Uitiin eilen meduusojen kanssa, lopussa video!

Moikka taas ihana lukijani!

Elokuu on vaihtunut syyskuuhun ja kevyt usvaharso sumentaa ikkunoistamme näkyvää syyskuun ensimmäisen aamun maisemaa. Elokuun viimeinen vietettiin perheen kanssa Saaristomeren Kansallispuistoon kuuluvassa Sandön saaressa. Tällä kerta siellä oli enää vain muutama muukin venekunta ja iltapäivällä saimmekin olla siellä aivan yksin.

Sandön pitkä “hiekkahäntä”
Kauniit meriheinät Sandön rannalla
Sandön on geologisesti ja
maisemallisesti erittäin merkittävä Kolmannen Salpausselän
lounaiseen jaksoon kuuluva alue käsittää rantavoimien
muotoileman, loivarinteisen ja korkeimmillaan 20 metriä korkean
reunaselänteen. Lisäksi alueeseen kuuluu erillinen, pieni
rinnakkaisharjanne. Harjualueella on useita muinaisrantojen
terasseja ja valleja, hiekkarantoja ja niihin liittyviä monipuolisia
särkkämuotoja, tuulen synnyttämiä muotoja, sekä etelärinteellä
selväpiirteinen kulutustörmä. 

Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, ja onnistuimmekin saamaan luultavasti tämän vuoden viimeiset punat auringosta kasvoillemme, sillä emme tietenkään olleet laittaneet enää aurinkosuojavoidetta; syksy kun lähes jo on 😀

Kotilaiturilla tuttu haikara vinkkasi heipat meille lähtiessämme ja matkaamme siivitti merihanhien äänekäs muuttoaura.

Matkalla ei paljon muita veneitä näkynyt. Joutsenperheitä bongasimme kyllä useita! Kauniit valkoiset linnut opettivat nuorukaisiaan elämän saloihin. Pian nekin lähtisivät ehkä muuttolennolle etelään <3

Aikaisemmalla reisullamme tänne emme käyneet hiekkasärkän päässä uimassa, sillä särkkää reunusti jokin ällö tumma mädäntyvälle tuoksuva “merimönjä” jonka tuoksu oli niin voimakas, että luulin uksentavani. Saimme kyllä kuvia dronella Sandön hännästä, joita voit katsella enemmäkin kirjoituksen lopusta löytyvästä linkistä aikaisempaan kirjoitukseeni!

Sandön saari Saaristomeren kansallispuistossa ja sen “hiekkahäntä”

Tällä kertaa “häntä” oli puhdas ja pääsimme hyvin kävelemään sen loppuun saakka, vaikkakin veden pinta oli hieman ylempänä ja noin puolet matkasta häntä oli noin nilkkoihin ulottuvan veden alla.

Särkän häntä oli mielenkiintoinen. Sen kohdalla oli ikään kuin ristiaallokko ja hännän päässä äkkisyvä kohta, joka melkein imaisi minut nieluunsa!

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Aallot löivätkin paikoin voimalla ja mieheni kaatuikin yhden voimasta 😀 Suosittelen muuten uimasandaalien mukaan ottamista jos tuonne aikoo mennä. Vaikka saari ja sen rannat ovat ihanaa hietaa ja pyöreitä kiviä, on siellä joukossa aika teräviä yllätyksiä ja paljain jaloin käveleminen niin rannalla kuin vedessäkin voi olla tuskaisaa! Meillä on ollut mukana joka kerralla sellaiset vitosen puutarha”kroksit” ja valinta on ollut oikein oivallinen. Tosin itse en osaa uida niillä ja uidessa täytyykin ottaa ne käteen tai antaa jollekin toiselle pidettäväksi siksi aikaa 😀

Särkän “häntä” oli tosiaan jo paikoin veden alla ja vesi oli jonkin verran korkeammalla kuin viimeksi. Vesi on särkällä uskomattoman kirkasta ja pohjasta näkikin vaivatta kauniit kivet jopa 40-50cm syvyydestä! Olipa vedessä Trollikin hulmuttamassa vihreää Ahdinparta-tukkaansa 😀

Vedenalainen Trolli, Sandön, Kemiönsaari
Kivet aallon läpi, Sandön, Kemiönsaari
Kirkas vesi, Sandön, Kemiönsaari

Näimme rannassa myös muutamia korvameduusoja, joiden uimista jäin kuvaamaan vedenalaiskamerallani (Olympus Tough Tg-5) pitkäksi aikaa. Tein yhdestä myös videon 😀

Korvameduusa on läpikuultavan hyytelömäinen ja muodoltaan kellomainen. Ravinnoksi korvameduusa pyydystää pieniä vesieläimiä. Saalis koostuu etupäässä äyriäisistä, mutta myös kalanpoikaset kuuluvat ruokalistaan. Isomman saaliin korvameduusa tainnuttaa poltinsoluilla aseistetuilla reuna- ja suulonkeroillaan. Loppukesällä korvameduusat nousevat syvyyksistä pintavesiin parviksi. Tällöin koiraat päästävät siittiönsä veteen. Lähde.

Päivä oli jälleen mitä ihanin, vaikkakin venereissut ovat tällaiselle kokemattomalle maakravulle aina hieman stressaavia ja kuluttavia.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.