurinkovoiteiden ihohuokosia tukkivien ominaisuuksien vuoksi on suositeltavaa puhdistaa aurinkovoiteet öljyjä sisältävillä saippuoilla, kuten Saaren Taika suolasaippuoilla, mieluummin kuin öljyillä, joista monet ovat komedogeenisia eli tukkivat ihohuokosia.

Aurinkovoiteet ja niiden vaikutus ihohuokosiin

Kesä on täällä ja auringonotto on yksi suosituimmista aktiviteeteista. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että ihosi altistuu auringon haitallisille säteille.

Aurinkovoide on tehokas keino suojata ihoasi auringolta, mutta jotkin aurinkovoiteet sisältävät ainesosia, jotka voivat tukkia ihohuokosia, ärsyttää ihoa ja lisätä aknen syntymistä.

Kemialliset aurinkovoiteet toimivat eri tavalla kuin fyysiset aurinkovoiteet, ja ne voivat myös aiheuttaa erilaisia haittavaikutuksia.

Tässä artikkelissa kerron aurinkovoiteiden vaikutuksia ihohuokosiin ja, mitä sinun tulisi tietää, jotta voit valita parhaiten sopivan aurinkovoiteen ihosi tarpeisiin.

Aurinkovoide, Ihohuokosten tukkeutuminen ja akne

Jotkin aurinkovoiteet sisältävät ainesosia, jotka voivat tukkia ihohuokosia, mikä voi johtaa aknen syntymiseen. Akne syntyy nimittäin juuri tukkeutuneen ihohuokosen aiheuttaman tulehduksen takia.

On tärkeää valita aurinkovoide, joka ei tuki ihohuokosia, jotta voit nauttia auringosta huoletta.

aurinkovoide purkkeja

Tukkivat öljyt aurinkovoiteissa

Kannattaa lukea aurinkovoiteen ainesosaluettelo ennen ostoa, sillä jotkut öljyt voivat tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa epäpuhtauksia ja finnejä iholle. Esimerkiksi kaakao- ja kookosöljy, palmuöljy, seesaminsiemenöljy, soijaöljy ja vehnänalkioöljy ovat öljyjä, joita tulisi välttää aurinkovoiteissa.

Suositeltavat öljyt aurinkovoiteissa

Toisaalta on olemassa myös öljyjä, jotka eivät todennäköisesti tuki ihohuokosia. Nämä öljyt voivat jopa tarjota hyötyjä ihon terveydelle. Esimerkiksi arganöljy, hamppuöljy, gojimarjaöljy, ruusunmarjaöljy, ohdakeöljy, sheavoi, jojobaöljy, auringonkukkaöljy ja oliiviöljy ovat öljyjä, joita voi harkita aurinkovoiteissa.

LUE MYÖS: Mitkä öljyt tukkivat ihohuokosia?

Kemialliset aurinkovoiteet ja hikirauhaset

Kemialliset aurinkovoiteet toimivat siten, että ne imevät UV-valoa ja muuttavat sen lämmöksi, joka sitten vapautuu iholta. Kun tähän lisätään aurinkovoiteen sisältämät kemikaalit, joiden lämpö muodostaa iholle kerroksen, joka estää hien haihtumisen. Tämä johtaa siihen, että ihohuokoset joutuvat kuormitukselle, mikä puolestaan lisää hikinäppyjen ja aknen syntymisen riskiä.

Fysikaalinen aurinkovoide

Fysikaalinen aurinkovoide eroaa kemiallisista aurinkovoiteista koostumuksensa ja toimintatapansa suhteen. Se tarjoaa luonnollisen suojan auringon haitallisia säteitä vastaan.

Miten fysikaalinen aurinkovoide toimii?

Fysikaaliset aurinkovoiteet perustuvat fysikaalisiin suodattimiin, kuten titaanidioksidiin ja sinkkioksidiin. Nämä mineraalit toimivat siten, että ne heijastavat ja hajottavat UV-säteitä iholta. Tämä estää säteiden pääsyn ihon syvempiin kerroksiin ja auttaa vähentämään auringon aiheuttamia vaurioita.

Fysikaalisen aurinkovoiteen edut

Fysikaalisilla aurinkovoiteilla on useita etuja. Ensinnäkin, ne tarjoavat välittömän suojan auringolta, koska niiden mineraalipohjaiset suodattimet heijastavat säteet pois iholta.

Toiseksi, ne sopivat herkälle iholle ja niitä voi käyttää myös lapsilla, sillä ne ovat yleensä hypoallergeenisia ja vähemmän ärsyttäviä kuin kemialliset aurinkovoiteet.

