Tuntuuko kotisivusi hitaalta? Voit nopeuuttaa sivujasi muutamalla ilmaisella työkalulla.

Tuntuuko joskus, että sivusi lataantuvat hiukan hitaasti?

Paljon kuvia, tekstejä tai bloggauksia sisältävät WP-sivut kannattaa optimoida muutamalla ilmaisella työkalulla nopeuttaakseen sivujen lataamista ja parantaakseen sivuston käyttöä.

Automaattiseen kuvatiedostojen pienennykseen  (ei siis vaikuta itse sivuilla näkyviin kuviin, eli kuvat näkyvät normaalisti, vain niiden lataaminen nopeutuu) esim. WP Smush – Image Optimization.

Paljon kuvia sisältäviin artikkeleihin LazyLoad lisäosa joka nopeuttaa sivujen lataamista lataamalla kuvat näkyviin vasta kun vierailija skrollaa kuvan kohdalle, normaalisti kuvat siis latautuvat valmiiksi vaikkei lukija koskaan skrollaisikaan artikkelia eteenpäin. Lisäosa vähentää myös palvelimen kuormaa ja kaistan käyttöä. Suosittelen tähän tarkoitukseen esim. WP images lazy loading lisäosaa.

Tietokannan siivoukseen ja kunnossapitoon automaattisen ajastuksen sisältävä WP-Optimize lisäosa, joka poistaa myös artikkeleiden automaattiset varmuuskopiot,   joita tehdään aina tasaisin väliajoin sinun kirjoittaessasi artikkeleita. Näitä säilötään rajoittamattomasti tietokantaan ikuisesti. Tällä työkalulla voit siivota turhat automaattitallennukset pois hidastamasta sivuasi.

Myös jokin välimuistityökalu on tarpeen ja suositeltava aivan kaikille sivustoille. Itse suosin WP Super Cachea joka on testeissä osoittautunut ilmaisista parhaimmaksi ja lisäksi sen asetukset on todella helppo säätää.

 

Voit testata oman sivusi nopeuden esim täällä   tai täällä.

Toivottavasti artikkelista oli apua sivustosi nopeuttamiseen 🙂

 

 

 

Saaren Taika™ on särkisalolainen luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistaja. -Ajatuksemme on valmistaa tuotteita joiden käyttö ei kuormita luontoa. Tuotteita valmistetaan pienissä erissä käsityönä oman perheen voimin.

Saaren Taika® valmistaa aidosti ekologisia luontoa vahingoittamattomia tuotteita, joiden jokainen ainesosa on lueteltu sekä pakkauksessa, että tuotteen kuvauksessa kotisivuillamme www.saarentaika.com, näin tiedät aina varmasti, että käyttämäsi tuotteen kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja luontoa vahingoittamattomia.

Haluatko Saaren Taika® tuotteiden jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä sähköpostilla saarentaika@gmail.com%d bloggaajaa tykkää tästä: