Oikein mukavaa lauantaipäivää! Minä-tyttö se olen järjestellyt yläkertaa koko päivän! Puuhatessa tulee tottakai hiukan nälkä ja joulukuun kun on, on minunkin feedissäni näkynyt vuokaleipä jos toinenkin. Itse en ole koskaan vielä vuokaleipää leiponut joten päätin koittaa ekaksi tällaista aika helppoa ohjetta.
Ohjeen löysin täältä ja tapani mukaan hiukan mukailin sitä omaan makuuni sopivammaksi.
Tarvitset:
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ohrajauhoja
2 tl suolaa
3 rkl vaaleaa siirappia
8 dl vehnäjauhoja
Laske lämmin vesi taikinakulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Sekoittele joukkoon kaurahiutaleet, ohrajauho ja siirappi ja jätä nousemaan vaikka hellan päälle. Hellan voit laittaa jo kuumenemaan 250 asteeseen.
Samalla kun taikina sitten kohoaa, kannattaa käydä kaivamassa kaikki leipäkuvaamiseen sopivat “propsit” esille ja pohtia millaisia leipäkuvia haluaa tällä kertaa ottaa 😀 Ideoita voi hakea esim. Pinterestistä sanoilla “Bread styling, bread food styling” jne.
Kun taikina on noussut noin puoli tuntia, voit voidella vuoan ja sekoitella varovasti vehnäjauhot taikinan sekaan. Kaada taikinaa vuokaan noin puoleen väliin asti. Koristele halutessasi rusinoilla, siemenillä tai pähkinöillä ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 20-25 minuuttia.
Itse otin hiukan varovaisesti, sillä alkuperäisen ohjeen kommenteissa joku oli saanut leivän pursuamaan yli vuuan, joten jaoin taikinan kahteen osaan. Oma vuokani oli sen verran kookas, että taikinan olisi hyvin voinut laittaa kaiken kerrallakin! No, paremmin sitten ensikerralla 😀
Maku oli loistava ja ihanaa oli myös rapeus! Aion kokeilla tätä kyllä toistekin!
Kiitos, että luit, palaillaan taas ensikerralla!
Katso myös:
RAPARPERI-SITRUUNA JUOMA SIKEN RESEPTISTÄ
Lisää maukkaita reseptejä Saaren Taika blogissa: