Tuotekuvien kuvankäsittely

Tuotekuvien kuvankäsittely

Tervehdys!

Lupailin silloin aikoinaan, kun tein sen helpon aloittelijoiden oppaan parempiin tuotekuviin, että sitä seuraisi opas tuotekuvien kuvankäsittelyyn.

Tänään käväisin kuvaamassa hiukan omia tuotteitani ulkosalla ja koska sää oli pilvinen, tarvitsee niille tehdä hiukan enemmän kuvankäsittelyä kuin vain normaalit perussäädöt. Itse käytän kuvien käsittelyssä Lightroomia ja siihen ilmaista lisäosaa nimeltään Nik Collection jonka voi ladata täältä.

Kuvaan kuvat aina RAW muodossa, koska se jättää paljon enemmän tilaa ja mahdollisuuksia jälkikäsittelylle.

Oletan, että osaat tuoda kuvasi Lightroomiin ja avata ne, ja että olet jo asentanut siihen Nik Collection lisäosan. Seuraavaksi valitset kuvan jota haluat käsitellä ja klikkaat sitä hiiren oikealla -> Edit In -> Color Efex Pro

Color Efex Prossa sinulle aukenee tolkuton määrä erilaisia efektejä joilla saat esimerkiksi auringonvaloa pilvisenä päivänä kuvattuun kuvaan.

Käyn tässä oppaassa läpi vain muutaman  perussäädön joita itse tänään käytin kuvaamiini tuotteisiin, mutta suosittelen, että tutustut ohjelman säätöihin kokeilemalla kaikessa rauhassa eri vipstaakeja ja sitten kun löydät itsellesi hyvät säädöt kannattaa ne tallentaa myöhempää käyttöä varten ohjelman oikeasta reunasta kohdasta Save Recipe.

Eli lähdetään tekemään minulle houkuttelevaa tuotekuvaa. Alkuperäinen kuva näyttää siis tältä:

Ihan ensin haluan tehdä kuvan hiukan lämpimämmän sävyiseksi ja valitsen vasemmalta kohdan Sunlight, kun olet valinnut jonkun filtterin, aukenee kyseisen filtterin säädöt oikealle puolelle, Sunlight filtterissä voi säätää esim. lämpöä, valoisuutta, voimakkuutta jne, kokeile näitä vipstaakeja ees ja taas ja säädä ne omalle kuvallesi parhaiten sopivaan asentoon.

Ennen seuraavan filtterin valitsemista klikkaa oikealta Add Filter, tai mikäli valitsemasi filtteri ei ollutkaan hyvä niin valitse uusi filtteri vasemmalta mutta jätä klikkaamatta kohta Add Filter, näin uusi filtteri tulee voimaan ja se aikaisempi häviää.

Minä haluan tuoda kuvalle vielä hiukan lisää lämpöä ja hehkua ja lisään Sunlight filtterin päälle (Add Filter -> ja) vasemmalta Skylight Filterin.

Kuva on mielestäni hiukan liian pehmeä, joten lisään näiden päälle vasemmalta Detail Extractor filtterin joka tuo esiin hiukan kuvan rakennetta. Oikealta taas säädetään sopivat säädöt.

Haluan vielä ”valostuttaa” hiukan kuvan oikeaa alareunaa, tämän teen Reflector Efex filtterillä. Oikealta voi säätää reflectorin suuntausta kohdasta position ja source direction, voit myös säätää valon sävyä sekä voimakkuutta.

Seuraavaksi sumennan hiukan kuvan reunoja jotta itse tuote tulee paremmin esiin. Tähän käytän Vignette Blur filtteriä ja oikealta valitsen Shape kohdasta pelkät sivureunat. Muita säätöjä kannattaa taas kokeilla ja asettaa ne siten mikä kyseiseen kuvaan mielestäsi parhaiten sopii.

Joskus tekemäni säädöt ovat hyvin huomaamattomia ja kokemattoman silmään ne voivat jopa olla lähes näkymättömiä (etenkin näissä pienissä kuvissa blogissa voi joskus olla hankalaa nähdä mitä mikäkin säätö sai aikaan), jokaisella säädöllä on kuitenkin lopputulosta ajatellen tärkeä tehtävä vaikkei niitä harjaantumaton silmä välttämättä huomaakaan ilman vertailukuvaa.

Vielä aavistus Glamour Glow filtteriä jotta tuotteesta tulee hiukan utuinen ja unenomainen. Myös tällä säädän vielä kuvan lämpötilaa lämpimämpään suuntaan.

Mainos
Saaren Taika® - Aidosti ekologista!
Saaren Taika® jälleenmyyjät löydät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat
Verkkokaupat on merkattu sinisellä.

Lopuksi lisään vielä hiukan Pro Contrast filtteriä ja sitten kuva alkaa olla valmis vietäväksi takaisin Lightroomiin loppusilausta varten.

Tässä kohtaa jos sinulle tuli hyvät säädöt ja haluat tallentaa ne käytettäväksi yhdellä napinpainalluksella toistekin niin valitse oikealta kohta Save Recipe ja tallenna se haluamallasi nimellä.

Tallenna kuva sen jälkeen kohdasta Save ja siirryt automaattisesti takaisin Lightroomiin.

Lightroomin Develope moodissa voit vielä esim. suoristaa kuvan tai tehdä muita säätöjä.

Parhaillaan on menossa buumi nostaa kuvan Tone Curvea ja tehdä kuvalle hiukan utuinen look. Tyyli sopiikin oikein hyvin lifestyle tyyppisiin kuviin sekä henkilökuviin. Tuotekuvissa jättäisin sen kuitenkin tekemättä.

Tuotekuvausoppaassani olinkin jo neuvonut miten korostat kuvan keskiosaa ja tuot itse tuotteen paremmin esille joten en neuvo sitä enää uudelleen tässä.

Kuvausolosuhteista johtuen meri ei näytä ihan tasaisen siniseltä kuvassa ja käsittelyn jälkeen tämä korostui vielä netisestään. Tähän käytän Lightroomin Adjustment Brushia oikeasta yläreunasta ja poistan Saturationin lopustakin merestä.

Ja lisään hiukan valoa vasempaan ylänurkkaan Graduated Filterillä, koska se jää muuten muuhun kuvaan nähden liian tummaksi.

Nämä ovat kaikki täysin kuvakohtaisia säätöjä joita ei tietenkään pidä tehdä ellei kuva sitä vaadi. Kannattaa ottaa itselleen aikaa vaikka päivän verran ja käydä testaamalla läpi näitä Lightroomin ja Nik Collectionin eri säätöjä jolloin tietää mistä vipukasta vääntää sitten jos jotakin extraa tarvitsee säätää.

Lopuksi kuva Exportataan eli tallennetaan JPG muotoon valiten vasemmalta ylhäältä File ja Export. Muista katsoa minne ohjelma kuvan Exporttaa, itselläni on asetuksena, että saman kansion sisään uuteen kansioon jonka olen nimennyt nimellä EDIT.

Lopuksi avasin kuvan vielä Photoshopissa ja muutin meren siniseksi, mutta tästä voin tehdä oman oppaan joskus myöhemmin, sinä tuskin tarvitset tuota oman tuotekuvan käsittelyssäsi 🙂

Tässä vielä vertailun vuoksi alkuperäinen kuva ja lopullinen käsitelty kuva vierekkäin.Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: