Uusi Taikatehdas ja uusi koti, sekä asiaa tuoteturvallisuudesta

Uusi Taikatehdas ja uusi koti, sekä asiaa tuoteturvallisuudesta

Moikka moi ihana lukijani ja tervetuloa seuraamaan muuttoamme uuteen kotiimme Särkisalon Kaukassaloon! Samalla näette millaista on muuttaa yritystoimintaa uusiin tiloihin, sekä pääsette kohtaamaan muuton aiheuttamia haasteita kanssamme 💖

Niin kuin moni varmaan tietääkin; on Saaren Taian tilat aikoja sitten käyneet toiminnallemme liian pieniksi. Silloin aikoinani, kun myin oman kuluttajaverkkokauppani ja päätin keskittyä Saaren Taika® tuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen; en tiennyt, että tämäkin liiketoiminta yhtäkkiä kasvaisi näin laajaksi! Joku voisikin ajatella, että olen melkoinen kultasormi; kaikki mihin kosketan, alkaa menestyä?!

Tammikuussa 2018 saatiin silloin toiminnallemme riittävän iso tila; ”Taikatehdas” -niminen kosmetiikan valmistukseen soveltuva ”toimistokontti”. Ongelmaton juttu ei sekään ollut ja alun lämpötilaongelmien vuoksi kontti aiheutti meille hirmuisia tappioita piloille menneiden saippuoiden vuoksi, kontti kun ei pitänytkään lämpötilaa tasaisena ja hirmupakkasten osuessa juuri siihen alkuun meni meillä valehtelematta n. 2/3 kaikista saippuoista piloille 🙁

Sittemmin kontti kävi pieneksikin, kun tuotteiden suosio yllättäin kasvoi niin paljon, että sekä saippuaa, että voiteita ja deodorantteja pitäisi pystyä valmistamaan jokaisena arkipäivänä, kun nyt tilan ahtauden vuoksi näitä tehdään vuoropäivinä.

Suosio ja myynnin kasvu tosiaan yllätti minut aivan täysin ja tästä ovat ikävä kyllä joutuneet kärsimään myös jälleenmyyjämme, sekä tietty te kuluttajat, koska aika usein tuotteemme on loppu niin meiltä, kuin jälleenmyyjiltäkin 🙁 Toivottavasti uudet isommat tilat auttavat siihen ongelmaan ja jaksatte odottaa vielä hetkisen, että saamme tuotantomme kunnolla rullaamaan!

Alunperinhän minun piti jäädä tähän vain ”vähän näpertelemään” näitä Saaren Taika® tuotteita, kun ihana kuluttajaverkkokauppani vei minulta niin paljon aikaa ja voimia. Sittemmin Saaren Taika® tuotteiden suosio on ollut kovassa kasvussa, jota olemme paikanneet niin työntekijöiden palkkaamisella, kuin kaikilla muillakin mahdollisilla konsteilla, mutta suosio senkun lisääntyy ja jouduimme jatkuvasti pohtimaan ratkaisuja tuotannon pullokaulan, eli tilanpuutteen aiheuttamalle ongelmalle!

En oikeasti villeimmissä kuvitelmissanikaan nimittäin voinut arvailla, haaveilla saati ennustaa, että aidosti ekologisten, autenttisessa puhtaassa saaariympäristössä rakkaudella valmistettujen luonnonkosmetiikkatuotteiden ja ekokodin siivoustuotteiden suosio voisi olla näin suurta!

Kuluttajia selvästi kiinnostaa tällä hetkellä muovittomuus saippuoiden ja shampoiden osalta, sekä tietty aineiden luonnollisuus, eli se ettei tuotteessa ole mitään sellaista ainesosaa joka palatessaan jätevesivirtaan ja sitä kautta takaisin luontoon aiheuttaisi siellä mitään harmia esim tappamalla vesieliöitä tai kertymällä luontoon/eläimiin ja kertymällä sitä kautta myös ihmiselimistöön.

Saippuoihin ei ole lisätty mitään lisäaineita ja niiden valmistuksessa käytetty vesi on puhdasta suomalaista pohjavettä suoraan Särkisalon kallioiden uumenista!

Eli tuotteemme eivät sisällä edes vesijohtoveden mukanaan tuomaa klooria tai muita yhdisteitä!

Kodin siivouksessa kuluttajat ovat myös (onneksi!) entistä tietoisempia mm. keinotekoisten hajusteiden ja muiden vahvojen kemiallisten yhdisteiden ympäristölle-, sekä vesieliöille aiheuttamista ongelmista ja osaavat vaatia liikkeitä kertomaan ja perustelemaan tuotteiden ekologisuutta entistä tarkemmin ja syvemmin.

Nykyään kuluttajat osaavat myös etsiä tietoa kattavasti netistä ainesosien INCI-nimien perusteella mikäli tuotteessa ei ainesosia ole Suomeksi kerrottuna, sekä etsimään tuotteen valmistajaa tai tuotetta myös Tukesin julkisesta kemikaalirekisteristä, jonne pitää ilmoittaa kaikki herkistäviä tai muutoin luokiteltavaksi määrättyjä ainesosia sisältävät tuotteet esim. hajusteita tai eteerisiä öljyjä sisältävät siivoussaippuat, imurointipuuterit ja pyykkietikat.

Ketu-rekisteri onkin oivallinen paikka todeta onko jonkin tuotteen valmistaja aidosti perehtynyt ja tutkituttanut tuotteensa vaarallisuutta tai vaarattomuutta, ja mikäli jotakin tuoksua sisältävää tuotetta ei kyseisestä rekisteristä löydy, kannattaa asiaa kysellä esim. myyjäliikkeestä tai suoraan valmistajalta. Tukesin päivitystahti rekisterilleen on älyttömän hidas, joka voi myös olla syy jos jokin ihan uusi markkinoille saapunut tuote ei siellä heti näy, mutta ikävä kyllä jotkut valmistajat jättävät tämän velvollisuuden myös hoitamatta; joko tarkoituksellisesti, tai tietämättään. Siksi onkin hyvä tiedustella asiaa ja selvittää onko kyseessä aidosti vastuullinen valmistaja, joka pystyy seisomaan turvallisuus- ja ekologisuusväitteidensä takana vai tietämätön tuottaja, joka ei ole selvittänyt tuotteensa turvallisuutta ja myy niitä ”villinä” ja tietämättä oikeasti onko tuote vesistölle tai terveydelle haitaton.

Kuluttajien tietoisuuden lisääntyminen on varmasti juuri yksi syy miksi juuri Saaren Taika® on alkanut niin paljon kiinnostaa? Saaren Taian tuotteet löytyvät niin Tukesin rekisteristä, kuin EU:n kosmetiikkarekisteristäkin, jonka lisäksi kaikki kiinnostuneet ovat päässeet tutustumaan aivan Saaren Taika® tuotteiden suunnitteluun ja ideologiaan, kuin myös tiloihin ja valmistamiseen blogin ja kuvien välityksellä.

Avoimuus onkin se johon itse kiinnitän huomiota, sillä itse kovin tiedonjanoisena ihmisenä haluan nähdä hiukan konkreettisempia ”todisteita” jollekin väitetylle ominaisuudelle, kuin pelkästään sanat, sillä itse tähän kosmetiikka- ja kodinsiivoustuote ”bisnekseen” hypänneenä tiedän tuhottomasti kotimaisiakin tuotemerkkejä joiden väitetään olevan jotakin mitä ne eivät todellakaan ole!

Siitä aspektista katsottuna avoin blogi on todella hyvä väline välittää tietoa eri tuotteiden taustoista, sekä menetelmistä, joilla niitä valmistetaan, että myöskin aineista, joita niiden valmistamiseen käytetään.

Liiketoiminnan kannalta blogi taas on ollut Saaren Taialle ihan älyttömän huono juttu siitä syystä, että tuotteitamme on ihan täysin kopioitu, sekä kopioitu osittain ja varmasti juuri blogin ansiosta 🙁  Harmillista, että kopioijat eivät ole kopioineet samalla myös näitä turvallisuuteen liittyviä juttuja sillä ”kopiokissoja” ei ainakaan Tukesin rekisterissä lole näkynyt 😀

Yht’äkkinen suosio on siis ollut tottakai aivan hitsin mahtava asia! Mutta myös hankala asia siinä mielessä, ettemme osanneet odottaa tällaista menekkiä tuotteillemme, emmekä ole pystyneet niitä myöskään valmistamaan ihan siihen tahtiin kuin olisi tarvetta ja se on tietty haitannut hiukan jälleenmyyjiä ja tietty myös ostajia, koska monesti jokin hyvin suosittu tuote on päässyt loppumaan 🙁

Mainos
Saaren Taika® - Aidosti ekologista!
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Onneksi nyt saimme siis mahdollisuuden päästä kunnolla suurempiin tiloihin ja tilaa onkin heti heittämällä noin kymmenen kertaa enemmän kuin tässä vanhassa kodissamme!

Tätä muuttoa ja toimitilan ”reeraamista” kosmetiikan valmistukseen sopivaksi harjoitetaan nyt sitten vähän aikaa, joka sekin vaikuttaa tietty hiukan tuotantoon ja muuhun toimintaan, koska kahdessa paikassa ei oikein helposti pysty olemaan samaan aikaan, eikä kukaan kopioija ole harmikseni vielä kopioinut minua tai miestäni, jolloin sen toisen kappaleen voisi kätevästi lähettää toiseen paikkaan hoitamaan muita hommeleita 😀 😀

Uusi paikka onkin taivaallinen kaikin puolin! Se on tilava, se on saaressa, se on lähellä eläimiä (pihassa nähty jo peura ja metso), se on lähellä ihanaa rantaa, siellä on kaunis puutarha jne <3

Aluksi tietty on paljon siivottavaa ja hiukan remontoitavaa, mutta onneksi ainakin siivouksen voi tässä muutossa jo hoitaa täysin ekologisesti ja se onkin parasta muuttosiivouksessa nyt, että oikeasti haistan milloin koti tuoksuu PUHTAALLE eikä voimakkaille hajustetuille pesuaineille 🙂

Avainsanalla ”Taikalaakso” tulet jatkossa löytämään uuteen kotiimme liittyvät blogikirjoitukset, joita lupaan useasti kirjoittaa.

Uuteen kotiin muuton myötä menetämme myös yrityksenne nettopositiivisuude kasvattamiseksi istuttamamme puut, emmekä varmaan pääse myöskään seuraamaan niiden kasvua enää kovin kauaa 🙁

 

Nettopositiivisuus tarkoittaa sitä, että yritys pyrkii koko toiminnallaan aiheuttamaan enemmän hyvää kuin huonoa eli korvaukseksi kuluttamistaan luonnonvaroista yritys antaa luonnolle jotakin takaisin.

Onneksi uudessa paikassa on paljon maata jonne voimme istuttaa lisää puita ja voimme taas jatkaa tätä luonnolle antamista pelkän ottamisen sijaan <3

Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

 

Lue lisää siivousaineiden valmistuksesta ja myynnistä Saaren taian blogista:

Siivousaineiden kotivalmistus ja myyminen

Lue miksi itse aloin suosimaan palashampoota nesteshampoon sijaan:

Palashampoo vs. nestemäinen shampoo, miksi itse suosin nykyään palaa?

 Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: