Kaunis Uskelanjoki halkoo Salon keskustaa ja kesällä joen reunaa on ihana käyskennellä.
Joen reunalle voi poiketa torireissun yhteydessä nauttimaan kesän auringosta ja syömään vaikka jäätelöä.
Uskelanjoen latvahaaroja ovat Somerolta ja Kiikalasta alkunsa saavat Reki-, Terttilän- ja Hitolanjoki. Ne yhtyvät Perttelin Haalilla Uskelanjoeksi, joka alkaa virrata lounaaseen noin 5 m³/s virtauksella. Perttelin Kaivolassa jokeen yhtyy vielä pohjoisesta Kurajoki ja Salon keskustassa idästä Vähäjoki.Uskelanjoki laskee Saaristomereen ja se on valuma-alueeltaan 566 neliökilometriä mistä noin 44% on peltoja.
Joen kulku seuraa lounais-koillis suuntaista kallioperän murroslinjaa ja pienimittakaavaiselta kartalta voi todeta jokilaakson näkyvän viivasuorana kuten useiden muidenkin tämän alueen jokilaaksojen.


Uskelanjoessa esiintyy luonnonvarainen, uhanalainen ja geneettisesti ainutlaatuinen meritaimenkanta.
Keväällä voi joella seurata jäiden lähtöä.


Veitakkalan kartanon kohdalla Uskelanjoessa on ukava pieni koski.
Sijainti: mm. Salon keskustassa torin laidalla joki on erittäin kaunis ja mukava katsella
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskelanjoki

Author

Johanna Amnelin -Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto -Suorittaa parhaillaan luonnonkosmetiikan tuotekehittäjän tutkintoa Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt Johannan kuvia usein blogeissaan. Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari CV

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: