Vaisakon lehto

Vaisakon lehto

Vaisakon kaunis lehtometsä on Viurilanlahden reunalla Halikonlahden länsirannalla.
Upeat suuret tammet ja muut jalopuut luovat lehtometsälle tunnusomaisen tunnelman ja alue onkin erittäin mukava paikka päiväretkelle tai kävelylenkille. Lehtometsään pääsee Meisalantien varrella olevalta parkkipaikalta polkua pitkin ja polun varrelta löytyy puhdasvetinen lähdekinVaisakon metsästä avautuu kaunis näkymä Halikonlahdelle ja Vuohensaaren uimarannalle.

Tarina kertoo, että samassa metsässä  jossain heinikossa on vanhan mökin rauniot. Sen rakennutti silloinen kartanonherra elämäntyönsä kartanon piikana tehneelle vanhuuden asunnoksi.
”Vaisakon luonnonsuojelualueella on nähtävissä vanhan torpan hirsirauniot rantaniityn pohjoisosassa. Vaisakossa on ollut torppariasutusta ainakin 1700-luvulta lähtien. Alue kuului aluksi Wiurilan kartanolle, mutta siirtyi vuonna 1926 Vuorentaan kartanolle. Vaisakossa on sijainnut myös kolme muuta torppaa. Vaisakon torppa säilyi asuttuna vuoteen 1959 asti, jolloin asukkailla oli kaksi lehmää, lampaita, sikoja ja kanoja sekä oma riihi ja navetta.”Sijainti: polun alkuun pääsee suunnilleen Palttatie 24 kohdalta
Lähteet: http://www.salo.fi/ymparistojaluonto/luontojaretkeily/luontokohteetjareitit/vaisakonlehto/
Vaisakon historia

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY