Vajaan vuorokauden pikarentoutuminen Långvikin kylpylähotellissa

Vajaan vuorokauden pikarentoutuminen Långvikin kylpylähotellissa

Huomenta täältä Kirkkonummen Långvikista, jonne pakenimme vajaan vuorokauden rentoutumiselle!

Mieheni, ja välillä äitinikin ovat painaneet alkukesästä lähtien 12-17 tuntisia työpäiviä meidän saippuatehtaalla ja mies alkoi olla jo pahasti loman tarpeessa. Vaikka kuumimman sesongin aikaan ei voisikaan oikeastaan lomailla, me lomailemme kaikki lomat sitten hiljaiseen aikaan eli talvella ja kevään aikana. Nyt kuitenkin päästiin yhdeksi yöksi pois ja tällainen Långvik oli!

Eilen illalla töiden jälkeen saavuimme siis tänne Långvikiin ja olimme niin väsyneitä, että kävimme vain huoneemme saunassa ja poreammeessa, illallisella ja painuimme pehkuihin!

Ravintolassa oli korkeaa laatua huokuva tunnelma, kun mustiin pukeutuneet tarjoilijat palvelivat äärimmäisellä kohteliaisuudella ja etikettiä noudattaen. Ruoka oli erinomaista ja mukavana plussana tarjoilija kertoi lihan tulleen Kemistä Rönkän tilalta! Kertoi hän koko annoksen muidenkin ruokien alkuperän, mutta ne eivät ikävä kyllä jääneet mieleeni.

Ääninäyte ravintolan äänimaailmasta

Huoneen vuoteet olivat miellyttävät ja tyynyjä oli eri kokoja, jotta jokaisen nukkujan mieliasento löytyisi parhaiten. Sängyt olivat muuten moottoroidut, tosin toisen kaukosäätimestä oli patteri lopussa ja sänky meinasi jäädä tärisevään moodiin 😀

Sauna oli suuri ja sen ikkunasta avautui merinäköala. Poreammeeseen mahtui hyvin kaksi aikuista samaan aikaan. Shampoot ja saippuat tuoksuivat ”taivaasta seuraavilta”, harmillista vain, että ne kuivattivat ihoa jonkin verran. 

Kylpyhuoneessa oli ihanan tuoksuinen huonetuoksu myös! Koko huoneen tuoksumaailma oli tumma ja metsäinen, ehkä jopa hieman maskuliininekin, mutta erittäin miellyttävä. Itseasiassa ostin huonetuoksun myös kotiimme ja olisin ostanut shampoon ja saippuankin niiden lumoavan tuoksun vuoksi, jos sellaisia olisi respassa ollut myynnissä!

Aamupala oli runsas, mutta aamulla oli jo niin paljon terveellistä elämää elävää nuortaparia aamupalalla, etten kehdannut kaikkea tarjontaa kuvata! Aamupala oli somistettu rustiikkisella rekvisiitalla ja opastekyltit kertoivat jälleen kaikkien ruokien alkuperän 🙂

Allasosastolta löytyi yksi iso allas, kylmäallas, kylmä/kuuma jalka-allas, pari poreallasta ja saunoja, sekä ulkoterassi tietty.

Ja vähän niinkuin arvelinkin, olivat nämä keskituloiset terveellistä elämää elävät nuoret aikuiset rynnänneet jo allasosastolle, enkä pystynyt kuvaamaan kuin ison altaan tilassa.

Allasosasto oli erittäin siisti ja rauhallinen.

Uimahetkeä meinasi varjostaa lievä paniikkikohtaus, jonka sain, kun en taaskaan tyhmänä minänä saanut pukukaappia toimimaan ja joudun jättämään kännykän ja huoneen avaimen kylpytakin taskussa naulakkoon. Kylpytakit ovat täällä kaikilla samanlaisia ja siellä riippuikin jo muutama. Siinä hetken arvuuttelin, että puenko takaisin päälleni ja lähden huoneeseen odottamaan, että mies hoksaa etten tullutkaan uimaan, vai jätänkö kamani varastettavaksi ja menen allasosastolle kertomaan miehelle, että tavarani ovat siellä ”paljaana”.

Päätin sitten mennä altaille, mutta kovasti mitään rentoutumista ja nautintoa siinä ei pystynyt tuntemaan, kun stressi painoi päälle jos joku pöllii kännykän.

Kävin sitten lopulta hakemassa kännykän pyyhkeen sisässä altaille ja sainkin siinä sitten muutaman kuvan myös napattua. Harmi että poreallas huone kylmäaltaineen jäi kuvaamatta, sillä siellä oli joka altaassa pariskunta.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Tulipa tuosta ”keskituloinen nuori aikuinen” -letkautuksestani mieleeni, että tällä hetkellä, ehkä ensimmäisen kerran elämässäni voin kutsua itseänikin muuten alempaan keskiluokkaan kuuluvaksi, tai ainakin keskituloisten alimpaa kastiin 😀

Minähän olen syntynyt pienituloiseen duunari/yrittäjä perheeseen. Varttuessani olimme köyhiä. Ruokana yleensä hernekeittoa ja Ranskanleipää. Makkaraa vain ”juhlapäivinä”.

Aikuistuttuani elin itse toimeentulotuen varassa aina sinne asti, jolloin yritystoimintani alkoi menestymään, eli 2016-2017 asti. En ollut eläissäni käynyt ulkomailla (Ruotsin risteilyjä lukuunottamatta) ja ekan budjettireissun sain tehtyä tyttäreni kanssa ollessani 38v! Nyt onkin kiritty sitä kulttuurin ja kokemusten janoa mukavasti niin kotimaassa, kuin vähän ulkomaillakin.

Ilmastostressiäni lohduttaakseni luin juuri uutisen, että vuoden tv:n töllääminen kuluttaa maapalloa yhtä paljon kuin kaukomatkat. Mehän elimme Turussa ja Raatalassa asuessamme ilman tv:tä kaikkiaan n. 10 vuotta! Mikä ei tietenkään ole mikään oikeutus saastuttaa, mutta ei ihmiset voi itsejään kellariin syömättä ja hengittämättäkään teljetä. Kaikki asiat saastuttaa, oli se sitten sen ekologisen fillarin valmistusta, salaatin kasvatusta tai netin selailua. Kokonaiskuva ratkaisee. Se, että tiedostaa omien valintojen merkityksen ja yrittää pienillä askelilla vähentää kuormitustaan 🙂

Aamiaisen ja uimisen jälkeen tulimme huoneeseemme vielä poreammeeseen ja saunaan ennen kotiin lähtöä.

Kokonaisuutena Långvikin kylpylähotelli meni meidän kylpyläreissujen kärkeen ja ajattelinkin tehdä kylpylävertailun tänne blogiin jossakin kohtaa niistä kylpylöistä, joissa olemme ehtineet käväisemään 🙂

Jos itse etsit laadukasta, rauhallista ja siistiä kylpylähotelli kokemusta, on Långvik hyvä vaihtoehto. Sieltä on mahdollista vuokrata fatbikeja, suplautoja, pelata tennistä, uida altaissa ja meressä. Sinne voi tulla julkisilla, autolla ja veneellä. Siellä on hyvä ruoka, siisti ja rauhallinen ”iltameno”. Altaat ja kylpylä olivat siistit ja rauhalliset, ja tietty huone oli todella siisti ja laadukas!

Pisteet:

5/5 Siisteys

5/5 Palvelu

5/5 Laatu

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

5/5 Ruoka

Sviitin hinta vajaa 400€, ruuat juomineen 85€