Lisäksi fysikaaliset aurinkovoiteet eivät tunkeudu ihoon kemiallisesti, vaan luovat suojan ihon pinnalle. Tämä voi auttaa välttämään mahdollisia ihoärsytyksiä ja allergisia reaktioita.

Ne tarjoavat myös laajan spektrin suojan sekä UV-A- että UV-B-säteitä vastaan.

Miten käytät fysikaalista aurinkovoidetta?

Fysikaalisen aurinkovoiteen käyttö on melko yksinkertaista. Ennen aurinkoon menoa levitä riittävä määrä voidetta tasaisesti iholle. Varmista, että peität kaikki altistuvat alueet, kuten kasvot, kaulan, käsivarret ja jalat. Muista myös levittää aurinkovoide noin 15-30 minuuttia ennen auringolle altistumista, jotta se ehtii imeytyä ihoon.

On tärkeää huomata, että fysikaalinen aurinkovoide voi jättää hieman valkoisen tai vaalean sävyn iholle johtuen mineraalipohjaisista suodattimista. Tämä on kuitenkin vain väliaikaista ja voidetta voi tarvittaessa häivyttää tasaisemmaksi.

Aurinkovoiteen puhdistus iholta

Puhdista aurinkovoiteet öljysaippuoilla

Aurinkovoiteiden ihohuokosia tukkivien ominaisuuksien vuoksi on suositeltavaa puhdistaa aurinkovoiteet öljyjä sisältävillä saippuoilla, kuten Saaren Taika suolasaippuoilla, mieluummin kuin öljyillä, joista monet ovat komedogeenisia eli tukkivat ihohuokosia.

Öljysaippuat tarjoavat tehokkaan tavan poistaa aurinkovoiteen jäämät ja samalla puhdistaa ihoa hellävaraisesti. Saaren Taika suolasaippuat ovat erinomainen vaihtoehto, sillä ne sisältävät luonnollisia öljyjä, kuten oliiviöljyä tai ihoa kosteuttavaa ja rauhoittavaa sheavoita, jotka eivät aiheuta ihohuokosten tukkeutumista.

Puhdistamalla aurinkovoiteen öljysaippualla varmistat, että iholle ei jää ylimääräisiä aurinkovoiteen jäämiä, jotka voisivat tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa epäpuhtauksia. Öljysaippuat puhdistavat ihoa tehokkaasti samalla kosteuttaen ja raviten sitä.

On tärkeää kiinnittää huomiota ihon puhdistukseen aurinkovoiteen käytön jälkeen. Tällä tavoin varmistat, että ihosi pysyy puhtaana ja terveenä samalla kun nautit auringosta ja suojaat sitä asianmukaisesti!

Paras tapa puhdistaa aurinkovoide iholta

Juulia suolasaippua suihkussa

Aloita huuhtelemalla iho runsaalla lämpimällä vedellä. Tämä auttaa poistamaan ylimääräisen aurinkovoiteen ja hien iholta.

Käytä puhdistamiseen luonnollisia öljyjä sisältäviä suolasaippuoita, kuten Saaren Taika Juulia Suolasaippuaa. Voit hieroa saippuaa suoraan iholle ja antaa sen tehokkaasti puhdistaa aurinkovoide pois. Saippuan sisältämät öljyt ja suolakiteet auttavat kuorimaan ihon hellävaraisesti, poistaen samalla kuolleen ihosolukon ja tukkimatta ihohuokosia.

Voit myös käyttää saippuapussia, johon laitat Juulia Suolasaippuan. Tämä auttaa saippuaa puhdistamaan tehokkaasti ihoa samalla kun se kuorii erittäin hellästi. Saippuapussi on valmistettu luonnollisista materiaaleista, joten se on lempeä iholle.

Henkilökohtaisesti suosittelen käyttämään Juulia Suolasaippuaa suoraan iholle. Sen suolakiteet kuorivat ihoa hellästi poistaen kuolleen ihosolukon, joka voisi tukkia ihohuokoset. Tämä auttaa ihoa pysymään pehmeänä ja kimmoisana.

Toisena suosikkina kuoriviin suolasaippuoihin lukeutuu myös Särkisalon Suolasaippua. Voit kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja löytää oman suosikkisi.

Huomioi, että aurinkovoiteen puhdistaminen iholta on tärkeää ihon terveyden ylläpitämiseksi. Puhdistamalla iho huolellisesti aurinkovoiteen jälkeen voit varmistaa, että ihohuokosesi pysyvät puhtaina ja vapaina tukkeutumiselta.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.