Työkyvyttömänä miljoonabisneksen kyydissä

Nykyään joudun ottamaan beetasalpaajaa jo lähes aina, kun tapaan jopa äitiäni tai tytärtäni. Sellaisia juttuja koen siis työkyvyttömänä yrittäjänä jokaisena päivänäni. Ja tiedän, että tämä kiinnostaa monia; paljonkos se liikevaihto sitten oli viime vuonna? Voinko vielä puhua miljoonabisneksestä?

Moikka moi ihana lukijani. 

Tänään haluan kirjoitella taas vähän mielenterveyteen ja yrittäjyyteen liittyviä juttuja, sellaisia, joita itse kohtaan ihan joka päivä. Jos olet seurannut blogiani pidempään, niin tiedät, että minulla on pitkä ja vaikea masennustausta, jonka lisäksi sairastan diagnosoidusti sekä paniikkihäiriötä, että sosiaalisten tilanteiden pelkoa.

Oikeasti minun pitäisi olla työkyvyttömyyseläkkeellä, sillä minua hoitaneiden tahojen mielestä olen liian sairas kuntoutumaan. Olen siis joskus pyytänyt tukea kuntoutumiseen, mutta se on evätty sillä perusteella, että se on nähty hyödyttömänä kohdallani.

Tässä sitä kuitenkin ollaan. Yrittäjänä, joka on laittanut eläkkeensä lepäämään jo niin kauan sitten, että sen takaisinsaanti mahdollisuutta ei enää ole. Kuntoutunut en missään nimessä ole ja tästä tänään ajattelin kirjoittaakin. 

LUE MYÖS: SOSIAALISTEN TILANTEIDEN PELKO, PAKOTETTU YRITTÄJÄKSI

Mikä on sosiaalisten tilanteiden pelko?

sosiaalisten tilanteiden pelko

Sosiaalisten tilanteiden pelko, jota kutsutaan myös sosiaaliseksi ahdistukseksi tai sosiaalisen fobian, on psykiatrinen häiriö, joka ilmenee voimakkaana pelkona ja ahdistuksena sosiaalisissa tilanteissa.

Sosiaalisten tilanteiden pelko voi ilmetä monin tavoin, ja se voi vaikuttaa yksilöön eri tilanteissa. Se voi esimerkiksi aiheuttaa ahdistusta tavallisissa arkielämän tilanteissa, kuten työpaikkakokouksissa, koulussa tai jopa ystävien seurassa. Se voi myös johtaa ahdistukseen julkisissa paikoissa tai tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä, kuten juhlissa tai suurissa tapahtumissa.

Miten sosiaalisten tilanteiden pelko itselläni ilmenee?

Sosiaalisten tilanteiden pelko ei välttämättä näy ulospäin, mutta se vaikuttaa jokapäiväiseen arkeeni merkittävästi. Vaikka olen sosiaalinen luonteeltani ja nautin olla ihmisten seurassa, sosiaalisten tilanteiden pelko rajoittaa kykyäni osallistua tapahtumiin ja muihin sosiaalisiin tilanteisiin​, mukaan lukien työpaikalla käynti ja työyhteisömme tapahtumat.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Sosiaalisten tilanteiden pelko aiheuttaa minulle huomattavaa stressiä ja väsymystä, joka voi ilmetä jopa sekaannuksena ja hajamielisyytenä. Tavalliset arkiset asiat, kuten kaupassa käynti tai lääkärissä käynti, voivat kuormittaa minua niin paljon, että ne voivat saada aikaan voimakkaan väsymyksen tunteen ja stressin.

Jos useampi sosiaalinen tilanne sattuu samalle päivälle, se johtaa stressitasojen nousuun, ärtyneisyyteen ja mm. kotitöiden laiminlyöntiin​.

Suuremmat sosiaaliset tapahtumat voivat aiheuttaa vielä voimakkaampia oireita, jotka alkavat usein jo päiviä ennen tapahtumaa. Esimerkkinä vaikka eräs autotapahtuma, jonne odotin kovin pääseväni.

Vatsa ja pää oli jo särkenyt monta päivää ja yötä, yöt olivat olleet unettomia, mutta aamulla pari tuntia ennen lähtöä, kun kaikki oli jo valmiina, olin meikannut, pakannut kameran ja muut tavarat ja aloin tekemään lähtöä, tunsin koko vasemman puoleni puutuvan, sydämeen puristi ja tunsin voimakasta kipua rinnassa, kasvojen vasen puoli oli veltto ja roikkui.

Olin aivan varma, että saan sydänkohtauksen ja lääkäri pyysikin välittömästi vastaanotolle. Tutkimuksissa ei kuitenkaan ilmennyt mitään sydänperäistä ja lääkäri arveli minun saaneen paniikkikohtauksen.

Nämä kokemukset ovat johtaneet siihen, että en yleensä pysty osallistumaan tapahtumiin, en käy kyläilemässä ystävien luona enkä hoida mielellään asioita puhelimitse. Sosiaalisten tilanteiden pelko on yksi syy siihen, miksi en ole ollut normaalissa työelämässä pitkään aikaan, vaan toimin yrittäjänä.

Työkyvyttömänä yrittäjänä

Tänä päivänä sosiaalisten tilanteiden pelko ja ahdistus ovat todella voimakkaina jokaisessa hetkessäni. Olen aikaisemmin tainnutkin kertoa, että olen joutunut jo jokin aikaa sitten turvautumaan beetasalpaajiin, joiden avulla saan pahimman tärinän kuriin, kun minua jännittää.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

No nykyään joudun ottamaan sellaisen jo lähes aina, kun tapaan jopa äitiäni tai tytärtäni sekä yleensä aina maanantaisin, kun tiedän, että sähköpostissa on paljon lukematonta ja hoidettavaa asiaa.

On muuten ihan uskomatonta, miten paljon sähköpostia voi viinkolopussa tulla! Se on helposti 200 lukematonta kummassakin meilissäni, eli 400 meiliä pitäisi avata ja hoitaa. 

Yritykseni menestyksen mukana on tullut tottakai kasvua, jonka vuoksi on tullut paljon uusia tuotteita, uusia ihmisiä, uusia ideoita joita pitää toteuttaa ja lisää hallinnointavaa. On etikettiä, on pakkausta, on raaka-ainetta, on tuotekuvia, on mainostekstejä, on verkkokaupan kehittämistä, on sisällön suunnittelua ja luomista, on tulevaisuuden suunnittelua, on sitä ja on tätä.

Se kontaktoinnin määrä mitä päivittäin joutuu kokemaan on sanalla “tulva” kuvailtuna rutkasti alakanttiin! On meiliä, on muita viestikanavia, on puheluita, on kasvokkain asioiden hoitamista (perheenjäsenten kanssa yleensä). Tämä kontaktien määrä on jo aikoja sitten ylittänyt oman toleranssini ja siksi joudun nykyään turvautumaan beetasalpaajiin jopa omaa perhettäni tavatessa ja se jos joku on todella hälyyttävää.

Tiedän, että ulkopuolisilla on vinkkejä ja konsteja, jotka heidän mielestään voisivat toehota tai auttaa, mutta asiat eivät aina ole niin yksinkertaisia, kun ulkopuolelle näyttää.

Yrityksenä teemme kaikkemme jatkuvasti kääntääksemme asiat siihen suuntaan, että kuormitus kaikilla vähenisi, mutta tämän kokoinen laiva ei käänny hetkessä ja liian nopeat käännökset voivat kaataa laivan. Siksi on edettävä hitain ja harkituin liikkein eikä hätiköiden, joten tässä on nyt vaan kestettävä.

Työkyky

Yrittäjänä toimiminen on aikoja sitten jo vaikuttanut terveyteeni. Olen kirjoittanut siitä jo ennen tämän osakeyhtiön perustamista eikä tilanne ole muuttunut. En koekaan olevani lainkaan työkykyinen, sillä masennukseni, ahdistus ja sosiaalisten tilanteiden pelkon yhdessä hoitamattoman (en saa ADHD lääkkeitä huumetaustani vuoksi) ADHD:n kanssa vaikuttavat niin, että kun käytän aikaani minua kuormittaviin juttuihin, en jaksa mennä ulos, enkä jaksa edes tehdä terveellistä ruokaa.

Jatkuva sisällä istuminen ja epäterveellinen pikaruoka ruokkivat entisestään tilannetta, enkä näe asiaan muuta ratkaisua, kun että saisin olla pois tästä kaikesta ja käyttää vähät voimani terveellisen elämntavan harjoittamiseen. Se vaan ei tällä hetkellä ole mahdollista. 

sosiaalisten tilanteiden pelko (2)

Sellaisia juttuja koen siis työkyvyttömänä yrittäjänä jokaisena päivänäni.

Ja tiedän, että tämä kiinnostaa monia; paljonkos se liikevaihto sitten oli viime vuonna? Voinko vielä puhua miljoonabisneksestä?

Vuoden 2022 liikevaihto oli liki 6,4 miljoonaa ja vaikka meillä oli äärimmäisen vaikea vuosi viime vuonna, suurelta osin Myllyn myymälän tappiollisuuden vuoksi, saimme silti tuloksen plussalle 154000€ ja siitä suurin kiitos kuuluu tyttärelleni, toimitusjohtajallemme, joka teki tiukkoja toimia talouden suunnan kääntämiseksi. 

5 vuotta osakeyhtiönä on tullut täyteen tämän vuoden maaliskuussa ja kriittinen 50/50 raja on ylitetty. 50% uusista yrityksistä nimittäin kaatuu ennen, kun on toiminut 5 vuotta.

Yli 5 vuotta omin jaloin, ei ainuttakaan tappiollista vuotta, ei sijoittajia, ei starttirahoja ja ensimmäinen lainakin otettiin yritykselle vasta viime vuonna. Kaikki ideat, kaikki tuotekehitys, kaikki kasvu on kassaan saaduilla euroilla rahoitettu (paitsi uuden saippuatehtaan remontin loppuosa, eli se raha, jonka Mylly meiltä söi, oli tarkoitettu saippuatehtaan rakentamiseen ja kun sitä rahaa ei ollut, oli turvauduttava lainaan).

Hyvä me ja meidän tiimi <3 

Ps. Saaren Taika Shopissa on Hurjat-Hintahulabaloot, eli kaikkea  ihanaa alehintaan, jopa -70% alennuksilla ja tässä viel¨alekoodi blogini lukijoille, jolla saa -10% lisäalennusta aivan kaikesta!

Alekoodi on: KOTISAARESSA-MUI75 ja sillä siis 10% alennusta koko Saaren Taika Shopin valikoimasta. 

Miksi Saaren Taika? No, ethän halua missata mahdollisuutta saada terveempi iho! Pari asiakkaamme palautetta tuotteistamme: 

😵”Välissä käytin marketistakin saatavaa ei kotimaista teepuusaippuaa ja iho-oireeni palasi heti, kuten ruusufinni, kutina ja akne. Oireet poistuivat kun ostin jälleen Saaren taika -tuotteisiin. En uskalla vaihtaa enää mihinkään muuhun!”
 
“Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa. Koskaan en lopeta tämän käyttöä kaksi kertaa pv:ssä, aamuin illoin ja ihoni säteilee.”
 
“Muutaman päivän Aktiivihiili Teepuusaippuan käytön jälkeen kasvojen iho selvästi tasaisempi ja sileämpi. Mustapäät lähteneet nousemaan itsestään ylös”
 
“Miehen finninen selkä kuriin Aktiivihiili Teepuusaippualla! Ostin tämän mieheni selän finnien ja mustapäiden vuoksi. Niitä tulee herkästi työvaatteiden huonon hengittävyyden vuoksi. Epäpuhtaudet pysyvät hyvin poissa säännöllisellä käytöllä ja iho on paljon rauhoittuneempi.”
 
👉Saaren Taika Aktiivihiili Teepuusaippua sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii akneiholle, näppylöistä ja kutinasta kärsiville.
Aktiivihiili teepuusaippua "Tehnyt ihmeitä selän akneiholle!"

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.